TrueView-videokampanjoiden luominen ja muokkaaminen

Google Ads Editorin avulla voit luoda ja hallita TrueView-videokampanjoita sekä muokata videokampanja-asetuksia. TrueView-videomainokset ovat interaktiivinen tapa tavoittaa asiakkaat YouTubessa ja muualla internetissä. Muistathan, että TrueView for Shopping ‑kampanjoita ei tueta. TrueView for Action kampanjoita (myös toimintakehotuksia ja otsikkotekstiä) kuitenkin tuetaan.

Videokampanjan luominen

1. Valitse tilin puunäkymässä tili, jolla haluat videokampanjan näkyvän.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Kampanjat.
  3. Valitse datanäkymän yläpuolelta Lisää kampanja.
  4. Valitse datanäkymästä uusi kampanja.
  5. Valitse avattavasta Kampanjatyyppi-valikosta Video, Video (konversioiden lisääminen, Video – Puskurimainos tai Video – Outstream.

Videokampanjan muokkaaminen

1. Valitse tilin puunäkymästä muokattavan kampanjan sisältävä tili.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Kampanjat.
  3. Valitse muokattava kampanja.

Seuraavaksi voit muuttaa asetuksia. Voit esimerkiksi lisätä sisällön poissulkemisia, joiden avulla voit määrittää kohteet, joissa et halua näyttää mainoksia.

1. Voit lisätä sisällön poissulkemisia valitsemalla Sisällön poissulkemiset ‑osiossa Muokkaa.
  2. Valitse sivusto-, sisältö- tai mainoksen sijoitteluluokat, joissa et halua näyttää mainoksiasi.
  3. Klikkaa OK.

Voit muuttaa verkoston asetuksia valitsemalla Videoasetukset ja sen jälkeen YouTube-haku, YouTube-videot tai Sisällytä videokumppanit. Hintatarjousstrategia-osion avattavan valikon avulla voit myös muuttaa hintatarjousstrategiaksesi vaihtoehdon Manuaalinen katselukertakohtainen hinta.

Videomainoksia käyttäessäsi voi määrittää joko päiväbudjetin tai kampanjan kokonaisbudjetin. Muistathan, että budjettityyppiä ei voi vaihtaa kampanjan luomisen jälkeen.

Google Ads pyrkii jakamaan kokonaisbudjettisi tasaisesti kampanjan koko keston ajalle. Päiväkohtaiset vaihtelut liikenteen määrässä pyritään kuitenkin huomioimaan siten, että kampanjan kehitys on paras mahdollinen. Videokampanjasi voi esimerkiksi saada vähemmän katselukertoja maanantaisin ja tiistaisin ja enemmän katselukertoja viikonloppuisin. Google Ads optimoi tällöin kampanjan kehityksen lisäämällä kulutusta päivinä, jolloin video saa todennäköisesti enemmän katselukertoja – tinkimättä kuitenkaan budjetin kokonaistavoitteista.

Kun käytät kampanjassa kokonaisbudjettia, sinulta laskutetaan enintään määrittämäsi kokonaisbudjetin verran, vaikka budjetti ylittyisi Google Adsin katselukertojen tai impressioiden määrän perusteella.

Mainosryhmien luominen tai muokkaaminen

1. Valitse tilin puunäkymästä muokattavan kampanjan sisältävä tili.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Mainosryhmät.
  3. Luo uusi mainosryhmä valitsemalla Lisää mainosryhmä tai valitse muokattavaksi jokin aiemmin luotu mainosryhmä.

Seuraavaksi voit muokata eri kenttiä, kuten suosituimman sisällön hintatarjouksen muokkauskenttää. Sen avulla voit asettaa hintatarjouksen muokkauksia sisällölle, joka on järjestelmämme tekemien laskelmien mukaan keskimääräistä suositumpaa, jolla on keskimääräistä enemmän impressioita päivässä, jolla on keskimääräistä enemmän liikennettä ja jonka katsojien sitoutumisen taso on muita korkeampi.

Jos olet luomassa uutta mainosryhmää, valittavanasi on kaksi mainostyyppiä: In-Stream ja Video Discovery.

