Promotiecontent maken

Opmerking: Promotiecontent is beschikbaar voor apps die voldoen aan onze deelnamecriteria voor premium tools voor groei.

Je kunt altijd promotiecontent maken, maar deze moet wel binnen 60 dagen vóór de startdatum van het evenement worden ingediend. Het kan tot 4 dagen duren voordat je evenement wordt goedgekeurd. Dien je evenement daarom minimaal 4 dagen vóór de startdatum in zodat het op tijd live gaat.

Opmerking: Deelnemers aan het Partnerprogramma van Google Play voor games moeten minstens 14 dagen vóór de startdatum van het evenement promotiecontent indienen om gebruik te kunnen maken van het voordeel van kwaliteitsfeedback.

Zo maak je een evenement met promotiecontent:

1. Ga naar de pagina Promotiecontent (Groei > Aanwezigheid in Google Play Store > Promotiecontent).

2. Klik op Evenement maken.

3. Voeg de volgende informatie toe:

• Evenementnaam: Een interne evenementnaam die alleen zichtbaar is in de Play Console.
  • Evenementtype: Kies een type evenement (zie Typen promotiecontent).
  • Type aanbieding: Als je promotiecontent een aanbieding is, geef je op wat voor soort aanbieding het is. Zo kan Google Play aanbiedingen op een correcte manier tonen, kan ons beoordelingsteam deze snel beoordelen en kunnen gebruikers vergelijkbare typen aanbiedingen bekijken.
    • Opmerking: Het is belangrijk dat je het type aanbieding kiest dat overeenkomt met wat gebruikers in je app zien en krijgen. De beschikbare typen zijn:
      • Korting: Aanbiedingen waarbij gebruikers korting krijgen op een of meer items of nadat ze een actie hebben uitgevoerd. Bijvoorbeeld: '10% korting op edelstenen', '€ 5 korting bij besteding van € 25' of '15% korting op alle aankopen in de winkel'.
      • Waarde toevoegen: Aanbiedingen waarbij items kosteloos worden weggegeven bij andere items of de totale waarde wordt verhoogd. Bijvoorbeeld: '2 halen, 1 betalen', '60 munten voor de prijs van 40', 'Gratis muffin bij een latte' of 'Starterpack voor € 4,99 (normaal € 20,00)'.
      • Item van € 0 of gratis beloning: Aanbiedingen waarbij gebruikers een item voor € 0 krijgen als ze een actie uitvoeren. Bijvoorbeeld: 'Doe mee aan het toernooi van deze week en krijg 100 edelstenen voor € 0', 'Alleen deze week € 0 verzending' of 'Bonusitem als je de game vandaag opent'.
      • Proefperiode voor abonnement: Proefperioden van € 0 of met korting voor een abonnement. Bijvoorbeeld: 50% korting op de eerste 2 maanden.
  • Landen/regio's: Een of meer landen of regio's waar dit evenement wordt getoond.
  • Startdatum en -tijd en Einddatum en -tijd: De start- en einddatum en -tijd voor je evenement. Het mag maximaal 4 weken duren. Let op het volgende:
    • Aanbiedingen kunnen zonder eindtijd worden ingesteld. Dit is handig als je een standaardaanbieding hebt voor een bepaald type gebruiker, zoals een aanbieding voor nieuwe starters. Als je deze optie selecteert, is de aanbieding automatisch alleen beschikbaar voor nieuwe gebruikers. We zijn van plan om later meer deelnamecriteria te introduceren, zoals de status van de koper, de tijd sinds de laatste interactie en gebruikersverloop.
    • Belangrijke updates hebben een vaste duur van 28 dagen. Aankondigingen voor pre-registratie hebben een vaste duur van één week.
    • Voorbeeld van evenement bekijken: Kies of je je evenement vóór de startdatum op Google Play wilt tonen en voer een datum en tijd in. De voorbeeldoptie voor evenementen is standaard geselecteerd. Wijzig de selectie dus als je het evenement niet vóór de startdatum wilt tonen. Voorbeelden van aanbiedingen zijn niet beschikbaar.
  • Doelgroep voor aanbieding beheren: Bij promotiecontent van het type Aanbieding kun je selecteren of de content in aanmerking komt voor weergave aan iedereen in de door jou gekozen landen/regio's of aan nieuwe gebruikers. Zo stelt Google Play alleen aanbiedingen voor aan gebruikers die er daadwerkelijk gebruik van kunnen maken.
  • Meer zichtbare vermelding aanvragen: Je evenementen worden standaard getoond in je winkelvermelding. Evenementen die aan onze kwaliteitsrichtlijnen voldoen, kunnen ook worden weergegeven in meer zichtbare gedeelten van Google Play, waaronder de homepage en zoekresultaten. Je kunt elk kwartaal zo veel evenementen maken als je wilt zonder een meer zichtbare vermelding aan te vragen.

