Muuta avainsanojen hakutyypit

Tarkastele avainsanojesi hakutyyppejä datanäkymän Tyyppi-sarakkeessa. Muokkaa hakutyyppiä valitsemalla yksi seuraavista vaihtoehdoista.

Tiettyjen avainsanojen valitseminen ja muokkaaminen

1. Valitse Avainsanat.
  2. Valitse muokattavat avainsanat.
  3. Valitse muokkauspaneelissa avattavasta valikosta uusi Hakutyyppi.

Avainsanojen tuominen uusien hakutyyppien kanssa

Voit muokata avainsanojen hakutyyppejä käyttämällä työkalua Tee useita muutoksia tai CSV-tuontia. Lisätietoja hakutyyppien sisällyttämisestä avainsanaluetteloon.

Voit määrittää avainsanojen hakutyypit, kun päivität avainsanaluettelon CSV-tiedostoa käyttämällä tai jollakin avainsanojen ja negatiivisten avainsanojen lisäämiseen tai poistamiseen tarkoitetulla työkalulla. Hakutyypit ovat laaja, ilmaus, tarkka, negatiivinen laaja, negatiivinen ilmaus ja negatiivinen tarkka.

Avainsanan hakuvaihtoehtojen määrittäminen

Voit määrittää avainsanan hakuvaihtoehdot avainsanaluettelolle kahdella tavalla:

Vaihtoehto 1: Sisällytä sarake, jossa on avainsanahaun asetus kullekin avainsanalle. Tässä on avainsanaluettelon esimerkki, joka sisältää tarkan hakutyypin kullekin avainsanalle:

Suklaa lahjakori, laaja
Suklaa lahjat, ilmaus
Suklaamakeisrasia, tarkka
Juominen, negatiivinen laaja
Jäätelö, negatiivinen ilmaus
Leivonta, negatiivinen tarkka

Vaihtoehto 2: Käytä Google Adsin kehittynyttä muokkaustoimintoa. Tässä on sama avainsanaluettelo kuin edellä, mutta siinä on käytetty kehittynyttä muokkaustoimintoa tarkan hakutyypin sijasta:

Suklaa lahjakori
"Suklaalahjat" tai """Suklaalahjat"""
[Suklaamakeisrasia]
-Juominen
-"Jäätelö"
-[Leivonta]

Vinkkejä hakuvaihtoehtojen määrittämiseksi

• Oletushakutyyppi: Hakutyyppi on valinnainen kenttä. Jos et lisää hakutyyppiä, uudet avainsanat ovat oletuksena laajoja (tai negatiivisia laajoja, jos käytät negatiivisten avainsanojen työkaluja).
  • Ristiriitaiset hakutyypit: jos käytät kahden menetelmän yhdistelmää ja tarkka hakutyyppi on ristiriidassa kehittyneen muokkaustoiminnon hakutyypin kanssa, saat virheilmoituksen.
  • Ilmaushaku: jos ilmaushaun avainsanatekstisi sisältää pilkun, välilyönnin tai rivinvaihdon, merkitse ilmaushaku käyttämällä """kolminkertaisia lainausmerkkejä""".
  • Negatiiviset avainsanat: Huomioi negatiivisia hakutyyppejä määrittäessäsi, että [-avainsana] ja "-avainsana" ovat virheellisiä muotoja. Viivan (-) on oltava ensimmäinen merkki.

Lisätietoja avainsanahaun asetuksista ja niiden vaikutuksista mainosten näyttämiseen on Google Ads-ohjekeskuksessa.