Videomainosten luominen ja muokkaaminen

1. Valitse tilin puunäkymästä muokattavan kampanjan sisältävä tili.
  2. Valitse tyyppiluettelosta Mainokset.
    • Jos mainosryhmäsi muotoasetus on In‑Stream, valitse TrueView In‑Stream ‑videomainokset.
    • Jos mainosryhmäsi muotoasetus on In-Stream ja se kuuluu Video – Ohjaa kohti päätöksiä ‑kampanjaan, valitse TrueView In-Stream ‑videomainokset. Kun luot mainostasi, muista lisätä toimintakehotus (pakollinen) ja otsikko (valinnainen).
    • Jos mainosryhmäsi muotoasetus on Video Discovery, valitse TrueView Video Discovery ‑mainokset.
    • Jos mainosryhmäsi muotoasetus on Puskuri, valitse Videopuskurimainokset.
    • Jos mainosryhmäsi muotoasetus on Outstream, valitse Outstream-mainokset.
  3. Voit muokata muokkauspaneelin kenttiä, kuten videotunnusta, lopullista URL-osoitetta ja tilaa. Voit myös lähettää kuvan mainostasi varten valitsemalla Täydentävä banneri ‑osiossa Valitse kuva.

Muistettavaa

Mainosmuodon on vastattava mainosryhmän tyyppiä. Jos sinulla on esimerkiksi In‑Stream-mainosryhmä, kyseisessä mainosryhmässä voi olla vain In‑Stream-mainoksia.

Google Ads Editorin ja Google Adsin väliset tärkeimmät erot

TrueView-kampanjoiden luomisessa ja muokkaamisessa on keskeisiä eroja Google Ads Editorin ja Google Adsin välillä. Alla on lueteltu eroavaisuuksia, jotka kannattaa muistaa.

• TrueView for Shopping ‑kampanjat: Et voi tällä hetkellä luoda tai ladata näitä kampanjoita Google Ads Editorissa.
  • Kohdistus: Google Adsissa mainokset kohdistetaan automaattisesti kaikille kohderyhmille, kaikkiin maihin ja kaikille alueille. Näitä oletusasetuksia ei ole kuitenkaan määritetty Google Ads Editorissa. Sen sijaan mainostus kohdistetaan Google Ads Editorissa alueelle, joka on valittu kampanjan oletusasetuksissa. Voit lisätä kohdesijainteja Avainsanat ja kohdistus ‑osion kohdassa Sijainnit.

Huom.

On tärkeätä määrittää kohdistus iän tai sukupuolen kaltaisten demografisten tietojen mukaan jokaiselle TrueView-kampanjalle, vaikka aikoisit käyttää mainonnan kohdistuksessa kaikkia demografisia tietoja. Google Ads Editor ei esilataa mitään demografisen kohdistuksen asetuksia.

• Sisällön poissulkemiset: Google Ads Editorissa on määritettävä oletuskampanjatyypiksi Video, jotta sisällön poissulkemisia (vain aikuisille sopiva sisältö ja sisältöä ei ole vielä luokiteltu) voidaan käyttää. Jos oletusasetuksena on Videokampanjan luomisvaiheessa jokin toinen kampanjatyyppi, näitä sisällön poissulkemisia ei määritetä oletuksena, kuten Google Adsissa.
  • Seurantapikseleiden poistaminen: Kun muokkaat TrueView-videomainoksiasi Google Ads Editorissa, kuvapisteisiin perustuvia seuranta-URL-osoitteita (eli jäljitteitä) ei poisteta. Jos kuitenkin viet tai tuot CSV- tai XML-tiedoston, kaikki pikseleihin perustuvan seurannan URL-osoitteet poistetaan.
  • Toimintakehotuspeittokuva: Videoille ei voida luoda toimintakehotuspeittokuvia Google Ads Editorissa. Kuitenkin videomainoksia, joissa on toimintakehotuksia (kuten TrueView for action ‑kampanjoissa), tuetaan.
  • Sijoittelun ja videotunnuksen tarkistukset: Sijoittelun URL-osoitteet tai videotunnukset, joita ei ole olemassa, hylätään Google Adsissa, mutta ne voidaan hyväksyä Google Ads Editorissa.
  • YouTube-tilin linkitys: Et voi linkittää YouTube-tiliä Google Ads Editorissa.