Je app inschrijven voor alternatieve facturering

Deze instellingen worden pas van toepassing nadat je bent overgestapt met de API's voor alternatieve facturering. Als je nog niet klaar bent voor integratie met de API's voor alternatieve facturering, kun je je inschrijvingsstatus wijzigen via het inschrijvingsformulier in plaats van via de Play Console.

Naarmate we onze alternatieve factureringsopties steeds verder uitbreiden en ontwikkelen, bieden we ontwikkelaars verschillende programma's aan om een alternatief factureringssysteem voor gebruikers mogelijk te maken. Als onderdeel van het introductieproces moet je je app inschrijven via de Play Console. Hiervoor moet je het volgende identificeren: de apps, in aanmerking komende landen/regio's waarin je alternatieve facturering aanbiedt en het type programma dat je wilt gebruiken.

Overzicht

Je kunt beheren welke apps worden ingeschreven en aangemeld voor alternatieve factureringsopties. Op de pagina Alternatieve facturering (Instellen > Alternatieve facturering) in de Play Console kun je kiezen uit de beschikbare programma's per app per in aanmerking komende markt.

Ontdek meer informatie over alternatieve factureringsopties op Google Play.

Je app inschrijven

Als je je app wilt inschrijven, moet je eerst de vereiste introductiestappen voor alternatieve facturering doorlopen, zoals beschreven in elk bijbehorend programma.

Voordat je begint:

• Lees dit artikel zorgvuldig zodat je een goed inzicht krijgt in onze programma's voor facturering op basis van gebruikerskeuze.
  • Zorg dat je contactgegevens voor elke app up-to-date zijn voordat je abonnementen verkoopt via alternatieve factureringsopties.
  • Sommige rapportagestatistieken zijn alleen beschikbaar voor transacties in het factureringssysteem van Google Play. Het is mogelijk dat we bepaalde functies en statistieken niet kunnen bieden op basis van gegevens van alternatieve factureringsopties.

Zo schrijf je je app in:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Alternatieve facturering (Instellen > Alternatieve facturering).
  2. Zoek de app die je wilt inschrijven en klik in de tabel op Beheren. De pagina Genereren van inkomsten instellen voor deze app wordt geopend.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Alternatieve facturering en klik op Een alternatieve factureringsoptie toevoegen.
  4. Selecteer een factureringsoptie:
    • Facturering op basis van gebruikerskeuze: Selecteer deze optie om gebruikers een alternatieve factureringsoptie te bieden naast het factureringssysteem van Google Play.
    • Alleen alternatieve facturering: Selecteer deze optie om een afzonderlijk alternatief factureringssysteem aan te bieden zonder ook het factureringssysteem van Google Play aan te bieden.
  5. Klik op + Land/regio om de in aanmerking komende landen/regio's te selecteren waarop je deze factureringsoptie wilt toepassen.
  6. Klik op Toepassen als je landen/regio's hebt geselecteerd.
  7. Voer naast URL voor abonnementbeheer een link voor abonnementbeheer in die op verzoek aan gebruikers kan worden verstrekt. Via de link voor abonnementbeheer kunnen gebruikers de levenscyclus van hun abonnement beheren, bijvoorbeeld als ze hun abonnementsinstellingen willen wijzigen. Als je geen abonnementen wilt verkopen, voer je 'n.v.t.' in.
    • Belangrijk: Als je per land/regio verschillende links voor abonnementbeheer hebt, moet je je app voor elk land afzonderlijk inschrijven voor de optie.
  8. Alleen facturering op basis van gebruikerskeuze: Verstrek in het gedeelte Banner voor betaalmethoden een banner met logo's van de betaalmethoden die door de alternatieve factureringsoptie worden ondersteund. Als je al een banner hebt, klik je om je bestand te uploaden of zet je het neer. Als je geen bannertemplate hebt, klik je op Bannertemplate voor betaalmethoden downloaden.
  9. Alleen facturering op basis van gebruikerskeuze: Vink het selectievakje Aanvullende betaalmethoden aan als je het label 'en meer' na de bannerafbeelding wilt tonen. Dit geeft aan dat er meer dan 5 betaalmethoden worden ondersteund naast die in de banner.
  10. Klik op Toepassen.

Informatie bekijken en instellingen voor alternatieve facturering beheren

Je kunt de instellingen voor alternatieve facturering, waaronder inschrijving op app-niveau en profielinformatie, beheren op de pagina Alternatieve facturering (Instellen > Alternatieve facturering).

Klik op een gedeelte hieronder om het uit of samen te vouwen.

Details van regionale facturen voor alternatieve facturering bekijken

Zo bekijk je de details van regionale facturen voor alternatieve facturering:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Alternatieve facturering (Instellen > Alternatieve facturering).
  2. Je kunt een tabblad selecteren om de bijbehorende betalingsgegevens te bekijken, zoals het openstaande bedrag, transacties, facturen en documenten, en instellingen.

Instellingen voor alternatieve facturering beheren

Zo beheer je de instellingen voor alternatieve facturering:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Alternatieve facturering (Instellen > Alternatieve facturering).
  2. Zoek de app die je wilt inschrijven en klik in de tabel op Beheren. De pagina Genereren van inkomsten instellen voor deze app wordt geopend.
  3. Selecteer een factureringsoptie:
    • Facturering op basis van gebruikerskeuze: Selecteer deze optie om gebruikers een alternatieve factureringsoptie te bieden naast het factureringssysteem van Google Play.
    • Alleen alternatieve facturering: Selecteer deze optie om alternatieve facturering zonder gebruikerskeuze aan te bieden in plaats van het factureringssysteem van Google Play.
    • Niet bij alternatieve facturering: Selecteer deze optie om terug te gaan naar Google Play Billing of om geen inkomsten meer te genereren met je app in deze specifieke landen.
  4. Klik op + Land/regio om de in aanmerking komende landen/regio's te selecteren waarvoor je deze factureringsoptie wilt updaten.
  5. Klik op Toepassen als je landen/regio's hebt geselecteerd.
  6. Update als dit nodig is de link voor abonnementbeheer naast URL voor abonnementbeheer. Deze link kan op verzoek aan gebruikers worden verstrekt. Als je geen abonnementen wilt verkopen, voer je 'n.v.t.' in.
    • Belangrijk: Als je per land/regio verschillende links voor abonnementbeheer hebt, moet je je app voor elk land afzonderlijk inschrijven voor de optie.
  7. Alleen facturering op basis van gebruikerskeuze: Verstrek in het gedeelte Banner voor betaalmethoden een bijgewerkte banner met logo's van de betaalmethoden die door de alternatieve factureringsoptie worden ondersteund.
  8. Alleen facturering op basis van gebruikerskeuze: Vink het selectievakje Aanvullende betaalmethoden aan als je het label 'en meer' na de bannerafbeelding wilt tonen. Dit geeft aan dat er meer betaalmethoden worden ondersteund naast die in de banner.
  9. Klik op Toepassen.

Gerelateerde content