Datanäkymän muokkaaminen ja lajitteleminen

Datanäkymän rivien lajitteleminen

Voit lajitella datanäkymän rivit klikkaamalla sarakkeen otsikkoa. Voit esimerkiksi lajitella avainsanasi vastaavuustyypin mukaan klikkaamalla Tyyppi. Jos haluat muuttaa rivien järjestyksen käänteiseksi, klikkaa sarakkeen otsikkoa uudelleen. Jos haluat palauttaa rivien alkuperäisen järjestyksen, klikkaa otsikkoa kolmannen kerran.

Sarakeleveyden säätäminen

Jos haluat sovittaa sarakkeen leveyden automaattisesti sen sisällön mukaan, kaksoisklikkaa sarakkeen otsikkoa tai klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muuta sarakkeen kokoa automaattisesti. Muuta kaikkien sarakkeiden kokoa automaattisesti kerralla klikkaamalla sarakkeenvalitsinta ja valitsemalla Muuta kaikkien sarakkeiden kokoa automaattisesti.

Sarakkeiden lukitseminen

Voit lukita joitakin sarakkeita vasemmalle, jotta ne pysyvät paikallaan, kun vierität näkymää vaakasuunnassa. Näin voit seurata helpommin kohteita, jotka haluat nähdä. Tämä helpottaa työskentelyä etenkin, jos taulukkosi on hyvin leveä ja jos se sisältää useita tilastosarakkeita. Voit lukita sarakkeita klikkaamalla lukittavaa sarakeotsikkoa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Lukitse sarake.

Sarakkeiden lisääminen tai poistaminen

1. Avaa luettelo kaikista datanäkymällesi saatavilla olevista sarakkeista klikkaamalla minkä tahansa sarakkeen otsikkoa hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse lisättävät sarakeotsikot tai poista poistettavien sarakeotsikoiden valinta.

Tilien, kampanjoiden ja mainosryhmien lisääminen puunäkymään

Voit nyt lisätä tilejä, kampanjoita ja mainosryhmiä tilin puunäkymään.

1. Siirry Tilit-, Kampanjat- tai Mainosryhmät-sivulle ja valitse haluamiesi rivien valintaruudut päädatataulukosta.
  2. Klikkaa kakkospainikkeella kutakin valitsemistasi riveistä ja valitse Kopioi valinta puunäkymään.
  3. Nyt näet näiden rivien kohteet sekä niiden ylätason kampanjat tai mainosryhmät tilipuussa.

Samalla tavoin voit kaksoisklikata mitä tahansa riviä ruudukosta (tai näkymästä), ja puunäkymä siirtyy kyseisen rivin ylätasolle.

Lisätilan tekeminen datanäkymään

Seuraavassa on muutamia tapoja tehdä enemmän tilaa datanäkymään:

• Piilota tilin puunäkymä: Tiivistä puunäkymä kaksoisklikkaamalla puunäkymän ja datanäkymän välissä olevaa erotuspalkkia. Kun haluat laajentaa puunäkymän uudelleen, kaksoisklikkaa erotinta datanäkymän puolella. Voit myös leventää tai kaventaa puunäkymää klikkaamalla ja vetämällä jakajaa.
  • Piilota virheilmoitusten kuvaukset: Tiivistä virheilmoituspaneeli klikkaamalla sen kulmassa olevaa nuolta. Kun haluat taas laajentaa paneelin, klikkaa nuolta uudelleen.
  • Piilota ladattujen tai ehdotettujen muutosten paneelit: Kun äskettäin tehdyt muutokset on ladattu tai jaettu tiedosto on tuotu, näytön yläreunassa näkyy paneeli, jossa on ohjeet muutosten tarkistamista varten. Voit laajentaa datanäkymän kokoa hylkäämällä tämän paneelin.
  • Piilota sarakkeet: Voit piilottaa tiettyjä sarakkeita sarakkeenvalitsimella, joka löytyy sarakeotsikkorivin lopusta.
  • Suurenna muokkauspaneeli: Voit avata muokkauspaneelin vapaasti kelluvana ikkunana klikkaamalla Avaa uudessa suurennetussa ikkunassa -kuvaketta. Muuttamalla paneelin kokoa voit lisätä datanäkymässä näkyvien sarakkeiden määrää.

Rivimäärän tarkistaminen tilariviltä

Muokkauspaneelin alla olevalta tilariviltä näet valitsemiesi rivien määrän ja rivien kokonaismäärän. Jos esimerkiksi valitset datanäkymän 100 avainsanasta 50 avainsanaa, tilarivillä näkyy Valittuja avainsanoja: 50/100.

Tekstin koon säätäminen

Käytä Google Ads Editorin näytön alakulmassa olevaa zoomaussäädintä, jos haluat suurentaa tai pienentää tekstiä datanäkymässä. Oletusasetus on 100 %, mutta voit valita muita arvoja avattavasta valikosta.

Avainsanamäärän tarkistaminen

Jos haluat nähdä avainsanamääräsi, lisää datanäkymään Avainsanamäärä-sarake. Sinun on ehkä vieritettävä näkymää vaakasuunnassa, jotta näet sarakkeen.

Voit myös tarkistaa avainsanatekstin pituuden näyttöleveyden yksiköissä Avainsanan näyttöleveys ‑sarakkeesta. (Huom. Tämä sarake on oletusarvoisesti piilotettu.)