Inzicht in facturering op basis van gebruikerskeuze op Google Play

Belangrijk: API's voor alternatieve facturering zijn vereist om vóór de hieronder genoemde migratiedeadline een alternatief factureringssysteem aan gebruikers binnen in aanmerking komende markten aan te bieden.

Vorig jaar zijn we in onze pilot voor facturering op basis van gebruikerskeuze op Google Play begonnen met het verkennen van uitgebreide factureringsopties. Hiermee kunnen in aanmerking komende ontwikkelaars naast het factureringssysteem van Google Play in bepaalde markten een aanvullend factureringssysteem aanbieden aan hun gebruikers. Met deze pilot verzamelen we inzichten van ontwikkelaars en gebruikers over wat er allemaal nodig is om facturering op basis van gebruikerskeuze te ondersteunen in markten over de hele wereld.

Terwijl we onze pilot steeds verder uitbreiden en ontwikkelen, zijn we begonnen om ontwikkelaars verschillende programma's aan te bieden om een alternatief factureringssysteem mogelijk te maken en de keuze in handen van de gebruikers te leggen. Voor elk programma gelden specifieke deelnamecriteria op basis van regionale vereisten. Hieronder vind je een handleiding om te bepalen voor welke programma's je je kunt inschrijven op basis van de locatie waar je facturering op basis van gebruikerskeuze wilt aanbieden.

Illustratief voorbeeld van de gebruikerservaring voor facturering op basis van gebruikerskeuze

Illustratief voorbeeld van de gebruikerservaring voor facturering op basis van gebruikerskeuze

Ontdek onze programma's voor facturering op basis van gebruikerskeuze

Neem de programma's hieronder door. Deze zijn afhankelijk van regionale beschikbaarheid en vereisten. Je kunt je app voor meerdere programma's inschrijven. Als een regio meerdere programmaopties heeft, kun je je app maar voor 1 programma per regio tegelijk inschrijven. Je app kan van programma wisselen als dat nodig is, maar je moet de app in dat geval opnieuw indienen via een nieuw declaratieformulier.

Facturering op basis van gebruikerskeuze: meer dan 35 in aanmerking komende landen, waaronder de Europese Economische Ruimte (EER)

Voor ontwikkelaars die facturering op basis van gebruikerskeuze willen aanbieden aan gebruikers in de volgende landen:

Australië, Brazilië, Indonesië, Japan, Verenigde Staten, Zuid-Afrika of de EER (België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië of Zweden)

Samenvatting van de pilot:

• Welke apps in aanmerking komen:
    • Een app of game in alle vormfactoren die facturering op basis van gebruikerskeuze aanbiedt aan gebruikers in de EER, of
    • Een niet-game-app voor mobiel of tablet met gebruikers op alle andere hierboven genoemde locaties.
  • Servicekosten: Met 4% verlaagd voor transacties waarbij gebruikers betalen via een alternatief factureringssysteem.
  • API's voor alternatieve facturering klaar: Ja, deelnemende ontwikkelaars kunnen transactierapportage automatiseren door de integratiehandleiding te volgen.
Belangrijk: Vanaf 13 maart 2024 moeten ontwikkelaars die alternatieve facturering aanbieden, API's voor alternatieve facturering gebruiken. Je vindt meer informatie op de pilotpagina of de programmapagina voor de EER. Ga naar onze integratiehandleiding voor API's voor alternatieve facturering om aan de slag te gaan.

Ga naar de pilotpagina voor meer informatie over geschiktheid, de vereisten en hoe je aan de slag kunt gaan.

Belangrijke opmerking: Ontwikkelaars met gebruikers in de Europese Economische Ruimte kunnen ook een alternatief factureringssysteem aanbieden ZONDER gebruikerskeuze. Dit betekent dat in aanmerking komende ontwikkelaars die deelnemen een zelfstandig alternatief factureringssysteem kunnen aanbieden zonder ook het factureringssysteem van Google Play aan te bieden. De vereisten voor dit EER-programma verschillen van de pilot voor facturering op basis van gebruikerskeuze. Ga voor meer informatie naar de pagina van het EER-programma.

Facturering op basis van gebruikerskeuze: Zuid-Korea

Voor ontwikkelaars die facturering op basis van gebruikerskeuze willen aanbieden aan gebruikers in Zuid-Korea.

