To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Häkämyrkytyksen oireet

Häkämyrkykseen liittyvät oireet voidaan diagnosoida väärin, koska ne muistuttavat flunssan oireita. Jos hälytys soi, reagoi asiaankuuluvasti, vaikka et huomaisi oireita.

Yhdysvaltain National Fire Protection Associationin (NFPA) mukaan seuraavat oireet liittyvät häkämyrkytykseen:

• Vähäinen altistuminen:
    Lievä päänsärky, pahoinvointi, oksentelu, väsymys (kuvaillaan usein flunssan kaltaisiksi oireiksi)
  • Keskitason altistuminen:
    Voimakas tykyttävä päänsärky, tajunnantason lasku, sekavuus, nopea syke
  • Äärimmäinen altistuminen:
    Tajuttomuus, kouristukset, sydämen ja hengityksen vakavat ongelmat, kuolema

Kaikkien kodin jäsenten tulee olla tietoisia oireista. On usein todettu, että vaikka häkämyrkytyksestä kärsivä henkilö tuntee voivansa huonosti, hän ei sekavuuden takia kykene pelastautumaan, poistumaan rakennuksesta tai hälyttämään apua itse.

Yhdysvaltain tautikeskuksen (Center of Disease Control) mukaan tietyt ryhmät, kuten lemmikit, lapset ja kroonisista sydänsairauksista, anemiasta tai hengitysongelmista kärsivät henkilöt ovat alttiimpia hään vaikutuksille.

Häkävaroitin, esim. Google Nest Protect, varoittaa, jos kodin häkäpitoisuus on vaarallisen korkea.

Vaikka et huomaisi häkämyrkytyksen oireita, asianmukaiset varotoimet pitää silti suorittaa.

Mitä tehdä, jos kotona havaitaan häkää?