Shopping-kampanjoiden luominen tai muokkaaminen CSV-tiedoston avulla

Voit luoda tai muokata Shopping-kampanjoita Google Ads Editorissa CSV-tiedoston avulla. CSV-tiedoston avulla voit lisätä tai muuttaa monta Shopping-kampanjan nimikettä kerralla. Sen avulla voit myös kopioida kampanjoita tai mainosryhmiä, jakaa yhden kampanjan useiksi kampanjoiksi tai mainosryhmiksi tai siirtää kampanjan toiselle Google Ads ‑tilille.

Noudata seuraavia asetteluohjeita, jotta tiedoston tuominen varmasti onnistuu.

CSV-tiedoston muotoilu

CSV-tiedoston tuonti edellyttää, että tiedostossa on seuraavat sarakkeet:

Sarakkeen nimi Kuvaus
Kampanja Kampanjalle antamasi nimi
Myyntimaa Kaksikirjaiminen maakoodi tai maan nimi
Kampanjatyyppi Kampanjan tyyppi, jonka on oltava Shopping
Mainosryhmä

Mainosryhmän nimi

Korkein klikkauskohtainen hinta Tuoteryhmän nykyinen korkein klikkauskohtainen hintatarjous
Tuotesuodatin Voit määrittää tuotevalikoimasuodattimien avulla, mitkä Google Kauppiasportaali ‑tilisi tuotteet eivät voi näkyä Shopping-tuotemainoksissa.
Tuoteryhmä Tuoteryhmän täydellinen polku tuoteryhmähierarkiassa Lisätietoja tuoteryhmän muokkaamisesta
Tuoteryhmän tyyppi Tuoteryhmän tyyppi voi olla Poissuljettu, Hintatarjottava tai Alaosasto
Kauppiastunnus tai Kauppias Kampanjassa mainostettuihin tuotteisiin liitetyn Google Kauppiasportaali -tilin tunnus
Budjetti Kampanjan budjetti

Katso esimerkki: Shopping campaign template.

CSV-tiedoston lataaminen

Kun olet valmistellut CSV-tiedoston, voit tuoda sen Google Ads Editoriin seuraavasti:

1. Valitse Tili > Tuo. (Jos sinulla on muita odottavia muutosehdotuksia, valikkokohde näkyy harmaana. Kun olet hyväksynyt tai hylännyt muut ehdotukset, voit jatkaa.)
  2. Valitse tiedosto valitsemalla Tiedostosta… tai kopioi ja liitä CSV-tiedot valitsemalla Liitä tekstiä.
  3. Tarkista sarakeotsikot. Jos jokin otsikko ei ole oikea, valitse oikea otsikko avattavasta valikosta.
    • Esikatselussa on nähtävissä vain sata ensimmäistä riviä CSV-tiedostosta. Jos tiedostossasi on enemmän kuin sata riviä, ne otetaan mukaan tuonnin yhteydessä, vaikka ne eivät näy esikatselussa.
    • Useilla sarakkeilla voi olla sama otsikko. Jos esimerkiksi kahdessa sarakkeessa on avainsanoja, valitse molempien sarakkeiden otsikoksi Avainsana. Huomaa, että ainoastaan kunkin rivin ensimmäistä arvoa käytetään. Huom. Jos valitset asetuksissasi alkuperäisten arvojen sisällyttämisen CSV-viennin aikana, saatat nähdä kaksi tunnistesaraketta joillekin kohteille. Tällöin toisessa on otsikko #Original ja toisessa uudet arvot, jotka voidaan ottaa käyttöön. Lisätietoja
  4. Valitse Tuo. Voit tarvittaessa perua tuonnin myöhemmin.
  5. Tarkista tuotujen muutosten luettelo. Jos CSV-tiedostossa on ongelmia, Google Ads Editor näyttää luettelon virheistä ja varoituksista.
  6. Valitse Tarkista tuodut muutokset.
  7. CSV-tiedostosta tuodut muutokset näytetään tililläsi muutosehdotuksina.
    • Hyväksy kaikki muutokset valitsemalla Säilytä muutosehdotukset.
    • Hylkää kaikki muutokset valitsemalla Hylkää ehdotetut muutokset.
    • Jos haluat tarkistaa ja hyväksyä tai hylätä yksittäisiä muutoksia, noudata näitä ohjeita.

