Spela upp inspelningar av samtal

Efter att du har ställt in inspelning av samtal kan du spela upp ljudet från dina samtal. När funktionen är aktiverad syns en ny kolumn i samtalsrapporten där du kan spela upp ljudet från samtalet. Inspelningarna är tillgängliga under 30 dagar efter datumet för samtalet.

Endast användare med administratörsåtkomst till Google Ads-kontot kan ställa in och hantera inspelning av samtal. MCC-användare och direktanvändare med administratörsåtkomst och direktanvändare med standardåtkomst kan spela upp inspelningar när funktionen har aktiverats.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Välj Samtalsuppgifter under Tillgångar (äldre).
  5. Där kan du se kolumnen Inspelning och spela upp ljudet från samtalet.

Inspelning är inte tillgänglig

Inspelning av samtal är endast tillgänglig i Google Ads-gränssnittet och inspelningarna kan inte laddas ned. När du använder funktionen via Google Ads-gränssnittet kanske du inte kan spela upp en samtalsinspelning av följande anledningar:

• Telefonnumret stöds inte: Telefonnumret i annonsen som ledde till samtalet stöds inte på grund av geografiska begränsningar. Den här funktionen är för närvarande bara tillgänglig för telefonnummer i USA.
  • Overifierad webbadress: Domänen i annonsen som ledde till samtalet har inte verifierats. Du kan verifiera domänen genom att länka dina Google Search Console- och Google Ads-konton eller lägga till din unika tagg för konverteringsspårning eller remarketingtagg i Google Ads på din webbplats. Samtalsannonser och tillgångar vars domän inte har verifierats kan inte spelas upp även om inställningen har aktiverats.
  • Samtalskällan stöds inte: Samtalet kom från en samtalskälla som inte stöds, till exempel samtal till en tagg för samtalskonvertering från webbplats. För närvarande kan denna funktion endast användas med samtal till samtalsannonser och samtalstillgångar.