Google Meetin pienryhmähuoneet

Kokouksen järjestäjä voi jakaa kokouksen osallistujat pienempiin ryhmiin pienryhmähuoneiden avulla. Kokouksen järjestäjän on käynnistettävä pienryhmähuoneet tietokoneella kokouksen aikana. Pienryhmähuoneita ei tällä hetkellä voi livestriimata tai tallentaa.

Kokouksen ajoittajasta tai aloittajasta tulee kokouksen järjestäjä. Jos kokous siirretään toisen henkilön kalenteriin tai ajoitetaan sen kautta, kyseisestä henkilöstä saattaa tulla järjestäjä. Oletuksena kokouksessa on vain yksi järjestäjä, mutta voit lisätä enintään 25 apujärjestäjää kokouksen aikana.

Vaatimukset

Pienryhmähuoneiden käytön vaatimukset

Pienryhmähuoneet ovat saatavilla seuraavissa Google Workspacen versioissa:

• Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Järjestöversio
  • Workspace Individual ‑tilaus

Voit osallistua pienryhmähuoneisiin seuraavissa tilanteissa:

• Käytät tietokonetta tai päivitettyä Meetin mobiiliversiota Meet-sovellus tai Gmail-sovellusta .
  • Soitat kokoukseen puhelimella.
  • Sinut kutsutaan puhelinsoitolla.
  • Olet kirjautunut Google-tilille.
  • Olet anonyymi käyttäjä (et ole kirjautunut Google-tilille).
  • Käytät Meet-laitteistoa.
    • Vinkki: Meet-laitteistoa ei voi lisätä pienryhmähuoneeseen ennen kokousta. Sinun on muodostettava yhteys Google Meet ‐kokoushuoneesta, jotta sinut voidaan lisätä pienryhmähuoneeseen.

Et voi osallistua pienryhmähuoneisiin seuraavissa tilanteissa:

• Et käytä päivitettyä Meetin mobiiliversiota Meet-sovellus tai Gmail-sovellusta .
  • Käytät kolmannen osapuolen videokonferenssilaitetta.

Kokouksen järjestäjät

Voit luoda kokouksiin pienryhmätiloja Google Kalenterissa, kun luot tapahtuman tai muokkaat sitä. Voit luoda pienryhmätiloja myös kokouksen aikana. Apujärjestäjiä voi lisätä vain varsinaisesta kokouksesta.

Pienryhmähuoneiden luominen etukäteen Google Kalenterissa

Valitse osoitteessa calendar.google.com vaihtoehdoista:

Uusi kokous

1. Luo uusi Google Kalenterin tapahtuma.
  2. Klikkaa Lisää Google Meet ‑videokokous.
  3. Lisää osallistujat.
  4. Klikkaa Muuta neuvottelun asetuksia .
  5. Klikkaa vasemmalta Pienryhmähuoneet .
  6. Valitse pienryhmähuoneiden määrä ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto:
    • Vedä osallistujat eri huoneisiin.
    • Lisää nimet suoraan huoneeseen.
    • Sekoita ryhmät klikkaamalla Sekoita .
  7. Klikkaa Tallenna.

Aiemmin luotu kokous

1. Avaa Google Kalenterin tapahtuma.
  2. Valitse Muokkaa tapahtumaa Muokkaa tapahtumaa.
  3. Valitse tapahtuman tiedoista Muuta neuvottelun asetuksia .
  4. Klikkaa vasemmalta Pienryhmähuoneet .
  5. Valitse pienryhmähuoneiden määrä ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto:
    • Vedä osallistujat eri huoneisiin.
    • Lisää nimet suoraan huoneeseen.
    • Sekoita ryhmät klikkaamalla Sekoita .
  6. Klikkaa Tallenna.

