Bruk av funksjonene AND- (og), OR- (eller) og NOT (ikke)

Med funksjonene AND(...), OR(...) og NOT(...) får du bedre kontroll over hvordan flere filterbetingelser kombineres når du skal søke etter svært bestemte elementer.

Bruk av AND og OR

Flere filterbetingelser blir som standard AND-et sammen (kombinert). I klartekst betyr dette at det må finnes samsvar mellom alle filterbetingelsene og et element for at elementet skal vises i resultatet. Med OR-funksjonen kan du søke etter én samsvarende betingelse i stedet for alle som inngår i søket.

Når du bruker AND-funksjonen, må det finnes samsvar med alle betingelsene. Ettersom det er standardatferden, trenger du som regel ikke å bruke denne funksjonen. Det kan imidlertid være slik at du bruker OR-funksjonen, men så vil gå tilbake til standardatferden. Da kommer AND-funksjonen til sin rett. Hvis du for eksempel vil finne alle kampanjene der «Standard» er leveringsmåten, eller alle kampanjene med et budsjett på USD 10 til USD 20, kan du bruke dette filteret:

OR( deliverymethod = standard AND(budget >= 10 budget <= 20) )

Minst én av disse betingelsene må med andre ord innfris (være sann):

• Leveringsmåten er «Standard».
  • Budsjettet er USD 10 eller høyere, OG budsjettet er maksimalt USD 20.

Bruk av NOT

Med NOT-funksjonen får du rett og slett motsatt resultat med det aktuelle filteret. Hvis et element ville ha blitt tatt med av det opprinnelige filteret, fører NOT til at elementet ekskluderes. Likeledes blir det hvis det opprinnelige filteret ekskluderer et element – med NOT tas dette elementet med. I NOT-funksjonen blir betingelser AND-et sammen som standard, så NOT(status = enabled enhancedcpc = enabled) tilsvarer NOT(AND(status = enabled enhancedcpc = enabled)). Med dette filteret skjules alle aktiverte kampanjer der Utvidet CPC er aktivert. Alle andre blir vist.

Syntaks

AND(filter)
  • filter – elementene må samsvare med alle disse filterbetingelsene
OR(filter)
  • filter – elementene må samsvare med minst én av disse filterbetingelsene
NOT(filter)
  • filter – elementene må ikke samsvare med alle disse filterbetingelsene

Eksempler

OR( status -= enabled approvalstatus = (disapproved, sitesuspended) )

Her finner du elementene som er deaktivert eller ikke ble godkjent.

OR( bidstrategytype = maximizeconversions NOT(budget >= 10 budget <= 20) )

Her finner du alle kampanjene med som har budstrategien «Maksimer antall konverteringer», eller som ikke har et budsjett på mellom USD 10 og USD 20.

OR( status = paused AND(interestsandremarketing = targeting EXIST(audiences)) )

Her finner du kampanjene eller annonsegruppene som er satt på pause, eller som har minst én målgruppe og «Målretting» angitt som fleksibel rekkevidde for «Interesser og remarketing».