Bruk av tellefunksjonen

COUNT(...)-funksjonen (tellefunksjonen) teller hvor mange underordnede elementer som samsvarer med et valgfritt filter. Når denne kontrollen gjennomføres, angir du hvilke typer underordnede elementer som skal telles. Du kan også angi en underordnet filterbetingelse for å spesifisere hvilke av de underordnede elementene som skal telles. Underordnede elementer som verken samsvarer med det underordnede filteret eller de spesifikke typene, telles ikke. Hvis du ikke har spesifisert noe filter, teller funksjonen alle elementene av de angitte typene.

Syntaks

COUNT(types, [filter])
  • types – typene underordnede elementer som skal telles
  • filter [valgfritt] – de underordnede elementene må samsvare med dette filteret for å bli talt

Du kan telle elementer i forhold til et bestemt antall:

• større enn >
  • større enn eller lik >=
  • mindre enn <
  • mindre enn eller lik <=
  • er lik =
  • er ikke lik - =

Eksempler

COUNT(keywords, labels = ("abc", "xyz") ) < 5

Her blir det kontrollert om det finnes færre enn 5 søkeord med etiketten «abc» eller «xyz» i kampanjen eller annonsegruppen. I dette eksempelet er «keywords» (søkeord) elementtypen som telles, mens «labels = ("abc", "xyz")» (etiketter) er det underordnede filteret.

COUNT(callextensions; sitelinks, approvalstatus = approved) >= 2

Her blir det kontrollert om det finnes minst 2 godkjente nettstedslinker eller anropselementer som er tilknyttet kampanjen eller annonsegruppen.

COUNT(ads) > 3

Her blir det kontrollert om det finnes flere enn 3 annonser av noe slag i kampanjen eller annonsegruppen.

COUNT(labels) = 2

Her blir det kontrollert om det finnes eksakt 2 etiketter forbundet med elementet det filtreres etter. Denne kontrollen kan også kjøres på elementer som ikke er beholdere, for eksempel søkeord, for å se alle søkeordene som har eksakt 2 etiketter.

Merknader

• Hvis det er angitt en rekke betingelser i filteret, må alle betingelsene innfris for at det aktuelle elementet skal bli talt. Hvis du har flere betingelser og også bruker en eller-funksjon, telles også elementene som samsvarer med en hvilken som helst av betingelsene. Med kombinasjonen COUNT(ads, OR(status = paused approvalstatus = disapproved)) > 10 blir det kontrollert om det finnes flere enn 10 annonser som enten er satt på pause eller ikke er godkjent – eller begge deler.
  • I filteret kan du angi betingelser som bare gjelder for visse typer elementer, og disse betingelsene ignoreres for alle andre typer. Med kombinasjonen COUNT(keywords; sitelinks, keywordwordcount = 2 linktext : "local") blir det for eksempel kontrollert om alle søkeordene har eksakt 2 ord, og om alle de tilknyttede nettstedslinkene har ordet «local» (lokalt) i linkteksten.

Bruk av tellefunksjonen i kampanjer og annonsegrupper

Hvis det kjøres kontroller på kampanjenivå for elementer som bare kan finnes i annonsegrupper, blir alle elementene fra alle annonsegruppene talt. Med COUNT(keywords) på kampanjenivå får du se det totale antallet søkeord i alle annonsegruppene i kampanjen.

Hvis det kjøres kontroller på kampanjenivå for elementer som kan finnes i kampanjer eller annonsegrupper, telles bare elementene i selve kampanjen. Med COUNT(audiences) på kampanjenivå telles bare målgrupper på kampanjenivå. Her blir det da altså ikke lagt sammen antallet målgrupper på annonsegruppenivå i kampanjen. Det samme gjelder for elementer: COUNT(sitelinks) på kampanjenivå teller bare nettstedslinker på kampanjenivå, ikke nettstedslinker på annonsegruppenivå, i kampanjen.