Pienryhmähuoneiden luominen kokouksen aikana

1. Aloita kokous tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Toiminnot  nuoli oikealle Pienryhmähuoneet.
  3. Valitse pienryhmähuoneiden lukumäärä pienryhmähuoneiden luontipaneelista. Voit luoda puheluun enintään 100 pienryhmähuonetta.
  4. Puhelun osallistujat jaetaan huoneisiin. Voit siirtää osallistujia huoneesta toiseen manuaalisesti seuraavilla tavoilla:
    • Lisää osallistujan nimi suoraan pienryhmähuoneeseen.
    • Vedä ja pudota osallistujan nimi toiseen pienryhmähuoneeseen.
    • Sekoita ryhmät sattumanvaraisesti valitsemalla Sekoita .
  5. Valitse oikeasta alakulmasta Avaa huoneet.
Vinkki: Näytön alareunassa näkyy ilmoitus, kun osallistuja pyytää apua kokouksen järjestäjältä. Voit liittyä kyseisen osallistujan pienryhmähuoneeseen klikkaamalla Liity. Jos haluat palata asiaan myöhemmin, valitse Myöhemmin. Pyysi apua ‑banneri näkyy pienryhmähuoneiden paneelissa apua pyytäneiden huoneiden yläpuolella.
Pienryhmähuoneiden valinnaiset ominaisuudet
  1. Valinnainen: Jos haluat poistaa osallistujat, jotka eivät kyseisellä hetkellä ole kokouksessa, tai määrittää pienryhmähuoneet uudelleen, tee näin:

• Klikkaa pienryhmähuoneiden paneelin yläreunasta PoistaSulje X. Klikkaa alareunaan avautuvasta "Poistetaanko käyttäjät, joiden yhteys on katkennut?" ‑ilmoituksesta Poista.
    • Vinkki: Jos käytät uudelleen sellaisen kokouksen linkkiä, johon pienryhmähuoneet on aiemmin määritetty, ja poistat käyttäjät, joiden yhteys on katkennut, kaikki osallistujat siirretään päähuoneeseen ja kaikki aiemmat pienryhmähuoneet kumotaan.
  2. Valinnainen: Voit asettaa pienryhmähuoneisiin ajastimen. Jokaisessa huoneessa näkyy 30 sekunnin laskuri ennen ajan loppumista.
    • Klikkaa pienryhmähuoneiden paneelin yläreunasta Ajastin Tyhjä tiimalasi.
    • Aseta ajastimeen haluamasi aika ja klikkaa OK.
    • Vinkki: Voit muokata ajastinta tai poistaa sen milloin tahansa. Pääset muokkaustilaan klikkaamalla pienryhmähuoneiden paneelista Ajastin Tyhjä tiimalasi.
Näin turvaominaisuudet toimivat pienryhmähuoneissa

Google Meetin käyttäjät voivat parantaa kokousten turvallisuutta seuraavien ominaisuuksien avulla:

Pikakäyttö: Pikakäyttö on aina päällä pienryhmähuoneissa. Päähuoneessa pikakäyttöominaisuuteen tehdyt muutokset koskevat vain päähuonetta. Pienryhmähuoneiden osallistujat eivät näe pikakäyttöasetuksia.

Kaikki muut lukitukset: Jos järjestäjän tehtävät ovat päällä ennen pienryhmähuoneiden luomista, lukituksiin tehdyt muutokset koskevat kaikkia huoneita. Jos jotakin lukitusta muutetaan pienryhmähuoneiden luomisen jälkeen, muutokset koskevat vain huonetta, jossa ne on tehty.

Jos pienryhmähuoneet luodaan, kun Järjestäjän tehtävät ‑asetus on poissa päältä, järjestäjän tehtäviä ei voi laittaa päälle. Myöskään kokouksen turvaominaisuuksia ei voi käyttää päähuoneessa tai pienryhmähuoneissa.

Tällaisessa tilanteessa järjestäjän on tehtävä näin:

1. Sulje pienryhmähuoneet.
  2. Laita Järjestäjän tehtävät päälle.
  3. Avaa pienryhmähuoneet uudelleen.

Pienryhmähuoneiden muokkaaminen, niihin liittyminen ja niistä poistuminen

Pienryhmähuoneiden luomisen jälkeen voit tehdä niihin muutoksia tai liittyä niihin, jolloin voit valvoa keskusteluja ja osallistua niihin itse.
Vinkki: Kokouksen järjestäjät eivät näe chat-viestejä, jotka osallistujat lähettävät toisilleen ennen pienryhmähuoneeseen liittymistä tai pienryhmähuoneesta poistumisen jälkeen.
  • Voit tehdä muutoksia osallistujaryhmiin tai pienryhmähuoneiden määrään, kun klikkaat Muokkaa huoneita Muokkaa. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, klikkaa Tallenna
    • Vinkki: Osallistujien on klikattava Liity ennen siirtymistä toiseen huoneeseen.
  • Voit liittyä yksittäiseen pienryhmähuoneeseen klikkaamalla pienryhmähuoneen numeron vierestä Liity.
  • Voit poistua kaikista pienryhmähuoneista ja palata päähuoneeseen klikkaamalla nykyisen pienryhmähuoneen kohdalta Poistu.

