COUNT-funktion käyttäminen

COUNT(...)-funktio laskee valinnaista suodatinta vastaavien sisältyvien kohteiden määrän. Voit määrittää, minkä tyyppiset kohteet tulisi laskea, ja asettaa halutessasi myös alatason suodatusehdon. Sisältyviä kohteita, jotka eivät vastaa alatason suodatinta tai määritettyjä tyyppejä, ei lasketa. Jos suodatinta ei ole määritetty, funktio laskee kaikki määritettyjä tyyppejä vastaavat kohteet.

Syntaksi

COUNT(tyypit, [suodatin])
  • tyypit: Tämä kertoo laskettavien sisältyvien kohteiden tyypit.
  • suodatin [valinnainen]: Sisältyvien kohteiden on vastattava tätä suodatinta, jotta ne voidaan laskea.

Voit laskea kohteita vertaamalla niitä tiettyyn lukuun seuraavilla operaattoreilla:

• > (suurempi kuin)
  • >= (suurempi tai yhtä suuri kuin)
  • < (pienempi kuin)
  • <= (pienempi tai yhtä suuri kuin)
  • = (yhtä suuri kuin)
  • - = (erisuuri kuin)

Esimerkkejä

COUNT(keywords, labels = ("abc", "xyz") ) < 5

Tämä tarkistaa, onko kampanjassa tai mainosryhmässä alle viisi avainsanaa, joissa on käytössä tunniste "abc" tai "xyz". Tässä esimerkissä "keywords" on laskettavan kohteen tyyppi ja labels = ("abc", "xyz") alatason suodatin.

COUNT(callextensions; sitelinks, approvalstatus = approved) >= 2

Tämä tarkistaa, liittyykö kampanjaan tai mainosryhmään vähintään kaksi hyväksyttyä sivustolinkkiä tai puheluelementtiä.

COUNT(ads) > 3

Tämä tarkistaa, onko kampanjassa tai mainosryhmässä yli kolme mainosta.

COUNT(labels) = 2

Tämä tarkistaa, onko suodatettavassa kohteessa täsmälleen kaksi tunnistetta. Tätä voidaan käyttää myös muiden kohteiden kuin säilöjen kanssa. Esimerkiksi avainsanojen kanssa käytettynä voit nähdä sen avulla kaikki avainsanat, joilla on täsmälleen kaksi tunnistetta.

Hyvä huomata

• Jos suodattimessa on useita ehtoja, kaikkien niistä on täytyttävä, jotta kohde lasketaan. Ehdot voidaan yhdistää OR-funktiolla, jos tarkoitus on laskea kohteet, jotka vastaavat mitä tahansa määritettyä ehtoa. Esimerkiksi COUNT(ads, OR(status = paused approvalstatus = disapproved)) > 10 tarkistaa, onko sellaisia mainoksia yli 10, jotka ovat joko keskeytettyjä tai hylättyjä tai sekä keskeytettyjä ja hylättyjä.
  • Suodatin voi sisältää ehtoja, jotka koskevat vain joitakin tyyppejä. Nämä ehdot ohitetaan sellaisten tyyppien kohdalla, joita ehdot eivät koske. Esimerkiksi COUNT(keywords; sitelinks, keywordwordcount = 2 linktext : "local") laskee sellaisten avainsanojen määrän, joissa on täsmälleen kaksi sanaa, sekä sellaisten liitettyjen sivustolinkkien määrän, jotka sisältävät sanan "paikallinen".

COUNT-funktion käyttäminen kampanjoiden ja mainosryhmien kanssa

Jos tietty kohde voi sisältyä vain mainosryhmiin, laskeminen kampanjatasolla laskee yhteen kaikkien mainosryhmien kaikki kohteet. Esimerkiksi kampanjatason COUNT(keywords)-funktio laskee kampanjan kaikkien mainosryhmien yhteenlasketun avainsanojen määrän.

Jos tietty kohde voi sisältyä mainosryhmiin tai kampanjoihin, laskeminen kampanjatasolla laskee yhteen vain suoraan kampanjaan sisältyvät kohteet. Esimerkiksi kampanjatason COUNT(audiences)-funktio laskee vain kampanjatason yleisöt. Se ei laske kampanjan mainosryhmätason yleisöjä. Sama koskee elementtejä: kampanjatason COUNT(sitelinks)-funktio laskee vain kampanjatason sivustolinkit, ei kampanjan sisältämiä mainosryhmätason sivustolinkkejä.