Bruk av EXIST-funksjonen

EXIST(...)-funksjonen kontrollerer om det finnes minst ett underordnet element som samsvarer med et valgfritt filter. Når denne kontrollen gjennomføres, angir du hvilke typer underordnede elementer det skal søkes etter. Du kan også angi en underordnet filterbetingelse for å spesifisere hvilke av de underordnede elementene det skal søkes etter. Underordnede elementer som verken samsvarer med det underordnede filteret eller de spesifikke typene, vurderes ikke. Hvis du ikke har lagt inn noe filter, ser funksjonen etter elementer av de angitte typene.

Med EXIST, en såkalt bekvemmelighetsfunksjon (ikke-essensiell funksjon), blir det lettere å skrive enkle tellekontroller som ser etter minst én forekomst av underordnede elementer. EXIST(types, filter) tilsvarer COUNT(types, filter) > 0.

Syntaks

EXIST(types, [filter])
  • types – typene underordnede elementer som vurderes
  • filter [valgfritt] – de underordnede elementene må samsvare med denne filterbetingelsene for å bli vurdert

Eksempler

EXIST(keywords, labels = ("abc", "xyz") )

Her blir det kontrollert om det finnes minst ett søkeord med etiketten «abc» eller «xyz» i kampanjen eller annonsegruppen. I dette eksempelet er «keywords» (søkeord) elementtypen det søkes etter, mens «labels = ("abc", "xyz")» (etiketter) er det underordnede filteret.

EXIST(callextensions; sitelinks, approvalstatus = approved)

Her blir det kontrollert om det finnes minst én godkjent nettstedslink eller ett godkjent anropselement som er tilknyttet kampanjen eller annonsegruppen.

EXIST(ads)

Her blir det kontrollert om det finnes minst én annonse av noe slag i kampanjen eller annonsegruppen.

EXIST(labels)

Her blir det kontrollert om minst én etikett er forbundet med elementet det filtreres etter. Denne kontrollen kan også kjøres på elementer som ikke er beholdere, for eksempel søkeord, for å se alle søkeordene som har minst én etikett.

Merknader

• Hvis det er angitt en rekke betingelser i det underordnede filteret, må alle betingelsene innfris for at det aktuelle elementet skal vurderes. Hvis du har flere betingelser og også bruker en OR-funksjon (eller-funksjon), blir det sett etter elementer med samsvar med minst én av betingelsene. Med kombinasjonen EXIST(ads, OR(status = paused approvalstatus = disapproved)) blir det kontrollert om det finnes minst én annonse som enten er satt på pause eller ikke er godkjent – eller begge deler.
  • I filteret kan du angi betingelser som bare gjelder for visse typer elementer, og disse betingelsene ignoreres for alle andre typer. Med EXIST(keywords; sitelinks, keywordwordcount = 2 linktext : "local") blir det for eksempel kontrollert om det finnes et søkeord med eksakt 2 ord eller tilknyttede nettstedslinker med ordet «local» i linkteksten – eller begge deler.

Bruk av EXIST-funksjonen i kampanjer og annonsegrupper

Hvis det kjøres kontroller på kampanjenivå for elementer som bare kan finnes i annonsegrupper, omfatter dette alle elementer fra en hvilken som helst annonsegruppe. Hvis du for eksempel kjører kontrollen EXIST(keywords) på kampanjenivå, vises kampanjen bare hvis det finnes minst ett søkeord i minst én av kampanjens annonsegrupper.

Hvis det kjøres kontroller på kampanjenivå for elementer som kan finnes i kampanjer eller annonsegrupper, omfatter dette bare elementene som ligger inne i selve kampanjen. Med kontrollen EXIST(audiences) på kampanjenivå blir kampanjen vist bare om den har minst én målgruppe på kampanjenivå. Kampanjen blir ikke vist hvis den bare har annonsegrupper med målgrupper på annonsegruppenivå. Det samme gjelder for elementer: EXIST(sitelinks) på kampanjenivå vurderer bare nettstedslinker på kampanjenivå, ikke nettstedslinker på annonsegruppenivå, i kampanjen.