NOTEXIST-funktion käyttäminen

NOTEXIST(...)-funktio tarkistaa, onko säilössä nolla kohdetta, jotka vastaavat valinnaista suodatinta. Voit määrittää, minkä tyyppisiä kohteita tulisi hakea, ja asettaa valinnaisen alatason suodattimen, joka määrää, mitkä ehdot kohteiden on täytettävä. Säilön kohteita, jotka eivät vastaa määritettyjä tyyppejä tai alatason suodatinta, ei huomioida. Jos suodatinta ei ole lisätty, funktio etsii kaikkia määritetyn tyyppisiä kohteita.

NOTEXIST on kätevä funktio, jonka avulla voit kirjoittaa helposti koodia sen tarkistamiseen, onko säilössä nolla kohdetta. NOTEXIST(tyypit, suodatin) vastaa funktiota COUNT(tyypit, suodatin) = 0.

Syntaksi

NOTEXIST(tyypit, [suodatin])
  • tyypit: tämä kertoo, minkä tyyppiset säilössä olevat kohteet huomioidaan
  • suodatin [valinnainen]: säilön kohteiden on vastattava tätä suodatusehtoa, jotta ne huomioidaan

Esimerkkejä

NOTEXIST(keywords, labels = ("abc", "xyz") )

Tarkistaa, onko kampanjassa tai mainosryhmässä nolla avainsanaa, joihin on liitetty tunniste "abc" tai "xyz". Tässä esimerkissä "keywords" on haettavan kohteen tyyppi ja "labels = ("abc", "xyz")" on alatason suodatin.

NOTEXIST(callextensions; sitelinks, approvalstatus = approved)

Tarkistaa, liittyykö kampanjaan tai mainosryhmään nolla hyväksyttyä sivustolinkkiä tai puheluelementtiä.

NOTEXIST(ads)

Tarkistaa, onko kampanjassa tai mainosryhmässä nolla jonkin tyyppistä mainosta.

NOTEXIST(labels)

Tarkistaa, onko suodatettavassa kohteessa nolla tunnistetta. Tätä voidaan käyttää myös muiden kohteiden kuin säilöjen kanssa. Jos käytät sitä esimerkiksi avainsanoille, näet kaikki avainsanat, joilla ei ole tunnisteita.

Hyvä huomata

• Jos alatason suodattimessa on useita ehtoja, kaikkien ehtojen on täytyttävä, jotta kohde huomioidaan. Ehdot voi yhdistää OR-funktiolla, jos tarkoitus on etsiä kohteita, jotka vastaavat mitä tahansa ehtoa. Esimerkiksi NOTEXIST(ads, OR(status = paused approvalstatus = disapproved)) tarkistaa, on sellaisia mainoksia nolla, jotka ovat joko keskeytettyjä tai hylättyjä tai molempia.
  • Suodatin voi sisältää ehtoja, jotka koskevat vain joitakin tyyppejä. Ehdot ohitetaan sellaisten tyyppien kohdalla, joita ne eivät koske. Esimerkiksi NOTEXIST(keywords; sitelinks, keywordwordcount = 2 linktext : "paikallinen") tarkistaa, onko sellaisia avainsanoja nolla, joissa on täsmälleen kaksi sanaa, ja onko sellaisia sivustolinkkejä nolla, joiden linkkitekstissä on sana "paikallinen".

NOTEXIST-funktion käyttäminen kampanjoiden ja mainosryhmien kanssa

Jos kohteet voivat sisältyä vain mainosryhmiin, kampanjatason tarkistus koskee kaikkien mainosryhmien kohteita. Esimerkiksi kampanjatasolla suoritettu NOTEXIST(keywords) tuo esiin kampanjan, jos missään sen mainosryhmistä ei ole avainsanoja.

Jos kohteet voivat sisältyä mainosryhmiin tai kampanjoihin, kampanjatason tarkistus koskee vain suoraan kampanjaan sisältyviä kohteita. Esimerkiksi kampanjatasolla suoritettu NOTEXIST(audiences) tuo esiin kampanjan, jos siinä ei ole kampanjatason yleisöjä, vaikka se sisältäisi mainosryhmätason yleisöjä. Sama koskee elementtejä: kampanjatason NOTEXIST(sitelinks)-funktio huomioi vain kampanjatason sivustolinkit, ei kampanjan sisältämiä mainosryhmätason sivustolinkkejä.