Om Tv i Räckviddsplaneraren

Med Tv i Räckviddsplaneraren kan du hitta rätt mix av annonsering på tv, på YouTube och hos Google videopartner och hitta möjligheter att maximera räckvidden och förbättra frekvensen för dina videokampanjer.

Du kan lägga till data om tidigare tv-kampanjers räckvidd, frekvens, målgruppskontaktfrekvens (TRP) och budget i en medieplan tillsammans med prognoser för YouTube-kampanjer. Sedan kan du jämföra den beräknade unika räckvidden för en medieplan som innehåller både YouTube och tv. Tv i Räckviddsplaneraren använder tidigare data om tv-mätningar från en mediemätningsleverantör i det land som medieplanen gäller.

Obs! Tv i Räckviddsplaneraren beräknar räckvidd, frekvens, visningar, konverteringar och uppskattningar för din medieplan, men garanterar inte några specifika resultat eller utfall. Det faktiska kampanjresultatet kan variera beroende på andra faktorer (till exempel annonskvalitet, annonsrelevans och kampanjinställningar).

Fördelar

• Baseras på faktisk tv-data: Tv i Räckviddsplaneraren använder mätdata från tidigare tv-kampanjer och från mediemätningsleverantörer. Med hjälp av denna data kan Räckviddsplaneraren ge rättvisande prognoser. Läs mer om prognoser i Räckviddsplaneraren.
  • Snabbt och enkelt: Tv i Räckviddsplaneraren använder befintliga funktioner i Räckviddsplaneraren så att du får ett snabbt och enkelt verktyg för räckvidd och frekvens.
  • Omfattande inställningar: Med Tv i Räckviddsplaneraren kan du använda alla YouTubes varumärkesformat i din planering.
  • Resultat som kan ligga till grund för åtgärder: Tv i Räckviddsplaneraren visar tydliga insikter om hur du kan förbättra räckvidd, fördelning av frekvens och effektivitet med en medieplan som innehåller både YouTube och tv. När du granskar dessa insikter kan du hitta möjligheter att nå ut till personer som inte så ofta tittar på tv, eller minska frekvensen av videoannonser för personer som tittar på tv regelbundet.

Metod

Med Tv i Räckviddsplaneraren kan du skapa prognoser för unik räckvidd, frekvens och andra mätvärden för media i en annonskampanj som innehåller både YouTube och tv. Tv i Räckviddsplaneraren använder YouTube-prognoser och tidigare tv-data för att beräkna den uppskattade effekten av en kampanj för både YouTube och tv med hjälp av algoritmer som har utvecklats och publicerats av Google (endast på engelska).

Obs! Om de tillgängliga dimensionerna för YouTube- och tv-data inte är identiska (till exempel olika åldersgrupper eller platser) eller om vi inte kan mäta ett mätvärde kan vi anpassa den ena eller båda dimensionerna för att säkerställa enhetlig data.

Länder där appen stöds

Tillgängligt för alla användare i Frankrike, Indien, Japan, Tyskland och Vietnam samt för utvalda kunder och byråer i Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Filippinerna, Indonesien, Korea, Mexiko, Polen, Spanien, Sverige, Taiwan, Thailand och USA. Kontakta ditt Google-team om du vill veta mer.

Obs! Google har tillfälligt pausat Google Ads för användare i Ryssland. Prognoser inriktade på Ryssland kan inte genereras eller uppdateras just nu.

Annonsformat och enheter som stöds

Budstrategi Annonsformat
Per 1 000 exponeringar (CPM)
  • Videoräckviddskampanjer (VRC)
  • bumperannonser
  • Överhoppningsbara in stream-annonser
  • Blandning av bumperannonser och överhoppningsbara in stream-annonser
  • Inte överhoppningsbara in stream-annonser
  • Toppannonser
Per visning (CPV)
  • Videovisningskampanjer (VVK)
  • överhoppningsbara in stream-annonser
  • Videoflödesannonser
Videoannonssekvens (VAS)
  • bumperannonser
  • Överhoppningsbara in stream-annonser
  • Inte överhoppningsbara in stream-annonser
Per åtgärd (CPA)
  • Videoåtgärdskampanjer (in stream- och videoflödesannonser)
  • Demand Gen-kampanjer (överhoppningsbara in stream-annonser, videoflödesannonser, Shorts, Förslag-flödet och Gmail)
YouTube Select
  • Bumperannonser
  • Inte överhoppningsbara in stream-annonser

Videoräckviddskampanjer (VRC) optimerar för räckvidd i överhoppningsbara och inte överhoppningsbara in stream-, flödes- och YouTube Shorts-annonsutrymmen. Videovisningskampanjer (VVK) optimerar för visningar i överhoppningsbara in stream-, flödes- och YouTube Shorts-annonsutrymmen. Demand Gen-kampanjer optimerar för konverteringar i överhoppningsbara in stream-annonser, videoflödesannonser, Shorts, Förslag-flödet och Gmail-annonsutrymmet.

