Finn og velg dupliserte søkeord

Google Ads Editor inneholder verktøy du kan bruke for å finne og redigere dupliserte søkeord, slik at du har større mulighet for å lykkes med annonsene dine. Vi viser aldri mer enn én annonse om gangen fra en gitt annonsør, og derfor kan dupliserte søkeord ha negativ innvirkning på annonseresultatene dine. Hvis de samme søkeordene er angitt for to av annonsene dine, konkurrerer de i hovedsak mot hverandre, i stedet for mot andre annonsører.

Finn dupliserte søkeord

1. Velg Verktøy > Finn dupliserte søkeord.
  2. Velg den delen av kontoen din som du ønsker å søke etter dupliserte søkeord i. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av kontonavnet for å søke i hele kontoen, eller velg bestemte kampanjer eller annonsegrupper.
  3. Velg søkekriterier, for eksempel følgende:
    • ordrekkefølge
    • samsvartyper
    • plasseringen av dupliserte søkeord
    • skjul dupliserte søkeord (valgfritt)
  4. Klikk på Finn dupliserte søkeord.

De dupliserte søkeordene blir vist i en liste i datavisningen, der du kan redigere eller fjerne dem etter behov. Hvis du har mange dupliserte søkeord, kan du sortere listen ved å bruke kolonneoverskrifter, eller kjøre et avansert søk for å avgrense listen. For å gå tilbake til den forrige datavisningen, klikk på Lukk duplikatmodusen-knappen.

Velg dupliserte søkeord

Når du har funnet de dupliserte søkeordene, bruker du Velg duplikater etter ...-rullegardinmenyen for å velge raskt blant dupliserte søkeord ut fra kriteriene du velger.

Tenk deg for eksempel at du finner 50 sett med dupliserte søkeord i kontoen din. Med «Velg duplikater etter ...»-alternativet kan du raskt velge og fjerne de dupliserte søkeordene som har lavest klikkfrekvens (CTR).

1. Finn dupliserte søkeord.
  2. Klikk på Velg duplikater etter ... i datavisningen.
  3. Velg et av menyalternativene, for eksempel CTR > Lavest.
  4. Når du har merket av for søkeordene som samsvarer med kriteriene du har valgt, kan du redigere eller fjerne dem etter behov.

Alternativene på «Velg duplikater»-menyen

Menyen inneholder følgende kostnads- og resultatberegninger:

• Maks. CPC
  • Anslag for førstesidebud
  • Anslag for topplasseringsbud
  • Kvalitetspoeng
  • Gjennomsnittlig CPC
  • Gjennomsnittlig CPM
  • Klikkfrekvens
  • Visninger
  • Gjennomsnittlig plassering

Du kan velge det søkeordet som har høyest eller lavest verdi, for hvert av disse alternativene. Du kan også velge alle søkeordene bortsett fra det som har høyest eller lavest verdi.

Hvis du ønsker å velge et søkeord ut fra en av kostnads- eller resultatberegningene, må du først kontrollere at du har lastet ned statistikk for den aktuelle tidsperioden.

Menyen inneholder også to alternativer som ikke er knyttet til kostnader eller resultater:

• Store bokstaver: Med disse alternativene («med store bokstaver» og «uten store bokstaver») kan du velge dupliserte søkeord med eller uten store bokstaver.
  • I rekkefølge: Med disse alternativene kan du alltid velge blant dupliserte søkeord, selv om de er like på alle andre måter.

Faktorer som kan påvirke utvalget av søkeord

Hvis Google Ads Editor mangler relevant informasjon for bestemte søkeord, utelates de aktuelle søkeordene fra utvalget.

Tenk deg for eksempel at du ønsker å velge det søkeordet som har høyest CTR, og det ikke er lastet ned en CTR for to av fire av de dupliserte søkeordene. De to søkeordene blir da utelatt, og du ser et varsel øverst i datavisningen.

Hvis det er dødt løp mellom to eller flere søkeord, velger ikke Google Ads Editor noen av dem. Hvis for eksempel to dupliserte søkeord har samme CTR, velges ingen av dem, og du ser et varsel øverst i datavisningen.

Relaterte linker

Finn ut hvordan du forbedrer søkeordene for Søkenettverket.

Finn ut hvordan du bygger opp en søkeordliste.

Tips til forbedring av Google Ads-resultatene