Bruk av NOTEXIST-funksjonen

NOTEXIST(...)-funksjonen kontrollerer at det ikke finnes underordnede elementer som samsvarer med et valgfritt filter. Når denne kontrollen gjennomføres, angir du hvilke typer underordnede elementer det skal søkes etter. Du kan også angi en underordnet filterbetingelse for å spesifisere hvilke av de underordnede elementene det skal søkes etter. Underordnede elementer som verken samsvarer med det underordnede filteret eller de spesifikke typene, vurderes ikke. Hvis du ikke har lagt inn noe filter, ser funksjonen etter elementer av de angitte typene.

Med NOTEXIST, en såkalt bekvemmelighetsfunksjon (ikke-essensiell funksjon), blir det lettere å skrive enkle tellekontroller som ser etter null forekomster av underordnede elementer. NOTEXIST(types, filter) tilsvarer COUNT(types, filter) = 0.

Syntaks

NOTEXIST(types, [filter])
  • types – typene underordnede elementer som vurderes
  • filter [valgfritt] – de underordnede elementene må samsvare med denne filterbetingelsene for å bli vurdert

Eksempler

NOTEXIST(keywords, labels = ("abc", "xyz") )

Her blir det kontrollert at det ikke finnes noen søkeord med etiketten «abc» eller «xyz» i kampanjen eller annonsegruppen. I dette eksempelet er «keywords» (søkeord) elementtypen det søkes etter, mens «labels = ("abc", "xyz")» (etiketter) er det underordnede filteret.

NOTEXIST(callextensions; sitelinks, approvalstatus = approved)

Her blir det kontrollert at det ikke finnes noen nettstedslinker eller anropselementer som er tilknyttet kampanjen eller annonsegruppen.

NOTEXIST(ads)

Her blir det kontrollert at det ikke finnes annonser av noe slag i kampanjen eller annonsegruppen.

NOTEXIST(labels)

Her blir det kontrollert at det ikke finnes noen etiketter forbundet med elementet det filtreres etter. Denne kontrollen kan også kjøres på elementer som ikke er beholdere, for eksempel søkeord, for å se søkeordene som ikke har etiketter.

Merknader

• Hvis det er angitt en rekke betingelser i det underordnede filteret, må alle betingelsene innfris for at det aktuelle elementet skal vurderes. Hvis du har flere betingelser og også bruker en OR-funksjon (eller-funksjon), blir det sett etter elementer med samsvar med minst én av betingelsene. Med kombinasjonen NOTEXIST(ads, OR(status = paused approvalstatus = disapproved)) blir det for eksempel kontrollert at det ikke finnes annonser som enten er satt på pause eller ikke er godkjent – eller begge deler.
  • I filteret kan du angi betingelser som bare gjelder for visse typer elementer, og disse betingelsene ignoreres for alle andre typer. Med kombinasjonen NOTEXIST(keywords; sitelinks, keywordwordcount = 2 linktext : "local") blir det for eksempel kontrollert at det ikke finnes forekomster av søkeord med eksakt 2 ord, og om alle de tilknyttede nettstedslinkene har ordet «local» (lokalt) i linkteksten.

Bruk av NOTEXIST-funksjonen i kampanjer og annonsegrupper

Hvis det kjøres kontroller på kampanjenivå for elementer som bare kan finnes i annonsegrupper, omfatter dette alle elementer fra en hvilken som helst annonsegruppe. Hvis du kjører kontrollen NOTEXIST(keywords) på kampanjenivå, vises kampanjen bare hvis det ikke finnes søkeord i noen av kampanjens annonsegrupper.

Hvis det kjøres kontroller på kampanjenivå for elementer som kan finnes i kampanjer eller annonsegrupper, omfatter dette bare elementene som ligger inne i selve kampanjen. Med kontrollen NOTEXIST(audiences) på kampanjenivå blir kampanjen vist hvis den ikke har målgrupper på kampanjenivå, selv om den har målgrupper på annonsegruppenivå. Det samme gjelder for elementer: NOTEXIST(sitelinks) på kampanjenivå teller bare nettstedslinker på kampanjenivå, ikke nettstedslinker på annonsegruppenivå, i kampanjen.