Mainossisällön luominen

Huom. Mainossisältö on saatavilla sovelluksille, jotka täyttävät premium-tason kasvutyökalujen kelpoisuusehdot.

Voit luoda mainossisältöä milloin vain, mutta se on lähetettävä vähintään 60 päivää ennen mainossisältötapahtuman alkamispäivää. Tapahtuman hyväksymisessä voi kulua neljä päivää, joten lähetä tapahtuma vähintään neljä päivää ennen alkamispäivää, jotta se julkaistaan ajallaan.

Huom. Google Play Pelien yhteistyökumppaniohjelman osallistujien on lähetettävä mainossisältö vähintään 14 päivää ennen tapahtuman alkamispäivää, jotta he voivat hyödyntää laatupalautetta.

Näin voit luoda mainossisältötapahtuman:

1. Siirry Mainossisältö-sivulle (Kasvu > Kaupassa näkyminen > Mainossisältö).

2. Valitse Luo tapahtuma.

3. Lisää seuraavat tiedot:

• Tapahtuman nimi: Sisäinen nimi, joka näkyy vain Play Consolessa.
  • Tapahtumatyyppi: Valitse tapahtumatyyppi (lue lisää kohdasta Mainossisältötyypit).
  • Tarjoustyyppi: Jos mainossisältö on tarjous, kerro sen tyyppi. Tällöin tarjoukset voidaan näyttää Google Playssa oikein, tiimimme voi arvioida ne nopeasti ja käyttäjille voidaan näyttää samankaltaisia tarjouksia.
    • Huom. On tärkeää valita tarjoustyyppi, joka vastaa sovelluksesi sisältöä. Käytettävissä ovat seuraavat tyypit:
      • Alennus: Tarjoukset, jotka antavat käyttäjille alennusta vähintään yhdestä tuotteesta tai jonkin asian tekemisestä. Esimerkkejä: "10 %:n alennus jalokivistä", "5 euron alennus 25 euron ostoksesta" tai "15 % alennusta koko valikoimasta".
      • Lisäarvo: Tarjoukset, joissa käyttäjille annetaan maksuttomia kaupanpäällisiä tai jotka lisäävät ostoksen kokonaisarvoa. Esimerkkejä: "Osta yksi, saat toisen kaupan päälle", "Saat 60 kolikkoa 40:n hinnalla", "Kahvin ostajalle muffini maksutta" tai "Aloituspaketti hintaan 4,99 €, hinta tavallisesti 20 €".
      • Maksuton tuote tai palkinto: Tarjoukset, joissa käyttäjälle annetaan maksuton tuote jonkin asian tekemisestä. Esimerkkejä: "Osallistu tämän viikon kilpailuun, niin saat 100 jalokiveä maksutta", "Maksuton toimitus vain tämän viikon ajan" tai "Saat bonustuotteen, jos avaat pelin tänään".
      • Tilauksen kokeilujakso: Tilausten maksuttomat tai alennushintaiset kokeilujaksot. Esimerkki: "50 % alennusta kahdelta ensimmäiseltä kuukaudelta".
  • Maat/alueet: Yksi tai useampi maa tai alue, jossa tapahtuma näkyy.
  • Alkamispäivä ja ‑aika sekä päättymispäivä ja ‑aika: Tapahtuman alkamisen ja päättymisen päivämäärät. Se voi kestää enintään neljä viikkoa. Ota huomioon seuraavat asiat:
    • Tarjoukselle ei ole pakko asettaa päättymisaikaa. Tästä on hyötyä, kun haluat kohdistaa tavallisen tarjouksen (esim. uuden käyttäjän tarjous) tietylle käyttäjätyypille. Jos valitset tämän, tarjous määritetään automaattisesti koskemaan vain uusia käyttäjiä. Pyrimme lisäämään uusia kelpoisuusehtoja tulevaisuudessa (esim. ostajan tila, edellisestä aktivointikerrasta kulunut aika ja käytön lopettaneet käyttäjät).
    • Tärkeiden päivitysten kesto on aina 28 päivää, ja ennakkorekisteröinnin ilmoitusten kesto on aina yksi viikko.
    • Tapahtuman esikatselu: Valitse, näkyykö tapahtuma Google Playssa ennen sen alkamisaikaa, ja valitse päivä sekä aika. Esikatselutapahtumat on valittu oletuksena, joten muuta valintaa, jos et halua tapahtuman näkyvän ennen sen alkamispäivää. Et voi esikatsella tarjouksia.
  • Tarjouksen yleisön hallinta: Jos mainossisällön tyyppi on tarjous, voit valita, näkyykö se kaikille valitsemillasi alueilla vai uusille käyttäjille. Näin varmistetaan, että Google Playssa ehdotetaan tarjouksia vain käyttäjille, jotka hyötyvät niistä.
  • Esittelyn pyytäminen: Tapahtumat näkyvät oletuksena sovelluksen tietosivulla. Laatusääntöjen mukaiset tapahtumat voivat näkyä myös Google Playn näkyvimmillä alueilla, esimerkiksi etusivulla ja hakutuloksissa. Voit luoda kunkin vuosineljänneksen aikana niin monta tapahtumaa kuin haluat, kun et pyydä esittelyä.

