Inzicht in promotiecontent

Opmerking: Promotiecontent is beschikbaar voor apps die voldoen aan onze deelnamecriteria voor premium tools voor groei.

Promotiecontent wordt gebruikt als zelfservice merchandising-eenheid op Google Play met actuele en up-to-date content, zoals speciale aanbiedingen, tijdelijke evenementen en belangrijke updates voor functies of content. Er zijn verschillende soorten promotiecontent beschikbaar. Hiermee kun je het volgende doen:

• Buiten je app om met je gebruikers communiceren
  • Gebruikers stimuleren om je app te openen of opnieuw te installeren
  • Gebruikers stimuleren om gebruik te maken van een aanbieding, zoals korting op een item, een winkelbrede aanbiedingsactie of een speciale deal
  • De nieuwsgierigheid van nieuwe gebruikers wekken zodat ze je titel downloaden

Promotiecontent kan overal in de Google Play Store worden getoond. Het gaat onder andere om het tabblad Apps of Games, het tabblad Evenementen op het tabblad Games, zoekresultaten, de pagina met de winkelvermelding en, in het geval van aanbiedingen, het speciale tabblad Aanbiedingen in bepaalde geografieën. De meeste platforms zijn wereldwijd beschikbaar, behalve het tabblad Evenementen. Dit tabblad is alleen beschikbaar voor games in Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, India, Indonesië, Italië, Japan, Korea, Mexico, Rusland, Taiwan, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Typen promotiecontent

Lees het volgende voordat je een kaart met promotiecontent maakt en kies het juiste type. Als onderdeel van onze contentrichtlijnen moet je het juiste type promotiecontent selecteren. Promotiecontent die verkeerd is geclassificeerd heeft daarom een beperkt bereik en een beperkte impact.

• Aanbiedingen: Dit zijn kortingen, toegevoegde waarde, items voor € 0 (gratis beloningen) of proefabonnementen waarin je gebruikers misschien geïnteresseerd zijn. Dit kunnen digitale artikelen zijn die via het factureringssysteem van Google Play worden beheerd, digitale items voor € 0 die via je eigen systemen worden beheerd, of fysieke goederen en services. Zie Deelnamevereisten voor aanbiedingen voor meer informatie. Voorbeelden hiervan zijn:
    • Kortingen: Je kunt kortingen toepassen op afzonderlijke items, categorieën of je hele winkel. Je kunt een procentuele korting of een vaste korting aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld '20% korting op je eerste bestelling' of '€ 5 korting op alle schoenen' aanbieden.
    • Extra waarde: Met extra waarde bedoelen we incrementele waarde-toevoegingen of bundels. Je kunt bijvoorbeeld het volgende aanbieden: '50 edelstenen voor de prijs van 20', '5 levens inbegrepen bij elke aankoop', 'Starterspakket voor € 4,99 (normaal € 20,00)'.
    • Items voor € 0 of gratis beloningen: Je kunt items voor € 0 aanbieden, zoals een tijdelijk kostuum dat de gebruiker kan claimen om dit weekend te spelen. Dit is een goede manier om mensen te stimuleren je product of service te proberen voordat ze ervoor betalen.
    • Proefperioden voor abonnementen: Proefperioden voor abonnementen zijn een goede manier om mensen zich te laten aanmelden voor een abonnementsservice. Je kunt een kosteloze proefperiode of een gereduceerde introductieprijs aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld een kosteloze proefperiode van 7 dagen voor je abonnementsservice aanbieden of 50% korting op de eerste maand van een abonnement geven.

• Tijdelijke evenementen: Tijdelijke evenementen die geen aanbieding zijn en die plaatsvinden in je app of game, zoals realtime evenementen, wedstrijden en speciale evenementen. Dit zijn de typen tijdelijke evenementen:
    • Realtime: Deze evenementen vinden in realtime plaats en alle gebruikers kunnen er tegelijkertijd aan deelnemen. Je kunt bijvoorbeeld een livestream van een sportevenement of awardshow hosten.
    • Competities of uitdagingen: Via deze evenementen kunnen gebruikers strijden om beloningen en posities of een specifiek doel bereiken. Je kunt bijvoorbeeld een wedstrijd voor de beste content van gebruikers organiseren of een toernooi om te bepalen wie de beste speler in je game is.
    • Speciaal: Dit zijn evenementen die niet in de andere categorieën passen. Je kunt bijvoorbeeld een crossover-evenement hosten met een andere game of app, of een tijdelijk item of een nieuwe functie uitbrengen.

• Belangrijke updates: Deze updates omvatten belangrijke nieuwe functies of content. Een belangrijke update voor een game kan bijvoorbeeld een nieuwe gamemodus of een nieuw level toevoegen.
    • Nieuwe functies en aankondigingen: Deze updates omvatten nieuwe mogelijkheden of functionaliteit, plus belangrijke aankondigingen. Een update voor een socialmedia-app kan bijvoorbeeld een nieuwe manier toevoegen om content te delen of een nieuw partnerschap aankondigen.
    • Nieuwe content: Deze updates omvatten nieuwe content die nieuw is gemaakt of voor het eerst beschikbaar is in de app. Een update voor een streaming-app kan bijvoorbeeld nieuwe films of series toevoegen, of een gaming-app kan nieuwe levels, personages of battle passes toevoegen.
    • Aankondigingen voor pre-registratie: Deze updates worden naar gebruikers gestuurd die zich vooraf voor een game hebben geregistreerd. Ze informeren gebruikers over nieuwe content, demo's voor instant-apps, de voortgang voor mijlpaalbeloningen of algemene release-aankondigingen.