Tv i Räckviddsplaneraren mäter användning på mobila enheter, datorer, surfplattor och anslutna tv-apparater i alla länder där YouTube är tillgängligt.

Från och med maj 2022 ger Tv i Räckviddsplaneraren en mer exakt bild av alla exponeringar och räckvidden på YouTube genom att ta med alla tittare framför tv-skärmar i beräkningen (kallas även för gemensam visning).

Med Räckviddsplaneraren kan du skapa prognoser för exponeringar, räckvidd och konverteringsbaserade mätvärden i dina nya videoåtgärdskampanjer. Om du vill skapa prognoser för resultatet av befintliga videoåtgärdskampanjer utifrån tidigare data kan du använda Resultatplaneraren. Använd Räckviddsplaneraren för nya videoåtgärdskampanjer. Den kan användas utan signaler om specifikt annonsmaterial, specifik målsida eller specifik konverteringstyp och mäter hur väl kampanjerna passar dina inriktade målgrupper och ditt innehåll. Med Räckviddsplaneraren kan du även skapa prognoser för mätvärden som inte är konverteringsbaserade, som Räckvidd och Frekvens.

Viktigt! Tv i Räckviddsplaneraren förutser inte konverteringsmätvärden som kommer från kampanjer för linjär tv. Konverteringsprognoserna baseras på konverteringsmätning i Google Ads.

Priser

Med Räckviddsplaneraren kan du välja ett prisalternativ när du skapar din medieplan. Du kan välja ett av följande prisalternativ beroende på mål och annonsmaterial:

• Auktionsbaserat: Du lägger bud på annonser med mål-CPM, CPA eller CPV.
  • Direktköp: Du köper ett inriktat antal exponeringar till ett fast CPM. Direktköp är endast tillgängligt för YouTube-kampanjer som använder bumperannonser, överhoppningsbara in stream-annonser eller inte överhoppningsbara in stream-annonser på CPM-basis.
  • Prislista: Du får förinställda priser för särskilda annonsformat (t.ex. toppannons) eller YouTube Select-placeringar.

Vanliga frågor

Vad är total bedömningspoäng (GRP) och målgruppskontaktfrekvens (TRP)?

• Total bedömningspoäng (GRP): Övergripande räckvidd multiplicerat med frekvens (uttryckt i procent). GRP mäter sammanlagd bedömningspoäng under en annonskampanj. En bedömningspoäng motsvarar en procent av den potentiella målgruppen.
  • Målgruppskontaktfrekvens (TRP): Kallas även bruttoräckvidd inom målgruppsdemografi och motsvarar procentandelen av den totala målgruppsdemografin multiplicerat med frekvens. Om din medieplan exempelvis når 10 % av målgruppsdemografin med en frekvens på 1 har du TRP på 10. Detta värde beräknas på ett annat sätt än GRP eftersom det baseras på målgruppsdemografin, inte på den totala befolkningen.

Vilken är skillnaden mellan en specifik kampanj och en exempelkampanj i inställningarna för tv-kampanjer?

• Data som visas i avsnittet Specifik kampanj baseras på tidigare data på kampanjnivå från en mediemätningsleverantör i det land som medieplanen gäller. Dessa siffror (GRP/TRP) bör vara identiska med (eller mycket lika) den information som en annonsör har i sina egna rapportverktyg (förutsatt att rabatten för tv-kampanjen visas korrekt i Räckviddsplaneraren).
  • Informationen i avsnittet Exempelkampanjer baseras på ett genomsnitt av tidigare tv-kampanjer med liknande mätvärden för räckvidd och kostnad som inställningarna i medieplanen. På så sätt kan du jämföra tidigare tv-kampanjer med din medieplan.

Varför är det skillnad mellan de faktiska inriktningsinställningarna för en medieplan och målgruppen?

• Räckviddsplaneraren har inställningar på plannivå som visar räckvidden för en medieplan jämfört med populationen. I Tv i Räckviddsplaneraren visas räckvidd för tv-målgrupper som det inte alltid är möjligt att inrikta sig på i Räckviddsplaneraren. Det kan innebära att de faktiska inriktningsinställningarna inte återspeglar målgruppen eftersom de är en supermängd.