Tietoja Sovelluskampanjoiden attribuution jakamisesta

Sovelluskampanjoiden attribuutio [pääbanneri]

Attribuutioiden jakaminen on automaattisesti käytössä oleva ominaisuus, joka optimoi Asennuskampanjat. Sen avulla aktivointikampanjoiden ja täsmälinkitettyjen Sovelluskampanjoiden kanssa yhteisiä asennuksen jälkeisiä konversioita voidaan seurata ja kirjata myös Asennuskampanjoiden kautta tulleeksi. Konversioita kirjataan edelleen tulleeksi kunkin yksittäisen kampanjan kautta.

Tähän asti Sovelluskampanjoissa ovat olleet käytettävissä vain viimeisen klikkauksen attribuutiomallit. Viimeisen klikkauksen attribuution vuoksi Asennuskampanja (ACi) ‑malleilla ei ole ollut pääsyä muihin sellaisiin asennuksen jälkeisiin konversiotapahtumiin, jotka on kirjattu toisten kampanjoiden (esimerkiksi Aktivointikampanjoiden (ACe)) kautta tulleeksi, vaikka kyseiset konversiot ovat sisältyneet ACi-kampanjan konversioikkunoihin. Tämän vuoksi ACi-mallit ovat laskeneet ACi-kampanjoiden kautta tulleet asennuksen jälkeiset tapahtumat alakanttiin.

Tämä koskee ACi-kampanjoiden lisäksi myös Ennakkorekisteröitymiskampanjoita (ACpre), sillä molemmissa saadaan aikaan ja raportoidaan asennuskonversiota. Esimerkiksi jos käynnistät ACi-kampanjan ACpre-kampanjan jälkeen, osa asennuskonversioista, joihin liittyy sekä ACpre- että ACi-mainoksen klikkaus, kirjataan vain ACi-kampanjan kautta tulleeksi ja raportoidaan vain sen tiedoissa. Koska ACpre-kampanjoissa asennusten attribuutioikkuna on 90 päivää, myös ACpre-kampanjan tulisi saada krediittiä asennuksista.

Attribuutioiden jakamisen ansiosta konversioiden attribuutio voidaan siis jakaa asennuskampanjoiden ja muiden kampanjoiden (kuten ennakkorekisteröitymiskampanjoiden, aktivointikampanjoiden ja täsmälinkitettyjen Sovelluskampanjoiden) kesken, ja voit seurata sitä, miten monta konversiota kampanjatyyppien kesken on kirjattu yhteensä.

Kaaviokuva Sovelluskampanjoiden attribuution toiminnasta

Hyödyt

Sovelluskampanjoiden attribuutionjaon avulla voit seurata kaikkien saman tilin kampanjoiden koko attribuutiota. Siitä on erityisesti apua seuraavissa tilanteissa:

• Haluat varmistaa, että asennuskampanjoiden ja muiden kampanjoiden tekoäly saa oikeat attribuutiotiedot kampanjan optimointia varten.
  • Haluat seurata sitä, miten monta konversiota yhteensä on laskettu saman tilin ACi- ja ACe-kampanjoille.
  • Haluat minimoida ACi-malleissa konversioiden menetyksen, joka johtuu viimeisen klikkauksen attribuutiosta.
  • Haluat saada tarkkaa raportointia asennuksista, kun julkaiset ACi-kampanjoita ACpre-kampanjoiden jälkeen.

Raportointi

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Konversioon vaikuttaneet sovelluksensisäiset tapahtumat

Näet tämän attribuutioraportoinnin Kampanja-sivun Konversioon vaikuttaneet sovelluksensisäiset tapahtumat ‑sarakkeesta, joka lisätään tulossarakkeisiin oletuksena. Tästä sarakkeesta näet niiden asennuksen jälkeisten konversioiden kokonaismäärän, jotka kukin Asennuskampanja on saanut aikaan. Niihin sisältyvät muiden kuin asennuskampanjoiden kesken jaetut konversiot. Näet myös konversioon vaikuttaneiden sovelluksensisäisten tapahtumien keskimääräisen hinnan Hinta / konversioon vaikuttaneet sovelluksensisäiset tapahtumat ‑sarakkeesta. Sovelluksensisäiset tapahtumat kirjataan myös tulleeksi kunkin yksittäisen kampanjatyypin kautta, joten voit nähdä jokaista kampanjatyyppiä koskevaa raportointia.

Näin poistat attribuutioiden jakamisen käytöstä konversioon vaikuttaneista sovelluksensisäisistä tapahtumista:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Laajenna Attribuutioiden jakaminen ‑kohta.
  5. Poista valinta Jaa sovelluksensisäisten konversioiden attribuutio asennuskampanjoiden, uudelleenaktivoimiskampanjoiden ja täsmälinkitettyjen kampanjoiden kesken ‑ruudusta.
  6. Klikkaa Tallenna.

Osallistuneet asennukset

Näet tämän attribuutioraportoinnin Kampanja-sivun Osallistuneet asennukset ‑sarakkeesta, joka lisätään tulossarakkeisiin oletuksena. Tästä sarakkeesta näet niiden asennusten kokonaismäärän, jotka kukin Asennuskampanja on saanut aikaan. Niihin sisältyvät Ennakkorekisteröitymis- ja Asennuskampanjoiden kesken jaetut asennukset. Asennukset kirjataan myös tulleeksi kunkin yksittäisen kampanjatyypin kautta, joten voit nähdä jokaista kampanjatyyppiä koskevaa raportointia.

Näin poistat attribuutioiden jakamisen käytöstä osallistuneista asennuksista:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Laajenna Attribuutioiden jakaminen ‑kohta.
  5. Poista Jaa asennuskonversioiden attribuutio asennuskampanjoiden ja ennakkorekisteröitymiskampanjoiden kesken ‑valintaruudun valinta.
  6. Klikkaa Tallenna.

Muita artikkeleita