Stenging av inaktive utviklerkontoer

Google Play-utviklerkontoer er ment for utviklere som aktivt publiserer og vedlikeholder apper. Inaktive kontoer blir deaktivert, og registreringsavgiften blir ikke refundert.

Når regnes utviklerkontoer som inaktive?

Det finnes to sett med kriterier som avgjør om utviklerkontoer er inaktive eller ikke.

Inaktiv utviklerkonto uten apper

• Utviklerkontoen ble opprettet for mer enn ett år siden.
  • Utviklerkontoen er aldri brukt til å sende inn apper for gjennomgang.

Inaktiv utviklerkonto med apper

• Utviklerkontoen ble opprettet for mer enn ett år siden.
  • Alle publiserte apper (inkludert aktive, fjernede og suspenderte apper) i kontoen har færre enn 1000 installasjoner til sammen i løpet av hele levetiden.
  • Eieren har ikke bekreftet telefonnummeret og e-postadressen for Play-utviklerkontoen.
  • Play-konsollen er ikke brukt de siste 180 dagene.

Hva skjer når utviklerkontoen min blir inaktiv?

Når en utviklerkonto oppfyller ett av kriteriene ovenfor, merkes den som stengt på grunn av inaktivitet. Når dette skjer, sender vi en e-post til kontoeieren med informasjon om at utviklerkontoen snart blir stengt. Dette kommuniseres også tydelig i Play-konsollen.

E-posten inneholder informasjon om hva du kan gjøre for å beholde utviklerkontoen din, og datoen disse trinnene må fullføres innen. Hvis du ikke følger disse trinnene, blir utviklerkontoen stengt permanent, og registreringsavgiften blir ikke refundert.

Vi sender deg e-postpåminnelser med 60, 30, og 7 dagers varsel.

Hvordan kan jeg forhindre at utviklerkontoen min blir stengt?

Hvis du planlegger å publisere eller vedlikeholde apper i fremtiden, kan du forhindre at kontoen din blir stengt, ved å utføre begge disse oppgavene:

1. Bekreft kontaktinformasjonen din:
    1. Logg på Play-konsollen.
    2. Gå til Kontodetaljer-siden (Alle apper > Kontodetaljer), og fullfør bekreftelsen av e-postadressen og telefonnummeret.
    3. Klikk på Lagre.
  2. Opprett og publiser en app eller publiser en oppdatering for en eksisterende app på Google Play.
    1. Logg på Play-konsollen
    2. Opprett og konfigurer appen din, hvis du ikke har gjort det allerede.
      • Merk: Hvis du ikke er klar til å gjøre appen din offentlig, kan du bruke intern appdeling, intern testing eller lukket testing for å laste opp appen på en sikker måte uten å gjøre den offentlig tilgjengelig.
    3. Last opp en ny appsamling eller APK.

Vær oppmerksom på at kontoen din kan bli inaktiv igjen, og da sender vi deg et nytt varsel.

Viktig: Hvis du ikke utfører begge oppgavene ovenfor innen datoen som er oppgitt i e-posten om stenging av kontoen, blir utviklerkontoen din stengt permanent, og registreringsavgiften blir ikke refundert.