EXIST-funktion käyttäminen

EXIST(...)-funktio tarkistaa, vastaako vähintään yksin säilön kohteista valinnaista suodatinta. Voit määrittää, minkä tyyppisiä kohteita tulisi hakea, ja asettaa valinnaisen alatason suodattimen, joka määrää, mitkä ehdot kohteiden on täytettävä. Säilön kohteita, jotka eivät vastaa määritettyjä tyyppejä tai alatason suodatinta, ei huomioida. Jos suodatinta ei ole lisätty, funktio etsii kaikkia määritetyn tyyppisiä kohteita.

EXIST on kätevä funktio, jonka avulla voit kirjoittaa helposti koodia sen tarkistamiseen, onko säilössä ainakin yksi kohde. EXIST(tyypit, suodatin) vastaa funktiota COUNT(types, filter) > 0.

Syntaksi

EXIST(tyypit, [suodatin])
  • tyypit: tämä kertoo, minkä tyyppiset säilössä olevat kohteet huomioidaan
  • suodatin [valinnainen]: säilön kohteiden on vastattava tätä suodatusehtoa, jotta ne huomioidaan

Esimerkkejä

EXIST(keywords, labels = ("abc", "xyz") )

Tarkistaa, onko kampanjassa tai mainosryhmässä ainakin yksi avainsana, johon on liitetty tunniste "abc" tai "xyz". Tässä esimerkissä "keywords" on haettavan kohteen tyyppi ja "labels = ("abc", "xyz")" on alatason suodatin.

EXIST(callextensions; sitelinks, approvalstatus = approved)

Tarkistaa, onko kampanjaan tai mainosryhmään liitetty vähintään yksi hyväksytty sivustolinkki tai puheluelementti.

EXIST(ads)

Tarkistaa, onko kampanjassa tai mainosryhmässä vähintään yksi jonkin tyyppinen mainos.

EXIST(labels)

Tarkistaa, onko suodatettuun kohteeseen liitetty vähintään yksi tunniste. Tätä voidaan käyttää myös muiden kohteiden kuin säilöjen kanssa. Jos käytät sitä esimerkiksi avainsanoille, näet kaikki avainsanat, joilla on vähintään yksi tunniste.

Hyvä huomata

• Jos alatason suodattimessa on useita ehtoja, kaikkien ehtojen on täytyttävä, jotta kohde huomioidaan. Ehdot voi yhdistää OR-funktiolla, jos tarkoitus on etsiä kohteita, jotka vastaavat mitä tahansa ehtoa. Esimerkiksi EXIST(ads, OR(status = paused approvalstatus = disapproved)) tarkistaa, onko säilössä vähintään yksi mainos, joka on joko keskeytetty tai hylätty tai molempia.
  • Suodatin voi sisältää ehtoja, jotka koskevat vain joitakin tyyppejä. Ehdot ohitetaan sellaisten tyyppien kohdalla, joita ne eivät koske. Esimerkiksi EXIST(keywords; sitelinks, keywordwordcount = 2 linktext : "paikallinen") tarkistaa, onko säilössä joko avainsana, jossa on täsmälleen kaksi sanaa, tai sivustolinkkejä, joiden linkkitekstissä on sana "paikallinen", tai molempia näistä.

EXIST-funktion käyttäminen kampanjoiden ja mainosryhmien kanssa

Jos kohteet voivat sisältyä vain mainosryhmiin, kampanjatason tarkistus koskee kaikkien mainosryhmien kohteita. Esimerkiksi kampanjatasolla suoritettu EXIST(keywords) tuo esiin kampanjan, jos vähintään yhdessä sen mainosryhmistä on vähintään yksi avainsana.

Jos kohteet voivat sisältyä mainosryhmiin tai kampanjoihin, kampanjatason tarkistus koskee vain suoraan kampanjaan sisältyviä kohteita. Esimerkiksi kampanjatasolla suoritettu EXIST(audiences) tuo esiin kampanjan vain, jos siinä on vähintään yksi kampanjatason yleisö. Funktio ei tuo kampanjaa esiin, jos siinä on vain mainosryhmätason yleisöjä sisältäviä mainosryhmiä. Sama koskee elementtejä: kampanjatason funktio EXIST(sitelinks) huomioi vain kampanjatason sivustolinkit, ei kampanjan sisältämiä mainosryhmätason sivustolinkkejä.