Programmaoverzicht:

• Apps die in aanmerking komen: Gaming- en niet-gaming-apps op mobiele apparaten of tablets met gebruikers in Zuid-Korea.
  • Servicekosten: Met 4% verlaagd voor transacties waarbij gebruikers betalen via een alternatief factureringssysteem.
  • API's voor alternatieve facturering klaar: Ja, deelnemende ontwikkelaars kunnen transactierapportage en -facturering automatiseren door de integratiehandleiding te volgen.
Belangrijk: Vanaf 2 augustus 2023 moeten ontwikkelaars die alternatieve facturering aanbieden aan gebruikers in Zuid-Korea, gebruikmaken van API's voor alternatieve facturering. Je vindt meer informatie op de programmapagina. Ga naar onze integratiehandleiding voor API's voor alternatieve facturering om aan de slag te gaan.

Ga naar de programmapagina voor facturering op basis van gebruikerskeuze in Zuid-Korea voor meer informatie over geschiktheid, vereisten en hoe je aan de slag kunt gaan.

Facturering op basis van gebruikerskeuze: India

Voor ontwikkelaars die facturering op basis van gebruikerskeuze willen aanbieden aan gebruikers in India.

Programmaoverzicht:

• Apps die in aanmerking komen: Gaming- en niet-gaming-apps op mobiele apparaten of tablets met gebruikers in India.
  • Servicekosten: Met 4% verlaagd voor transacties waarbij gebruikers betalen via een alternatief factureringssysteem.
  • API's voor alternatieve facturering klaar: Ja, deelnemende ontwikkelaars kunnen transactierapportage en -facturering automatiseren door de integratiehandleiding te volgen.
Belangrijk: Vanaf 13 maart 2024 moeten ontwikkelaars die alternatieve facturering aanbieden, API's voor alternatieve facturering gebruiken. Je vindt meer informatie op de programmapagina. Ga naar onze integratiehandleiding voor API's voor alternatieve facturering om aan de slag te gaan.

Ga naar de programmapagina voor facturering op basis van gebruikerskeuze in India voor alle informatie over geschiktheid, vereisten en hoe je aan de slag kunt gaan.

Wat je kunt verwachten bij de introductie

Voor deelname aan een programma voor facturering op basis van gebruikerskeuze moet je akkoord gaan met de Servicevoorwaarden voor de relevante programma's, verifieerbare ontwikkelaars- en app-informatie verstrekken en relevante informatie bieden om je introductie af te ronden. Hieronder vind je meer informatie.

Stap 1: Neem de vereisten door

Check de vereisten voor elk programma op de relevante programmapagina om te bepalen of je apps aan de deelnamecriteria voldoen.

Stap 2: Dien het declaratieformulier in

Voor elk programma moet een declaratieformulier worden ingediend om relevante informatie aan te leveren en de toepasselijke Servicevoorwaarden te accepteren.

Stap 3: Maak een account en bevestig het

Nadat je ingediende declaratieformulier is beoordeeld, stuurt ons introductieteam je een e-mail met de volgende stappen.

• Als je een betalingsprofiel moet maken, moet je relevante bedrijfsdocumentatie verstrekken.
  • Als je al een in aanmerking komend betalingsprofiel hebt, of nadat je profiel is gemaakt, krijg je een melding over de volgende stappen.

Stap 4: Schrijf je app(s) in

Je moet aangeven in welke apps en landen je facturering op basis van gebruikerskeuze wilt aanbieden. Je kunt dit doen via een inschrijvingsformulier dat ons introductieteam met je deelt.

Stap 5: Rond de introductie af en neem deel aan het programma

Zodra we hebben bevestigd dat je app in aanmerking komt voor het betreffende programma en je alle toepasselijke inschrijvingsstappen hebt afgerond, krijg je een e-mail van Google Play waarin wordt bevestigd dat je introductie is afgerond. Deze e-mail bevat ook instructies over hoe je de API's implementeert en aan de programmavereisten kunt voldoen.

Deadline voor de migratie van de API voor alternatieve facturering

API's voor alternatieve facturering zijn vereist om vóór de migratiedeadline een alternatief factureringssysteem aan te bieden aan gebruikers in een in aanmerking komende markt ('Handmatige beëindigingsdatum'). Ga aan de slag door de programmapagina te volgen voor meer informatie over de integratie met API's voor alternatieve facturering en de migratievereisten.

Facturering op basis van gebruikerskeuze voor gebruikers in: API's beschikbaar Handmatige beëindigingsdatum
Zuid-Korea 6 april 2023 2 augustus 2023
India 14 november 2023 13 maart 2024
Europese Economische Ruimte, AU, BR, ID, JP, ZA, VS 14 november 2023 13 maart 2024

Alleen alternatieve facturering (d.w.z. zonder gebruikerskeuze)
voor gebruikers in:
API's beschikbaar Handmatige beëindigingsdatum
Europese Economische Ruimte 14 november 2023 13 maart 2024