De feedprestaties van app-campagnes bijhouden

Als u feeds gebruikt om de meest relevante gegevens voor de advertenties in uw app-campagnes te krijgen, kunnen uw advertentieprestaties verbeteren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de feedprestaties van uw app-campagne duidelijk kunt bijhouden, zodat u uw feeds en advertenties kunt optimaliseren. Meer informatie over het gebruik van feeds in app-campagnes

Instructies

1. Log in bij Google Ads.
  2. Selecteer App-campagnes in het campagnemenu linksboven.
  3. Selecteer een specifieke app-campagne in het campagnemenu.
  4. De overzichtspagina van de campagne wordt weergegeven. Daar vindt u 2 kaarten met feedprestaties.

Kaart met diagnostische feedgegevens

Dit is een diagram met het aantal feeditems in elk van de diverse categorieën van de beleidsreview.

• Voor Google Merchant Center-feeds:
    • U ziet 4 categorieën:
      • Klaar voor weergave: Feeditems die zijn goedgekeurd, op voorraad zijn in Merchant Center en klaar zijn voor gebruik.
      • Niet klaar voor weergave: Feeditems die niet op voorraad zijn. Update deze feeditems in Merchant Center wanneer ze weer op voorraad zijn door het kenmerk 'beschikbaarheid' te gebruiken.
      • Inactief: Feeditems die niet beschikbaar zijn omdat de campagne is onderbroken of omdat ze wegens geografische targeting zijn uitgesloten van de campagne.
      • Afgekeurd: Feeditems die het Beleid voor Shopping-advertenties schenden.
    • Plaats de muisaanwijzer op het diagram als u de specifieke aantallen voor elke categorie wilt bekijken.
    • U kunt ook rechtsboven op het menu met 3 stippen klikken om het diagram als afbeelding te downloaden of feedback te geven over uw gebruik van de overzichtspagina.
    • Via de link 'Feedgegevens weergeven' gaat u naar uw datafeed in Merchant Center.
  • Voor bedrijfsgegevensfeeds:
    • U ziet 4 categorieën:
      • Goedgekeurd: feeditems die zijn goedgekeurd en klaar zijn voor gebruik.
      • Goedgekeurd (beperkt): feeditems die alleen voor bepaalde landen en bepaalde apparaten zijn goedgekeurd vanwege de aard van de content.
      • Wordt beoordeeld: feeditems die momenteel worden beoordeeld op naleving van het beleid.
      • Afgekeurd: feeditems die het Advertentiebeleid van Google schenden en niet kunnen worden gebruikt.
    • Plaats de muisaanwijzer op elke categorie in het diagram als u het aantal items in die categorie en het percentage van die items ten opzichte van het totale aantal items wilt bekijken.
    • U kunt ook rechtsboven op het menu met 3 stippen klikken om het diagram als afbeelding te downloaden of feedback te geven over uw gebruik van de overzichtspagina.
    • Via de link 'Feedgegevens weergeven' gaat u naar de pagina met feedgegevens in uw bedrijfsgegevens, waar u de gegevens per feeditem kunt bekijken.

Kaart met feedprestaties

Op de kaart met feedprestaties ziet u 2 tabbladen:

• Als advertentie-items: U ziet een diagram met de campagneprestaties wanneer items uit uw feed worden weergegeven in uw advertenties.
  • Als targetinghints: U ziet een diagram met de campagneprestaties wanneer uw advertentie wordt weergegeven aan gebruikers die zoeken naar producten die vergelijkbaar zijn met de producten in uw feed. Deze gegevens zijn exclusief feeds die worden gebruikt als items.

Als u rechtsboven op het menu met 3 stippen klikt, kunt u een statistiek selecteren om in elk diagram bij te houden. U kunt onder meer uit de volgende statistieken kiezen: Vertoningen, Klikken, Installaties (als uw campagne is bedoeld voor installaties), In-app-acties en Kosten. Nadat u een statistiek heeft geselecteerd voor een diagram, kunt u opnieuw rechtsboven op het menu met 3 stippen klikken om het diagram als afbeelding te downloaden.

Gerelateerde links: