Tilby apper, produkter i apper og abonnementer i flere valutaer

Hvis du er på et sted som støtter selgerregistrering, kan du tilby apper, produkter i apper og abonnementer i flere valutaer gjennom Play-konsollen.

Hvis du tilbyr en app på et sted som støtter lokal valuta, ser Google Play-kunder prisen for appen i den lokale valutaen. Kunder blir belastet i sin egen, lokale valuta, men betalinger utstedes i valutaen som samsvarer med betalingsprofilen din.

Konfigurer prisene for apper, produkter i apper og abonnementer

For å finne ut hvordan du konfigurerer og endrer prisene på apper, produkter i apper og abonnementer, gå til Konfigurer prisene for appen din.

Betalinger

Betalinger utstedes til bankkontoen din i valutaen som er tilknyttet betalingsprofilen din. Du kan ikke velge betalingsvaluta eller motta betalinger i en annen valuta enn den som er tilknyttet Google-kontoen din eller bankkontoen du bruker i hjemlandet ditt.

Bestillingsadministrasjon-siden ser du hvilken valuta kjøperen brukte til å betale for appen og kjøp i appen. Hvis valutaen for bestillingen ikke stemmer overens med betalingsprofilen din, omregner Google kjøpsverdien til valutaen din. Betalinger for bestillinger som gjøres i lokale valutaer, følger den vanlige betalingsplanen din.

Valutakurser

Google bruker valutakursen som gjelder når bestillingen legges inn, til å konvertere salg i kjøperens valuta til valutaen som er angitt i Google-kontoen din.

Kursen oppdateres løpende, og konverteringer skjer hver gang en bestilling belastes. Du ser valutakursen i bestillingskvitteringen for hver app.

Refusjoner

Når det gjelder bestillinger som er lagt inn i kjøperens lokale valuta, blir eventuelle refusjoner utstedt i den samme valutaen, og endringer i valutakursen har ingen innvirkning på beløpet som refunderes. Hele refusjonsbeløpet overføres til kundens kreditt- eller debetkort i vedkommendes lokale valuta. Hvis betalingsprofilen din debiteres ved eventuelle tilbakeførsler, blir også valutakursen som gjaldt da bestillingen ble lagt inn, brukt til å beregne beløpet.

Du finner mer informasjon på siden om refusjoner og kanselleringer.

Støtte for lokal valuta

Når Google legger til støtte for nye kjøpervalutaer i land der du allerede distribuerer appen din, genererer vi automatisk en pris for appen og produktene i appen basert på standardprisen, den gjeldende valutakursen og lokalt relevante prismønstre.

Du kan gå gjennom prisene for appen på Priser for apper-siden (Tjen penger > Produkter > Priser for apper) i Play-konsollen.

For abonnementer genererer vi automatisk en pris for abonnementet basert på prisen du har angitt for «Nye land/regioner». Hvis du har valgt ikke å gjøre standardabonnementet eller tilbudet ditt tilgjengelig i «Nye land/regioner», blir ikke abonnementet tilgjengelig i dette nye landet. Slik endrer du dette:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Abonnementer-siden (Tjen penger > Produkter > Abonnementer).
  2. Ved siden av abonnementet du vil endre, klikker du på høyrepilen for å se abonnementsdetaljene.
  3. Under «Standardabonnementer og tilbud» klikker du på høyrepilen ved siden av standardabonnementet du vil endre.
  4. I «Pris og tilgjengelighet»-delen klikker du på Administrer tilgjengeligheten for ulike land/regioner.
  5. Rull ned til «Andre land/regioner».
  6. Klikk på pilen for å vise listen, og merk av eller fjern avmerkingen for Nye land/regioner.
  7. Klikk på Bruk.
  8. Klikk på Lagre endringer.