Deelnemen aan het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen

Google wil gezinnen een positieve beleving bieden op Google Play. Daarom willen we ervoor zorgen dat advertenties die aan kinderen worden weergegeven voor hen geschikt zijn en voldoen aan ons beleid. Bekijk ons Beleid voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen in het Beleidscentrum voor ontwikkelaars.

De volgende advertentie-SDK's zijn zelfgecertificeerd voor naleving van de vereisten van het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen van Play. Als de doelgroep van je app ook uit kinderen bestaat en je app advertenties weergeeft via een advertentie-SDK, moet je een van de onderstaande zelfgecertificeerde advertentie-SDK-versies gebruiken:

SDK Maven Zelfgecertificeerde versie(s)
AdColony

com.adcolony
sdk

4.8.0 of hoger
Chartboost

com.chartboost
chartboost-sdk

9.1.1 of hoger
DT Exchange SDK

com.fyber
marketplace-sdk

8.2.1 of hoger
Google Ad Manager com.google.ads.interactive
media.v3
interactivemedia
3.19.0 of hoger
Google Ad Manager

com.google.android.gms
play-services-pal

18.0.0 of hoger
Google AdMob

com.google.android.gms
play-services-ads

19.0.0 of hoger

InMobi

com.inmobi.monetization
inmobi-ads

10.1.1 of hoger
ironSource

com.ironsource.sdk
mediationsdk

7.2.1 of hoger
Kidoz

net.kidoz.sdk
kidoz-android-native

8.9.4 of hoger
SuperAwesome

tv.superawesome.sdk.publ
isher
superawesome

8.4.3 of hoger
Unity Ads

com.unity3d.ads
unity-ads

4.0.1 of hoger
Vungle

com.vungle
publisher-sdk-android

6.10.4 of hoger

*AppLovin heeft het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen verlaten. AppLovin blijft ernaar streven een goede advertentiebeleving te bieden aan volwassen gebruikers van apps op Google Play App-ontwikkelaars voor gezinnen moeten vóór 31 mei 2023 overstappen naar een versie van een zelfgecertificeerde advertentie-SDK voor gezinnen die hierboven wordt vermeld.

Als de doelgroep van je app alleen uit kinderen bestaat en je app advertenties weergeeft via een advertentie-SDK, mag je alleen een versie van een van de bovenstaande advertentie-SDK's gebruiken die zelfgecertificeerd is als onderdeel van dit programma.

Apps die zowel kinderen als volwassenen als doelgroep hebben, mogen niet-gecertificeerde advertentie-SDK's gebruiken om advertenties weer te geven, maar uitsluitend aan gebruikers die geen kinderen zijn. Apps met beide doelgroepen kunnen bijvoorbeeld een neutraal leeftijdsscherm implementeren om aan de richtlijnen te voldoen. Apps die niet voor kinderen zijn bedoeld (zoals apps met de contentclassificatie T of MA) of apps die geen advertenties weergeven aan kinderen, hoeven geen zelfgecertificeerde advertentie-SDK voor gezinnen te gebruiken.

Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat elke SDK die je in je app implementeert, voldoet aan alle toepasselijke beleidsregels en de lokale wet- en regelgeving. Google verstrekt geen verklaringen of garanties met betrekking tot de nauwkeurigheid van de gegevens die de advertentie-SDK's tijdens het zelfcertificeringsproces leveren.

Als Google vaststelt dat een zelfgecertificeerde versie van een advertentie-SDK de vereisten van het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen van Play schendt, wordt de zelfcertificering van de versie uit de bovenstaande lijst verwijderd. We raden app-ontwikkelaars aan deze pagina te bekijken voordat ze een nieuwe app publiceren of een app updaten om de zelfcertificeringsstatus van de advertentie-SDK-versie(s) in hun apps te bevestigen. Schending van het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Play kan ook leiden tot verwijdering van de advertentie-SDK uit het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen.

Het gebruik van zelfgecertificeerde advertentie-SDK's is alleen vereist als je advertentie-SDK's van derden gebruikt in je app. Het volgende is toegestaan zonder de vereiste zelfcertificering, maar de uitgevers van apps zijn verantwoordelijk voor alle advertenties die in hun apps worden weergegeven. Advertenties moeten geschikt zijn voor alle gebruikers en gegevensverzameling moet voldoen aan ons beleid voor gegevensverwerking:

• Eigen advertenties, inclusief crosspromotie waarbij uitgevers van apps SDK's gebruiken om crosspromotie van hun apps of andere eigen media en merchandising te beheren
  • Directe deals met adverteerders waarbij advertentie-SDK's alleen worden gebruikt voor voorraadbeheer

Als je oplossingen zoals realtime bieden gebruikt, moet je zorgen dat alle weergegeven advertenties eerst beoordeeld en geclassificeerd zijn voordat ze aan gebruikers worden getoond, of dat je alleen samenwerkt met zelfgecertificeerde advertentiebronnen (zie bovenstaande lijst).

Voor opname in de bovenstaande lijst moet een advertentie-SDK zelfcertificeren dat deze voldoet aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Play (waaronder het beleid van het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen), Google voldoende informatie geven om te checken of het beleid wordt nageleefd, en zelfcertificeren dat de SDK voldoet aan alle toepasselijke lokale wet- en regelgeving.

Als je wilt dat een advertentie-SDK de status als zelfgecertificeerde advertentie-SDK voor gezinnen behoudt, moet de advertentie-SDK op tijd reageren op latere verzoeken om informatie, zoals nieuwe versies indienen via dit formulier, zelfcertificeren dat elke ingediende versie voldoet aan het nieuwste Programmabeleid voor ontwikkelaars van Play (waaronder het beleid van het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen) en aan de lokale wet- en regelgeving, en een test-app leveren.

Als je wilt dat een advertentie-SDK in overweging wordt genomen voor dit programma, kun je dit interesseformulier met het netwerk delen. Dit formulier invullen garandeert niet dat een advertentie-SDK onderdeel van het programma wordt. Zolang een advertentie-SDK niet aan de bovenstaande lijst is toegevoegd, wordt deze niet beschouwd als onderdeel van het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen. Check deze lijst regelmatig op wijzigingen in de zelfcertificeringsstatus van de advertentie-SDK's die je gebruikt.