Vanhemman lisääminen perheryhmään

Perheryhmän ylläpitäjä voi lisätä perheryhmään vanhemman.

Vanhemman lisääminen tai poistaminen

Jos haluat lisätä käyttäjän vanhemmaksi, hänen on oltava vähintään 18-vuotias perheryhmäsi jäsen.

Play Kauppa ‑sovellus

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta profiilikuvaketta oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Perhe ja sitten Muuta perheenjäsenten asetuksia.
  4. Valitse Kutsu perheenjäseniä.
  5. Valitse Lähetä.
    • Sähköposti-ilmoitus lähetetään, kun joku liittyy perheryhmään.

Family Link ‑sovellus

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko ja sitten Hallinnoi perhettä.
  3. Valitse käyttäjä, joka saa tai menettää vanhemman oikeudet.
  4. Valitse Poista vanhemman käyttöoikeudet tai Lisää vanhemman käyttöoikeudet ja sitten Vahvista.

Google One ‑sovellus

1. Avaa Google One ‑sovellus Google One Android‑puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Hallinnoi perheasetuksia ja sitten Hallinnoi perheryhmää.
  4. Valitse Muuta vanhemman oikeuksia.
  5. Valitse käyttäjä, joka saa tai menettää vanhemman oikeudet.
  6. Valitse Poista.
Vanhemman roolista poistuminen

Jos perheryhmän ylläpitäjä lisäsi sinut vanhemmaksi, voit poistua tästä roolista.

Play Kauppa ‑sovellus

1. Avaa Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Ylläpidä Google-tiliäsi ja sitten Ihmiset ja jakaminen ja sitten Perheryhmän hallinnointi.
  4. Valitse vanhempi, jonka käyttöoikeudet haluat poistaa.
  5. Valitse Poista vanhemman käyttöoikeudet.

Family Link ‑sovellus

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko ja sitten Hallinnoi perhettä.
  3. Valitse poistettava vanhempi.
  4. Valitse Poista vanhemman käyttöoikeudet ja sitten Vahvista.

Vanhemman käyttöoikeudet

Vanhemmilla on suurin osa perheryhmän ylläpitäjän käytössä olevista oikeuksista. He voivat esimerkiksi

• vaikuttaa Family Linkin kautta lapsen Google-tilin käyttöön muun muassa Google-toiminnan, käyttöajan ja sijainnin asetuksilla
  • hyväksyä perhetilin maksutavalla Google Playssa tehtyjä ostoksia tai latauksia, jos ostosten hyväksyminen on käytössä
  • nähdä perhetilin maksutavalla tehdyt ostokset
  • muuttaa perheenjäsenten ostosten hyväksymisen asetuksia Google Playssa.
    • Ostosten hyväksyntäasetukset koskevat vain ostoksia, jotka on tehty Google Playn laskutusjärjestelmän kautta.

Vain perheryhmän ylläpitäjä voi

Perheesi aikuiset voivat tilata Google Onen. Google One ‑paketin hallinnoijan ei tarvitse olla sama henkilö kuin perheryhmän ylläpitäjän. Lue lisää perheenjäsenten lisäämisestä Google One ‐jäsenyyspakettiin.