Mainossisältö – tulosten arviointi

Huom. Mainossisältö on saatavilla sovelluksille, jotka täyttävät premium-tason kasvutyökalujen kelpoisuusehdot.

Play Consolen raporttien avulla voit arvioida, miten mainossisältösi on menestynyt erityyppisten käyttäjien osalta Google Playssa. Niiden sisältämä data voi auttaa ymmärtämään tapahtumiesi vaikutuksia, selvittämään, mikä toimii yleisöllesi ja suunnittelemaan tulevaa.

Lue lisää mainossisällön käytöstä sovellusten ja pelien sisäisten tapahtumien, tarjousten ja alennusten mainostamisessa.

Huom. Mainossisältö on vain tiettyjen kehittäjien saatavilla. Jos haluat osallistua, ota yhteyttä Google Playn Business Development Manageriisi.

Mainossisällön raportin löytäminen

Avaa Mainossisällön raportit-sivu tai haluamasi sovellus ja valitse vasemmasta valikosta Kasvu > Kehitys Kaupassa > Mainossisällön raportit.

Raportin valinnat

Klikkaa + Tapahtuma ja valitse, minkä mainossisällön dataa haluat nähdä. Tietyn tapahtuman löytäminen on helpompaa, jos suodatat listan tapahtumatyyppien mukaan, haet nimeä tai järjestät listan aakkosjärjestykseen tai alkamispäivittäin.

Kun olet valinnut tapahtuman, valitse haluamasi mittari klikkaamalla Näytä:

• Päivittäin: Näyttää käyttäjiltä tapahtuman kunakin päivänä saadun datan.
  • Kumulatiivinen (koko aika): Näyttää päivittäiset kumulatiiviset kokonaismäärät tapahtuman alkamispäivästä lähtien. Tämä tarkoittaa niiden käyttäjien kokonaismäärää, jotka ovat osallistuneet tapahtumaasi. Tämä mittari on käytettävissä enintään 28 päivää kestäville tapahtumille.
  • Kumulatiivinen (28 päivää): Näyttää kumulatiiviset kokonaismäärät valittua päivämäärää edeltäviltä 28 päivältä. Tämä mittari on käytettävissä pidempään kuin 28 päivää kestäville tapahtumille, mukaan lukien toistaiseksi käynnissä oleville tapahtumille.

Klikkaa + Maa, niin voit suodattaa raportin tiettyjen maiden tai alueiden mukaan. Jos valitset maita tai alueita, joissa tapahtuma ei ole ollut saatavilla, näet varoituksen.

Datan arvioiminen

Huomioitavia asioita:

• Raportin dataa on saatavilla 8.9.2021 alkaen. Ennen sitä päättyneet tapahtumat eivät ole katsottavissa. Ennen sitä alkaneiden tapahtumien data on puutteellista.
  • Raportti koskee käyttäjiä, ei impressioita. Jos käyttäjä näkee yhden mainossisältökorttisi kolme kertaa samana päivänä, hänet rekisteröidään yhtenä näkijänä kyseiselle päivälle. Vastaavasti käyttäjä, joka avaa sovelluksen mainossisällön kautta useita kertoja tapahtuman aikana, rekisteröidään kumulatiivisissa tilastoissa yhdeksi konversioksi. Näin saat helposti selville, kuinka moneen yksittäiseen käyttäjään tapahtuma vaikutti.
  • Google Playssa näkyy kaksi keskeistä mainossisältötyyppiä: ne, jotka sisältävät selkeän toimintakehotuksen avata, asentaa tai päivittää sovelluksen, ja ne, joissa ei ole painiketta tai "Lue lisää" -linkkiä tapahtuman tietosivulle. Raportin on tarkoitus käsitellä hyödyllistä konversioprosenttia, jota varten voit tehdä optimointeja, niin että voit keskittyä sovelluksesi tuloksiin. Tästä syystä raportti käsittelee dataa vain niistä tyypeistä, joissa on toimintakehote. Tähän kuuluu tapahtumasi tietosivu.

Yleiskatsaukset

Raportin ensimmäisissä kaavioissa näkyy yleiskatsaus tapahtuman tuloksista. Ne kattavat seuraavat asiat:

• Näkijät: Niiden Google Playn käyttäjien määrä, jotka näkivät tapahtuman kortin tai tietosivun. Muista, että vain kortit, joissa on Avaa-, Päivitä- tai Asenna-painike lasketaan.
  • Konversiot: Niiden käyttäjien määrä, jotka konvertoituvat klikkaamalla tapahtuman Avaa-, Päivitä- tai Asenna-painiketta.
  • Konversioprosentti: Konvertoituneiden näkijöiden osuus (konversiot/näkijät).

Tapahtumien tulokset

Tapahtumakorteissa ja tietosivulla näkyvä painike muuttuu sen mukaan, onko käyttäjä asentanut sovelluksesi:

• Käyttäjä, jolla sovellusta ei ole asennettuna, näkee Asenna-painikkeen.
  • Käyttäjä, jolla on sovelluksen vanha versio, näkee Päivitä-painikkeen.
  • Käyttäjä, jolla on sovelluksen viimeisin versio, näkee Avaa- tai Pelaa-painikkeen.

Tapahtuman tulostaulukko näyttää, miten hyvin tapahtumasi menestyi kunkin kolmen käyttäjätyypin osalta. Sen avulla näet, miten tapahtuma edistää käyttäjien hankintaa ja aktivoimista. Klikkaamalla taulukon asiaankuuluvaa kohtaa näet yksityiskohtaisen päivittäisen ja maittaisen erittelyn kullekin käyttäjätyypille.

Maat/alueet

Arvioi tapahtuman tulosta eri maissa ja alueilla vertailemalla maittaisia konversioita ja konversioprosentteja. Nämä tiedot ovat lisäksi saatavilla kullekin käyttäjätyypille yllä mainitun tapahtuman tulostaulukon kautta.