Gebruikers vragen te updaten naar je nieuwste app-versie

Je kunt de hersteltools van de Play Console gebruiken om gebruikers die een verouderde of niet-werkende versie van je app gebruiken, te vragen om te updaten naar de nieuwste beschikbare compatibele versie. Door gebruikers de nieuwste versie van je app te laten gebruiken, kun je de gebruikerservaring en beveiliging van je app verbeteren.
Tip: Je kunt gebruikers ook vragen te updaten naar je nieuwste app-versie via de Google Play Developer Publishing API. Hiermee kun je zowel een hele reeks app-versies als afzonderlijke app-versies targeten.

Overzicht

Als gebruikers een verouderde of niet-werkende versie van je app gebruiken, kun je de Play Console gebruiken om ze te vragen de app te updaten. Deze hersteltool kan met name handig zijn als je een probleem met een eerdere app-versie hebt ontdekt, zoals een kwetsbaarheid in de beveiliging.

Je kunt het proces starten door de app-bundelversie te selecteren waarvan je wilt dat gebruikers die upgraden. Daarna kun je je targetingcriteria kiezen. Dit zijn je targetingopties:

• alle gebruikers van de geselecteerde app-versie
  • op land/regio, of
  • op Android-versie

De volgende keer dat getargete gebruikers je app openen, krijgen ze een prompt op volledig scherm waarin staat dat de app moet worden geüpdatet. Daarna kunnen gebruikers ervoor kiezen om te updaten of de melding te sluiten. Als ze de prompt sluiten, zien ze het dialoogvenster na elke cold restart van de app. Als ze de prompt accepteren, wordt de app geüpdatet naar de nieuwste beschikbare compatibele versie.

Dit is een voorbeeld van hoe de updateprompt eruit kan zien voor je gebruikers:

Opmerking: Afbeeldingen dienen alleen als voorbeeld en kunnen worden gewijzigd.

Gebruikers vragen te updaten

Hier zijn een paar belangrijke zaken om rekening mee te houden voordat je gebruikers vraagt je app te updaten in de Play Console:

• Er moet een nieuwe versie zijn waarop gebruikers kunnen overstappen in alle tracks met de app-versie waarvan je wilt dat gebruikers die updaten.
  • Je kunt deze herstelactie op elk gewenst moment annuleren. Als je een update annuleert, heeft dit alleen gevolgen voor gebruikers die de update nog niet hebben uitgevoerd.
  • Je kunt je targetingcriteria op elk gewenst moment uitbreiden.

Vereisten:

Je wilt gebruikers die een verouderde of niet-werkende versie van je app gebruiken, vragen om te updaten naar de nieuwste beschikbare compatibele versie.

Zo vraag je gebruikers een update uit te voeren:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-bundel-verkenner (Release> App-bundel-verkenner).
    • Opmerking: Je kunt ook herstel starten vanaf de pagina Releaseoverzicht ( Release > Releaseoverzicht). Klik onder Nieuwste releases op de pijl-rechts naast de release waarvan je wilt dat gebruikers die updaten. De pagina Releasegegevens wordt geopend.
  2. Klik rechtsboven op de pagina op Hersteltools en selecteer Gebruikers vragen te updaten in het dropdownmenu.
  3. Kies onder Een bundel kiezen de app-bundel(s) waarvan je gebruikers wilt vragen om die te updaten.
    • Opmerking: Voor sommige tracks met app-bundels zijn misschien geen nieuwere releases beschikbaar. Indien van toepassing staan deze tracks onder Niet beschikbaar. Klik op een app-bundel die hier wordt vermeld om te bekijken voor welke tracks deze niet beschikbaar is.
  4. Nadat je je app-bundel(s) hebt gekozen, klik je op Volgende.
  5. Optioneel: Klik op Instructies tonen om de stappen op het scherm uit te vouwen en je prompt te testen.
  6. Kies je targetingcriteria. Dit zijn je targetingopties:
    • alle gebruikers van de geselecteerde app-versie
    • op land/regio, of
    • op Android-versie

Let op het volgende:

• Als je Android-versie selecteert, moet je ook selecteren welke Android-versies je wilt opnemen (je kunt ook alle Android-versies selecteren).
  • Als je land/regio selecteert, moet je ook selecteren welke landen/regio's je wilt opnemen (je kunt ook alle landen/regio's selecteren).

Je kunt checken hoeveel gebruikers worden gevraagd te updaten op basis van de targetingcriteria die je hebt gekozen.

1. Klik op Prompt starten om de prompt aan gebruikers te tonen.

Je update beheren

Nadat je gebruikers hebt gevraagd om te updaten, kun je de hersteltools van de Play Console gebruiken om je updateconfiguratie te bewerken, de voortgang te bekijken of de herstelactie te annuleren. Klik op een gedeelte hieronder om het uit of samen te vouwen.

Herstelvoortgang bekijken

Je kunt altijd de herstelvoortgang bekijken. Zo bekijk je de voortgang:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-bundel-verkenner (Release> App-bundel-verkenner).
  2. Selecteer in de tabel met app-versies de pijl-rechts voor de versie die je wilt bekijken.
  3. Selecteer het tabblad Herstel.
  4. Bekijk de voortgang via de balk Voortgang van herstel. Je kunt het totale aantal gebruikers bekijken dat voor herstel is getarget, welk percentage updates is voltooid en welk percentage nog moet worden uitgevoerd.
Update bewerken

Een actieve herstelactie bewerken:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina App-bundel-verkenner (Release> App-bundel-verkenner).
  2. Selecteer in de tabel met app-versies de pijl-rechts voor de versie die je wilt bekijken.
  3. Selecteer het tabblad Herstel.
  4. Klik op Updateprompt beheren en selecteer Bewerken in het dropdownmenu.
  5. Breng de nodige wijzigingen in je update aan. Je kunt de targetingcriteria aanpassen die je hebt geselecteerd toen je de updateprompt maakte.
  6. Sla je wijzigingen op.

Opmerking: Als je een update bewerkt, is dit alleen van invloed op gebruikers die de update nog niet hebben uitgevoerd.

Opmerking: Hersteltools zijn op dit moment niet beschikbaar voor apps die Codetransparantie, Automatische integriteitsbeveiliging van Play of Sleutelupgrade gebruiken.
Nadat je de ondertekeningssleutel hebt geüpgraded, kun je ook geen nieuwe herstelacties meer starten. Je kunt de bestaande acties nog wel bewerken en annuleren. We werken eraan om hersteltools in de toekomst ook beschikbaar te maken voor dit soort apps.