Problemen met stijgende Performance Max-uitgaven oplossen

In dit artikel staan verschillende redenen voor schommelingen en wijzigingen in Performance Max-campagnes, waarom deze in de loop van de tijd kunnen leiden tot veranderingen in de campagneprestaties en hoe u met de tools in uw Google Ads-account inzicht krijgt in de oorzaak en het effect van die veranderingen.

Aandachtspunt

Het is normaal dat uw campagneprestaties variëren.

Voordat u begint

Uitleg gebruiken om met één klik redenen van prestatiewijzigingen vast te stellen

Uitleg geeft u inzicht in grote wijzigingen in de prestaties van uw Performance Max-campagne, zodat u snel kunt achterhalen waarom de wijzigingen zijn aangebracht. Standaard krijgt u uitleg waarin de periode die u heeft geselecteerd, wordt vergeleken met de vorige periode van dezelfde duur: Zo neemt u uitleg door:

1. Ga in uw Google Ads-account naar de pagina Campagnes of Advertentiegroepen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op waarden in de gegevenstabel die in het blauw worden getoond met een stippellijn eronder.
  3. U vindt dan hoe die waarde sinds de vorige periode is veranderd.
  4. Klik op Uitleg bekijken om te ontdekken waardoor de verandering is veroorzaakt.

Prestaties beoordelen op basis van uw biedstrategie en optimalisatiedoel

Voordat u conclusies kunt trekken over de campagneprestaties, moet u eerst nagaan of uw instellingen goed aansluiten bij de statistieken waarvoor uw campagne optimaliseert. Als u de instellingen voor biedstrategieën of optimalisatiedoelen van uw campagne updatet zodat deze aansluiten bij uw bedrijfs- en advertentiedoelen, richt u zich op de relevante statistieken als u de campagneprestaties analyseert en krijgt u inzicht in de oorzaken van de schommelingen.

Met Doel-CPA kunt u bijvoorbeeld zo veel mogelijk conversies behalen tegen of onder de door u ingestelde doelkosten per actie (CPA). In campagnes met Doel-CPA geven kosten per conversie en andere conversiegerelateerde statistieken mogelijk beter aan hoe de campagne presteert dan kosten per klik en vertoningen.

Welke biedstrategie gebruikt u om uw doelen te bereiken?