Tuoteryhmävirheiden korjaaminen

Voit korjata CSV-tiedoston tuonnin jälkeen esiintyvät virheet tai tehdä muutoksia tuoteryhmiin seuraavasti:

Virheilmoitus Ongelma Ratkaisu
Tuoteryhmä on jaettu alaosastoihin saman ulottuvuuden mukaan useita kertoja.

Olet lisännyt tuoteryhmän, joka on jaettu alaosastoihin saman ulottuvuuden mukaan useita kertoja. Muista, että luokka ja tuotetyyppi voivat esiintyä useita kertoja.

Poista tuoteryhmä.

Tuoteryhmä on jaettu alaosastoihin tuotetyypin mukaan yli viisi kertaa.

Tämä vastaa edellistä virhettä, mutta se koskee tuotetyyppi-ulottuvuutta, joka saa esiintyä enintään viisi kertaa.

Poista tuoteryhmä.

Kaikki muu -tuotetyyppiä ei voi jakaa alaosastoihin toisen tuotetyypin mukaan.

Et voi jakaa Kaikki muu -tuotetyyppiä alaosastoihin toisen tuotetyypin mukaan.

Poista tuoteryhmä.

Tuoteryhmä sisältää luokan, jota ei voi käyttää kampanjan myyntimaassa.

Tietyt luokat eivät ole sallittuja kaikissa maissa. Tämä virhe esiintyy, jos lisäät kampanjaan sellaisen luokan sisältävän tuoteryhmän, joka on kielletty kampanjan myyntimaassa.

Poista tuoteryhmä.
Tuoteryhmä sisältää virheellisen luokkahierarkian.

Luokka-ulottuvuus voi esiintyä yhdessä tuoteryhmässä useita kertoja, mutta jokaisen seuraavan luokan on oltava edellisen luokan alaluokka. Esimerkki: "*/ Luokka=urheilu/ Luokka=jalkapallo" kelpaa mutta "*/ Luokka=urheilu/ Luokka=naisten kengät" ei kelpaa.

Muuta luokkaa niin, että ulottuvuudet ovat alaluokkia.

Tuoteryhmän arvot sisältävät vähintään yhden seuraavista virheellisistä merkkijonoista: == tai &+.

Teknisten syiden takia minkään ulottuvuuden arvo ei voi sisältää näitä merkkijonoja.

Poista tuoteryhmä.

Olematonta tuoteryhmää ei voi jakaa alaosastoihin.

Voit jakaa ainoastaan olemassa olevan tuoteryhmän alaosastoihin. Jaa olemassa oleva tuoteryhmä alaosastoihin.

Tästä tuoteryhmästä puuttuu Kaikki muu -alaosasto.

Jokaisella alaosaston sisältävällä tuoteryhmällä on oltava Kaikki muu -tuoteryhmä.

Korjaa tuoteryhmärakenne.

Tuoteryhmän ainoa Kaikki muu -alaosasto poistettiin. Jokaisessa tuoteryhmässä on oltava tarkalleen yksi kyseinen alaosasto.

Merkitsit Kaikki muu -tuoteryhmän poistettavaksi, mutta jokaisella alaosaston sisältävällä tuoteryhmällä on oltava Kaikki muu -tuoteryhmä.

Korjaa tuoteryhmärakenne.

Tämä ulottuvuustyyppi ei ole yhdenmukainen muiden alaosastojen kanssa. Jokainen tuoteryhmä on jaettava alaosastoihin saman ulottuvuustyypin mukaan.

Kaikki tuoteryhmät on jaettava alaosastoihin saman ulottuvuuden mukaan.

Korjaa tuoteryhmärakenne.

Tämä tuoteryhmä on alaosaston kopio.

Tämä tuoteryhmä on sama kuin toinen saman mainosryhmän tuoteryhmä.

Poista tuoteryhmän kopio.

Tätä tuoteryhmää ei voi poistaa ilman, että myös sen alaosastot poistetaan.

Yritit poistaa tuoteryhmän, muttet sen alaosastoja.

Poista alaosastot.

Tuoteryhmän muuttaminen alaosastosta jättää jäljelle omistamattomia alatason ulottuvuuksia.

Näin tapahtuu, kun muutat tuoteryhmän tyypin tyypistä Alaosasto tyypiksi Hintatarjottava tai Poissuljettu.

Korjaa tuoteryhmärakenne.

Aiheeseen liittyvä linkki