Bruk av CONTAINER-funksjonen

BEHOLDER(...)-funksjonen kontrollerer om beholderen samsvarer med et gitt filter. Med container (beholder) sikter vi til den umiddelbart overordnede enheten (eierbeholderen) for et element. Hvis vi tar søkeord eller målgrupper på annonsegruppenivå som utgangspunkt, er beholderen selve annonsegruppen. Når det så kommer til annonsegrupper eller nettstedslinker på kampanjenivå, er det kampanjen som er beholderen. For kampanjer, elementer på kontonivå eller elementer fra det delte biblioteket er det selve kontoen som er beholderen.

Syntaks

CONTAINER(filter)
  • filter – eierbeholderne må samsvare med disse filterbetingelsene

Eksempler

CONTAINER( labels = ("abc", "xyz") )

Her blir det kontrollert om etiketten «abc» eller «xyz» brukes i den overordnede kampanjen eller annonsegruppen.

CONTAINER( status = enabled CONTAINER(bidstrategytype = enhancedcpc) )

Hvis denne kontrollen kjøres på søkeord eller elementer underordnet annonsegrupper, sees det på hvorvidt den overordnede annonsegruppen er aktivert, og om kampanjen over den igjen har budstrategien Utvidet CPC.

CONTAINER( COUNT(keywords, status = enabled) < 100 )

Her blir det kontrollert om eierbeholderen har færre enn 100 aktiverte søkeord. Hvis denne kontrollen kjøres på kampanjer, teller dette filteret hvor mange aktiverte søkeord som finnes i kontoen i sin helhet (kampanjens beholder).

Merknader

• Hvis det er angitt en rekke betingelser i filteret, må alle betingelsene innfris for at det aktuelle elementet skal vurderes. Hvis du har flere betingelser og også bruker en ELLER-funksjon, blir det sett etter elementer som samsvarer med minst én av betingelsene. Med CONTAINER(OR(status = enabled adrotation = optimize)) blir det kontrollert om den overordnede annonsegruppen er aktivert eller har optimalisert annonserotasjon – eller begge deler.
  • For elementer som kan finnes på flere nivåer, kan filteret ha betingelser som bare gjelder på enkelte av disse nivåene. Betingelsene som ikke gjelder på et bestemt nivå, blir ignorert. Hvis du for eksempel bruker CONTAINER(bidstrategytype = maximizeclicks targetingoptimization = conservative) for å filtrere målgrupper, som kan tilhøre kampanje- eller annonsegruppenivå, finner denne kontrollen alle målgruppene på kampanjenivå som er underlagt en kampanje med «Maksimer antall klikk»-budstrategien, og alle målgruppene på annonsegruppenivå der den overordnede annonsegruppen har konservativ optimalisering av målretting.