Pienryhmähuoneiden sulkeminen

1. Klikkaa pienryhmähuoneiden paneelin oikeasta yläkulmasta Sulje huoneet
  2. Valitse avautuvasta ilmoitusikkunasta Sulje kaikki huoneet.
Tärkeää: Pienryhmähuoneen osallistujilla on 30 sekuntia aikaa päättää keskustelu, minkä jälkeen heitä pyydetään palaamaan päähuoneeseen. Jos haluat ohittaa 30 sekunnin aikarajan ja sulkea kaikki huoneet heti, klikkaa pienryhmähuoneiden paneelista Sulje huoneet . Osallistujien on liityttävä tai palattava päähuoneeseen klikkaamalla, vaikka suljet kaikki huoneet heti.

Tärkeää: Pienryhmähuoneen osallistujilla on 30 sekuntia aikaa päättää keskustelu, ennen kuin heidät siirretään automaattisesti takaisin päähuoneeseen.

Voit sulkea kaikki huoneet ennen 30 sekunnin ajastimen loppumista siirtymällä pienryhmähuoneiden paneeliin ja klikkaamalla Sulje huoneet

Kokouksen osallistujat

Pienryhmähuoneeseen liittyminen

Kokouksen järjestäjä luo pienryhmähuoneet ja kutsuu sinut liittymään yhteen niistä. Kokouksen järjestäjä voi liittyä mihin tahansa pienryhmähuoneeseen milloin tahansa kokouksen aikana.

1. Kirjaudu Google-tilillesi tietokoneella tai mobiililaitteella.
  2. Liity kokoukseen tietokoneella tai Meet-mobiilisovelluksella. Lue lisää eri tavoista liittyä kokoukseen, jos olet oppilas.
  3. Kun kokouksen järjestäjä kutsuu sinut pienryhmähuoneeseen, näet näytöllä kehotteen. Klikkaa Liity. Jos klikkaat Peru, pysyt päähuoneessa.
    • Vinkki: Jos osallistut soittamalla, voit siirtyä pienryhmähuoneeseen, vaihtaa pienryhmähuoneesta toiseen tai palata päähuoneeseen valitsemalla *2.
  4. Pienryhmähuoneessa voit puhua tai lähettää chat-viestejä muille osallistujille.

Vinkkejä pienryhmähuoneiden käyttöön

• Jos kokouksen järjestäjä siirtää sinut toiseen pienryhmähuoneeseen, näet näytöllä uuden kehotteen. Voit vaihtaa huonetta klikkaamalla Liity.
  • Jos kokouksen järjestäjä asettaa ajastimen, pienryhmäistunnon jäljellä oleva aika näkyy näytön yläreunassa.
  • Kun kokouksen järjestäjä lopettaa pienryhmäistunnon tai se päättyy, sinulla on 30 sekuntia aikaa ennen kuin mikrofoni ja kamera sammuvat ja sinut siirretään automaattisesti päähuoneeseen. Voit laittaa mikrofonin ja kameran takaisin päälle, kun kokouksen järjestäjä sallii sen.
  • Voit tarvittaessa pyytää apua pienryhmäistunnon aikana näin:
    • Tietokoneella: Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta Pyydä apua. Jos et enää tarvitsekaan apua, klikkaa Peru avunpyyntö.
    • Mobiililaitteella: Napauta oikeasta alakulmasta Valikko Lisäänuoli oikealle Pyydä apua. Jos et enää tarvitsekaan apua, napauta Peru avunpyyntö.
    • Soittamalla osallistuvat käyttäjät eivät tällä hetkellä voi pyytää apua.

Päähuoneeseen palaaminen

Kokouksen aikana voit poistua pienryhmähuoneesta ja palata kokouksen päähuoneeseen.

• Tietokoneella: Klikkaa yläreunasta Palaa pääpuheluun.
  • Mobiililaitteella: Valitse yläreunasta Palaa pääpuheluun.

Kun kokouksen järjestäjä lopettaa pienryhmäistunnon, näet näytöllä kehotuksen palata pääpuheluun. Voit napauttaa tai klikata kehotetta tai odottaa, että sinut siirretään automaattisesti pääpuheluun.