Je kunt ook een verzoek voor een meer zichtbare vermelding indienen om Google te laten weten dat je dit evenement een prominentere plaats wilt geven. Je kunt dit een beperkt aantal keer per kwartaal doen:
    • 4 keer voor alle typen evenementen die iedereen in de door jou gekozen landen targeten, en
    • 2 keer voor evenementen van het type Aanbieding die nieuwe gebruikers targeten.

Belangrijk: Evenementen waarvoor je een meer zichtbare vermelding aanvraagt, moeten minimaal 14 dagen vóór de startdatum van het evenement worden ingediend.

Evenementen waarvoor je een meer zichtbare vermelding aanvraagt, hebben een grotere kans om prominenter te worden getoond op belangrijke platforms, zoals bovenaan de homepages, in de zoekresultaten en in de toekomst op meer plekken op Google Play en daarbuiten. Hierdoor neemt de potentiële distributie, zichtbaarheid en waarde drastisch toe.

4. Geef de tekst en grafische items voor je evenement op:

• Tagline (vereist): Zorg dat de tagline beschrijvend en specifiek voor je evenement is. Gebruik geen algemene tagline die opnieuw kan worden gebruikt voor andere evenementen of games/apps. Als je een aanbieding instelt, voeg je de items met korting toe en vermeld je hoe hoog de korting is. Bijvoorbeeld: 'Kerstuitverkoop! 25% korting bij besteding van meer dan € 50', 'Nieuw circuit: race dit weekend op Prince's Highway met een exclusieve legendarische auto' of 'Koop 4 boeken voor de prijs van 3'.
  • Beschrijving (vereist): Herhaal de tekst van de tagline niet in de beschrijving van je evenement, omdat de tekst op Google Play naast de tagline staat. Zorg dat je beschrijving relevant is voor het evenement. Als je een aanbieding samenstelt, voeg je eventuele relevante beperkingen of voorwaarden toe, zoals deelnamevereisten, het totale aantal beschikbare items, aantal per gebruiker of hoe gebruikers de aanbieding moeten claimen. Maak de beschrijving zo duidelijk mogelijk, zodat zelfs gebruikers die je app of game misschien niet kennen, deze begrijpen. Bekijk de beschrijvingsvereisten.
  • Primaire afbeelding (vereist): Zorg dat je afbeelding relevant voor het evenement is en gebruikers een beeld geeft van het evenement. Gebruik geen tekst in afbeeldingen (zoals merklogo's, slogans of namen van apps of games) en neem geen essentiële visuele elementen op in gedeelten die kunnen worden afgekapt. Bekijk de afbeeldingsvereisten.
  • Vierkante afbeelding (vereist): Dit is vereist voor weergave op verschillende Google Play-platforms en in bepaalde lijsten. Bekijk de afbeeldingsvereisten.
  • Video (sterk aanbevolen): Dit moet een openbare YouTube-video zijn waarvoor inkomsten genereren uitstaat. Bekijk de videovereisten.
    Een veelvoorkomende reden waarom evenementen en aanbiedingen door ons beoordelingsteam worden afgewezen, is dat ze in de verkeerde taal zijn geschreven. Zorg dat je de tagline en beschrijving in de juiste taal of talen invoert.

Opmerking: De standaardtaal is de taal die de ontwikkelaar heeft ingesteld toen de app werd gemaakt.

5. Aanbevolen: Je kunt je evenement ook lokaliseren naar verschillende talen, zodat je gebruikers in verschillende landen kunt bereiken (vergelijkbaar met aangepaste winkelvermeldingen). Selecteer Vertalingen beheren > Je eigen vertalingen beheren en selecteer de extra talen voor je evenement.

Opmerking: Voor andere talen worden standaard de grafische items gebruikt die je in stap 6 hebt geüpload. Je kunt handmatig landspecifieke items opgeven door een taal te selecteren en de vereiste grafische items voor elk land te uploaden.

6. Klik op Evenement indienen om het evenement te publiceren op Google Play. Klik op Opslaan als concept om je evenement op te slaan zonder dit in te dienen bij Google Play.

Belangrijk: Je kunt je evenement niet meer bewerken nadat je het hebt ingediend, dus check je werk nog een keer extra voordat je het indient.