Voit myös pyytää esittelyä kertoaksesi Googlelle, että haluat tapahtuman olevan näkyvämmin esillä. Voit tehdä tämän rajoitetun määrän kertoja kunkin vuosineljänneksen aikana:
    • Neljä kertaa missä tahansa tapahtumatyypissä, joka on kohdistettu kaikkiin valitsemissasi maissa oleviin henkilöihin.
    • Kaksi kertaa tarjoustyyppisissä tapahtumissa, jotka on kohdistettu uusille käyttäjille.

Tärkeää: Tapahtumat, joissa on pyydetty esittelyä, on lähetettävä vähintään 14 päivää ennen tapahtuman alkamispäivää

Jos tapahtumalle pyydetään esittelyä, se voi näkyä paremmin tärkeimmillä alustoilla, esimerkiksi etusivujen yläosassa, haussa ja jatkossa useammissa paikoissa Google Playssa ja muualla. Tämä lisää potentiaalista leviämistä, näkyvyyttä ja arvoa huomattavasti.

4. Lisää tapahtuman tekstit ja graafinen sisältö:

• Iskulause (pakollinen): Varmista, että iskulause kuvaa tapahtumaa ja koskee nimenomaan sitä. Älä käytä yleisluontoista iskulausetta, joka toimisi myös muiden tapahtumien tai sisällön kanssa. Jos olet määrittämässä tarjousta, mainitse alennuksen piiriin kuuluvat tuotteet ja alennuksen suuruus. Esimerkkejä: "Kausialennus! Saat 25 % alennusta, kun ostat yli 50 eurolla", "Uusi rata: kokeile Prince’s Highwayta tänä viikonloppuna ja avaa vain sinulle varattu legendaarinen auto" tai "Valitse neljä kirjaa kolmen hinnalla".
  • Kuvaus (pakollinen): Älä kopioi iskulauseen tekstiä tapahtuman kuvaukseen, sillä se näytetään Google Playssa yhdessä iskulauseen kanssa. Varmista, että kuvaus liittyy tapahtumaan. Jos olet määrittämässä tarjousta, mainitse tarjousta koskevat rajoitukset tai ehdot, kuten kelpoisuusehdot, saatavilla oleva kokonaismäärä, käyttäjäkohtainen määrärajoitus tai lunastusohjeet. Tee kuvauksesta niin selkeä, että sen ymmärtävät myös käyttäjät, joille sovellus tai peli ei välttämättä ole tuttu. Katso kuvausvaatimukset.
  • Ensisijainen kuva (pakollinen): Varmista, että kuva liittyy tapahtumaan ja auttaa käyttäjiä sen hahmottamisessa visuaalisesti. Älä lisää kuviin tekstiä (esimerkiksi brändin logoja, iskulauseita tai sovellusten tai pelien nimiä), äläkä lisää tärkeitä visuaalisia elementtejä leikkausalueille. Katso kuvavaatimukset.
  • Neliönmuotoinen kuva (pakollinen): Tämä kuva on pakollinen, jotta tapahtuma voidaan näyttää Google Playn alustoilla ja listoilla. Katso kuvavaatimukset.
  • Video (suositellaan vahvasti): Tämän tulee olla julkinen YouTube-video, jonka kaupallistaminen on poissa päältä. Katso videovaatimukset.
    Tarkistustiimimme hylkää usein tapahtumia ja tarjouksia, koska ne on kirjoitettu väärällä kielellä. Varmista, että lisäät iskulauseen ja kuvauksen oikealla kielellä.

Huom. Oletuskieli on kieli, jonka kehittäjä määritti, kun sovellus luotiin.

5. Suositus: Voit myös lokalisoida tapahtuman eri kielille saavuttaaksesi käyttäjiä eri maista samalla periaatteella kuin yksilöidyt tietosivut. Valitse Ylläpidä käännöksiä > Ylläpidä omia käännöksiä ja valitse uudet kielet, joilla haluat tapahtuman näkyvän.

Huom. Muiden kielien kohdalla käytetään oletuksena graafista sisältöä, jonka latasit vaiheessa 6. Voit lisätä aluekohtaista materiaalia manuaalisesti valitsemalla ensin kielen ja lataamalla sitten sen graafisen sisällön.

6. Valitse Lähetä tapahtuma, niin se julkaistaan Google Playssa. Valitse Tallenna luonnos, jos haluat tallentaa sen ilman Google Playhin lähettämistä.

Tärkeää: Tapahtumaa ei voi muokata lähettämisen jälkeen, joten tarkista se ennen lähettämistä.

