Sluiting van inactieve ontwikkelaarsaccounts

Google Play-ontwikkelaarsaccounts zijn bedoeld voor ontwikkelaars die actief apps publiceren en onderhouden. Ontwikkelaarsaccounts die inactief zijn, worden gesloten en de registratiekosten worden niet terugbetaald.

Wanneer wordt een ontwikkelaarsaccount inactief?

Er zijn 2 sets criteria die bepalen of een ontwikkelaarsaccount inactief is of niet.

Een inactief ontwikkelaarsaccount zonder apps

• Het ontwikkelaarsaccount is meer dan een jaar geleden gemaakt.
  • Het heeft nog nooit een app ingediend voor beoordeling.

Een inactief ontwikkelaarsaccount met apps

• Het ontwikkelaarsaccount is meer dan een jaar geleden gemaakt.
  • Alle gepubliceerde apps (waaronder live apps, verwijderde en opgeschorte apps) in het account hebben in totaal minder dan 1000 installaties gedurende de levensduur.
  • Het heeft het telefoonnummer en e-mailadres voor contact van het Play-ontwikkelaarsaccount niet geverifieerd.
  • Het heeft de Play Console de afgelopen 180 dagen niet gebruikt.

Wat gebeurt er als mijn ontwikkelaarsaccount inactief wordt?

Als een ontwikkelaarsaccount aan een van de bovenstaande criteria voldoet, wordt het gemarkeerd voor sluiting vanwege inactiviteit. Als dit gebeurt, krijgt de accounteigenaar een bericht waarin staat dat het ontwikkelaarsaccount binnenkort wordt gesloten. Dit wordt ook duidelijk gecommuniceerd in de Play Console.

De e-mail bevat de stappen die je kunt nemen om je ontwikkelaarsaccount te behouden en de datum waarop deze stappen moeten zijn afgerond. Als je deze stappen niet uitvoert, wordt je ontwikkelaarsaccount definitief gesloten en worden de registratiekosten niet terugbetaald.

Je krijgt 60, 30 en 7 dagen van tevoren een herinneringsmail.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn ontwikkelaarsaccount wordt gesloten?

Als je van plan bent in de toekomst apps te publiceren of te onderhouden, voorkom je dat je account wordt gesloten door beide van de volgende taken uit te voeren:

1. Check je contactgegevens:
    1. Log in bij de Play Console.
    2. Ga naar de pagina Accountgegevens (Alle apps > Accountgegevens) en rond de verificatie van het e-mailadres en telefoonnummer af.
    3. Klik op Opslaan.
  2. Maak en publiceer een app of publiceer een update voor een bestaande app op Google Play
    1. Log in bij de Play Console.
    2. Maak je app en stel deze in als je dit nog niet hebt gedaan.
    3. Upload een nieuwe app-bundel of APK.

Het is mogelijk dat je account weer inactief wordt. Je krijgt dan een nieuwe melding.

Belangrijk: Als je beide taken hierboven niet uitvoert vóór de datum die is vermeld in de e-mail die we over de sluiting van het account hebben gestuurd, wordt het ontwikkelaarsaccount definitief gesloten en worden je registratiekosten niet terugbetaald.