Je evenementen bekijken

Op de pagina Promotiecontent vind je verschillende tabellen met een overzicht van al je evenementen. Zo kun je snel de evenementstatussen en belangrijke informatie bekijken, zoals landen, start-/einddatum en prioriteitsniveau, samen met het volgende:

• Evenementen met promotiecontent: Hier vind je conceptevenementen en gepubliceerde evenementen.
  • Tabel Afgekeurde evenementen: Bevat evenementen die zijn beoordeeld en afgewezen.
    • Als je evenement wordt afgewezen, krijg je een afwijzingsbericht en een reden voor de afwijzing in de Play Console.
  • Eerdere evenementen: Bevat verlopen of geannuleerde evenementen.

Een evenement kopiëren

Je kunt informatie van eerdere evenementen kopiëren zodat je makkelijker vergelijkbare evenementen kunt maken.

Vereisten: Neem de kwaliteitsrichtlijnen voor content door om te zorgen dat dit evenement voldoende verschilt van het origineel. Je mag niet tegelijkertijd meerdere evenementen live hebben die (vrijwel) identiek aan elkaar zijn.

Zo kopieer je een evenement met promotiecontent:

1. Ga naar de pagina Promotiecontent (Groei > Aanwezigheid in Google Play Store > Promotiecontent).
  2. Klik op de hoofdpagina op Kopiëren naar nieuw evenement.
  3. Er wordt een kopie van het evenement gemaakt. Je kunt de details bewerken die je wilt wijzigen (deze gegevens worden beschreven in het vorige gedeelte Promotiecontent maken).

Evenementen importeren

Je kunt evenementen bulksgewijs uploaden met een csv-template.

Zo importeer je evenementen:

1. Ga naar de pagina Promotiecontent (Groei > Aanwezigheid in Google Play Store > Promotiecontent).
  2. Klik op Evenementen importeren.
  3. Klik op de pagina Evenementen importeren op Csv-template downloaden.
  4. Vul de template in aan de hand van de onderstaande tips.
  5. Wanneer je de template hebt ingevuld, zet je je csv-bestand neer in het uploadvak of klik je op Evenement uploaden.

Tip: Als je wijzigingen wilt aanbrengen, heb je de optie om alleen concepten te downloaden. Klik op het dropdownmenu Evenementen downloaden, geef aan of je evenement al dan niet afbeeldingen heeft en selecteer Concept-apps. Voer de gewenste bewerkingen door en upload de wijzigingen opnieuw. Als je wijzigingen aanbrengt in het csv-bestand, moet je de event_ID opgeven.

Tips voor het invullen van de csv-template
  • event_ID: Laat dit veld leeg voor nieuwe evenementen
  • Event_type: Moet een van deze opties zijn: OFFER, TIME-LIMITED_EVENT, MAJOR_UPDATE
  • Prioriteit: Moet een van deze opties zijn: FEATURING_REQUESTED, FEATURING_NOT_REQUESTED
  • submission_state: Moet een van deze opties zijn: DRAFT, SUBMITTED
  • start_time_utc en end_time_utc: Tijden zijn in UTC en moeten de indeling JJJJ-MM-DD UU:MM hebben
  • default_language_code: Geef taalcodes op, gescheiden door een puntkomma (;)
  • countries: Geef landcodes op, gescheiden door een puntkomma (;)
  • taglines en long_description: Moeten de indeling language code=tagline hebben en worden gescheiden door een puntkomma (;) voor elke taal.
    • Bijvoorbeeld: en-US=testUS;en-GB=testGB
  • images/video_ids: Vergelijkbaar met taglines kun je grafische items op taal targeten. Als je geen gelokaliseerde items hebt, gebruik je default_language_code. We gebruiken daarna hetzelfde item voor alle andere talen die je target. Bijvoorbeeld:
    • en-US=testus.jpg;en-GB=testgb.jpg
    • en-US=YeT0t1C_y20;en-GB=r-ERajkMXw0
  • user_eligibility: Moet voor aanbiedingen een van de volgende opties zijn: EVERYONE, NEW_USERS_ONLY (leeg als event_type iets anders is dan OFFER)
  • preview_opt_in: Is een van de volgende opties: OPT_IN, OPT_OUT
  • preview_time_utc: Heeft de indeling: JJJJ-MM-DD UU:MM
  • Event_subtype:
    • Als dit een aanbieding is, moet dit een van de volgende opties zijn: DISCOUNT, VALUE_ADD, FREE_REWARD, SUBSCRIPTION_TRIAL
    • Als dit een tijdelijk evenement is, moet dit een van de volgende opties zijn: COMPETITION_CHALLENGE, REAL-TIME of SPECIAL
    • Als dit een belangrijke update is, moet dit een van de volgende opties zijn: FEATURES_&_ANNOUNCEMENTS, NEW_CONTENT of PRE_REGISTRATION_UPDATE