Omien tapahtumien näkeminen

Mainossisältö-sivun taulukoissa on yleiskatsaus kaikista tapahtumistasi, jotta näet nopeasti niiden tilat ja tärkeimmät tiedot, esimerkiksi maat, alkamis- ja päättymispäivät, prioriteettitason ja seuraavat:

• Mainossisältötapahtumat: Sisältää luonnokset ja julkaistut tapahtumat
  • Taulukko hylätyistä tapahtumista: Sisältää tarkistetut ja hylätyt tapahtumat
    • Jos tapahtumasi hylätään, saat Play Consolessa hylkäysilmoituksen, jossa mainitaan myös sen syy.
  • Aiemmat tapahtumat: Sisältää vanhentuneet tai perutut tapahtumat

Tapahtuman kopiointi

Voit kopioida tietoja aiemmista tapahtumista, jotta samanlaisten luominen on helpompaa.

Edellytys: Lue sisällön laatusäännöt ja varmista, että tapahtuma eroaa tarpeeksi alkuperäisestä. Sinulla ei voi olla samaan aikaan käynnissä identtisiä tai hyvin samanlaisia tapahtumia.

Näin kopioit mainossisältötapahtuman:

1. Siirry Mainossisältö-sivulle (Kasvu > Kaupassa näkyminen > Mainossisältö).
  2. Valitse pääsivulta Kopioi uuteen tapahtumaan.
  3. Tapahtumasta luodaan kopio. Voit halutessasi muokata sen tietoja (tiedoista kerrotaan lisää aiemmassa osiossa Mainossisällön luominen).

Tapahtumien importointi

Voit joukkoladata tapahtumia CSV-mallin avulla.

Näin importoit tapahtumia:

1. Siirry Mainossisältö-sivulle (Kasvu > Kaupassa näkyminen > Mainossisältö).
  2. Valitse Tuo tapahtumia.
  3. Valitse Tuo tapahtumia ‑sivulta Lataa CSV-malli.
  4. Täytä malli ja huomioi samalla alla olevat vinkit.
  5. Kun olet täyttänyt mallin, pudota .csv-tiedosto latauskenttään tai valitse Lataa tapahtuma.

Vinkki: Jos haluat muokata luonnoksia, voit ladata pelkästään ne. Klikkaa avattavaa Lataa tapahtumat ‐valikkoa, valitse onko tapahtumassa kuvia ja valitse sitten Sovellusluonnokset. Sitten voit muokata luonnosta ja ladata sen päivitetyn version. Kun teet muutoksia CSV:hen, muista lisätä event_ID.

Vinkkejä CSV:n täyttämiseen
  • event_ID: Jätä tämä tyhjäksi, jos tapahtuma on uusi
  • Event_type: Vaihtoehdot ovat OFFER, TIME-LIMITED_EVENT tai MAJOR_UPDATE
  • Priority: Vaihtoehdot ovat FEATURING_REQUESTED ja FEATURING_NOT_REQUESTED
  • submission_state: Vaihtoehdot ovat DRAFT ja SUBMITTED
  • start_time_utc ja end_time_utc: Anna aikatiedot UTC-ajassa ja tässä muodossa: VVVV-KK-PP HH:MM
  • default_language_code: Lisää kielikoodeja ja erota ne merkillä ";"
  • countries: Lisää maakoodeja ja erota ne merkillä ";"
  • taglines ja long_description: Formaatin tulee olla "kielikoodi=iskulause", ja kielet erotetaan “;”-merkillä.
    • Esimerkiksi en-US=testUS;en-GB=testGB
  • images/video_ids: Iskulauseiden tapaan voit kohdistaa myös graafista sisältöä kielikohtaisesti. Jos et ole lokalisoinut sisältöä, käytä muotoa "default_language_code", niin samaa materiaalia käytetään kaikkiin muihin kieliin, joihin kohdistat. Esimerkki:
    • en-US=testus.jpg;en-GB=testgb.jpg
    • en-US=YeT0t1C_y20;en-GB=r-ERajkMXw0
  • user_eligibility: Tarjousten tapauksessa yksi seuraavista: EVERYONE tai NEW_USERS_ONLY (tai tyhjä, jos event_type on jotakin muuta kuin OFFER)
  • preview_opt_in: Toinen näistä: OPT_IN, OPT_OUT
  • preview_time_utc: Käytä muotoa VVVV-KK-PP HH:MM
  • Event_subtype:
    • Jos tarjouksen on oltava jokin seuraavista: DISCOUNT, VALUE_ADD, FREE_REWARD, SUBSCRIPTION_TRIAL
    • Rajoitetun ajan tapahtuman on oltava jokin seuraavista: COMPETITION_CHALLENGE, REAL-TIME tai SPECIAL
    • Jos kyseessä on tärkeä päivitys, sen on oltava jokin seuraavista: FEATURES_&_ANNOUNCEMENTS, NEW_CONTENT tai PRE_REGISTRATION _UPDATE