Om deling av attribusjon i appkampanjer

Attribusjon for apper [hovedbilde]

Med attribusjonsdeling for appkampanjer – en funksjon som automatisk er aktivert – optimaliseres kampanjene dine for appinstallering ved at de separat kan tilskrive bonus for og spore konverteringer som forekommer etter installasjon, som deles med dyplinkede appkampanjer og appengasjementskampanjer. Attribusjon på enkeltkampanjenivå brukes allikevel fortsatt i disse kampanjene.

Frem til nå har det bare vært «siste klikk»-attribusjonsmodellene du har kunnet velge i appkampanjer. På grunn av «siste klikk»-attribusjon fikk ikke appkampanjer for installasjoner (ACi) tilgang til andre hendelser som forekom etter installasjon, som ble tilskrevet andre kampanjer, for eksempel appkampanjer for engasjement. Dette var tilfellet selv om de aktuelle konverteringene forekom innenfor ACi-konverteringsvinduene. I ACi-modellene ble det dermed talt for få hendelser etter installasjon som skulle ha vært tilskrevet ACi-kampanjer.

Det samme gjelder appkampanjer for forhåndsregistrering (ACpre) og ACi-kampanjer ettersom begge kampanjetypene bidrar til og rapporterer om konverteringer knyttet til installasjoner. Hvis du for eksempel kjører en ACi-kampanje etter en ACpre-kampanje, blir enkelte konverteringer knyttet til installasjoner som klikket på både en ACpre- og en ACi-annonse, tilskrevet bonus og rapportert bare i ACi-kampanjen. Ettersom attribusjonsvinduet for ACpre-kampanjer er 90 dager, bør ACpre-kampanjen også tilskrives bonus for installasjonene.

Kort sagt kan vi si at du – med attribusjonsdeling for appkampanjer – kan dele attribusjonen av konverteringer mellom installasjonsbaserte kampanjer og andre kampanjer (f.eks. kampanjer for forhåndsregistrering, engasjementskampanjer og dyplinkede appkampanjer). Du kan også spore hvor mange kampanjer som totalt ble registrert i de to kampanjene.

Diagram om hvordan attribusjon for apper fungerer

Fordeler

Med deling av attribusjon i appkampanjer kan du fullføre attribusjonen i alle kampanjene i den samme kontoen. Dette er spesielt nyttig fordi

• det sikrer at AI-løsningene for kampanjer både med og uten installasjon mottar den rette attribusjonen som trengs for optimalisering av kampanjene
  • du kan spore hvor mange konverteringer som ble talt i både appkampanjer for installasjoner og appkampanjer for engasjement
  • det reduserer antallet konverteringer som går tapt i ACi-modellene på grunn av «siste klikk»-attribusjon
  • du får nøyaktig rapportering om installasjoner når ACi-kampanjer kjøres etter ACpre-kampanjer

Rapportering

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Handlinger i appen med deltakelse

På «Kampanje»-siden kan du se all attribusjon som er registrert, i «Handlinger i appen med deltakelse»-kolonnen, som legges til som standard i resultatkolonnene dine. I disse kolonnene kan du se det totale antallet konverteringer som har forekommet etter installasjon, som er generert via de enkelte appkampanjene for installasjoner. Disse tallene omfatter også konverteringer der attribusjon «deles» med kampanjer som ikke er basert på installasjoner. Du kan også se den gjennomsnittlige kostnaden av handling i appen med deltakelse, i «Kostnad / handlinger i appen med deltakelse»-kolonnen. De enkelte kampanjetypene tilskrives dessuten bonus for handlinger i appen enkeltvis, slik at du får se rapportering om de enkelte kampanjetypene.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å deaktivere attribusjonsdeling for appkampanjer for handlinger i appen med deltakelse:

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Vis «Attribusjonsdeling for appkampanjer»-delen.
  5. Fjern avmerkingen for «Del konverteringsattribusjon i apper i appinstallasjonskampanjer, kampanjer for nytt engasjement og dyplinkede kampanjer».
  6. Klikk på Lagre.

Genererte installasjoner

På «Kampanje»-siden kan du se all attribusjon som er registrert, i «Genererte installasjoner»-kolonnen, som legges til som standard i resultatkolonnene dine. I denne kolonnen kan du se det totale antallet installasjoner som er generert via de enkelte appkampanjene for installasjoner. Disse omfatter installasjonene som «deles» mellom appkampanjer for forhåndsregistrering og appinstallasjonskampanjer. De enkelte kampanjetypene tilskrives dessuten bonus for installasjoner enkeltvis, slik at du får se rapportering om de enkelte kampanjetypene.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å deaktivere attribusjonsdeling for appkampanjer for genererte installasjoner:

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Vis «Attribusjonsdeling for appkampanjer»-delen.
  5. Fjern avmerkingen for «Del konverteringsattribusjon i appinstallasjonskampanjer og kampanjer for forhåndsregistrering».
  6. Klikk på Lagre.