Het rapport Zoektermen downloaden

In de nieuwste versie van Google Ads Editor kunt u rapporten voor uw zoektermen bekijken en downloaden. U heeft ook verschillende tools tot uw beschikking waarmee u zoekwoorden, uitsluitingszoekwoorden en nieuwe zoektermen kunt toevoegen.

Voordat u begint

Het is belangrijk om te weten hoe u het rapport Zoektermen gebruikt om zoektermen te identificeren voor de uitbreiding van uw zoekwoordenlijst. U kunt dit rapport ook gebruiken om te zien hoe dicht daadwerkelijke zoekopdrachten bij uw geselecteerde zoekwoorden liggen. Meer informatie over het rapport Zoektermen

Het rapport Zoektermen bekijken en downloaden

1. Log in bij Google Ads Editor.
  2. Selecteer Zoekwoorden of Zoekwoorden, uitsluitingszoekwoorden in de typenlijst.
  3. Klik in de gegevensweergave op de knop Zoektermen. Opmerking: Mogelijk wordt u gevraagd in te loggen op uw Google Ads-account en vervolgens een code in Google Ads Editor te plakken.
  4. Selecteer in het venster dat wordt weergegeven de periode voor het rapport.
  5. Selecteer de campagnes en advertentiegroepen waarvoor u zoektermen wilt weergeven.
  6. Kies onder 'Statistieken selecteren' in het dropdownmenu 'Prestaties' en 'Conversies' welke statistieken u in het rapport wilt zien.
  7. Optioneel: via 'Deze set statistieken opslaan als' kunt u het rapport opslaan met een naam.
  8. Klik op OK.
  9. Bij het rapport wordt een venster met zoektermen weergegeven. Hierin vindt u statistieken voor de geselecteerde zoektermen.
  10. Klik op Account.
  11. Klik op Exporteren.
  12. Klik op Huidige weergave exporteren.

Het rapport Zoektermen wordt nu gedownload.

Opmerking: U kunt het rapport ook bekijken door in de werkbalk op Statistieken weergeven te klikken en Rapport Zoektermen weergeven te selecteren.

Tips:

• In het venster met zoektermen kunt u het filterpictogram gebruiken om het rapport Zoektermen te filteren op bepaalde voorwaarden, zoals zoekwoorden, zoektype of zoekterm.
  • In het venster met zoektermen kunt u de knoppen Toevoegen als zoekwoord en Toevoegen als uitsluitingszoekwoord gebruiken. Als u Toevoegen als uitsluitingszoekwoord gebruikt, kunt u kiezen of het uitsluitingszoekwoord op campagne- of op advertentiegroepniveau moet worden toegevoegd.