Optimalisering av konverteringsvinduer for appkampanjer

Konverteringsvinduer er som verktøy du kan bruke for å øke og overvåke effektiviteten til appkampanjene dine. I konverteringsrapportene kan du se om kampanjer kjøres effektivt, og måle kostnaden per konvertering, enten konverteringen er en hendelse eller en installering.

Konfigurering av konverteringsvinduer

Standard konverteringsvinduer angis med tanke på at konverteringer som appåpninger og registreringer vanligvis skjer innen kort tid etter at brukeren ser den aktuelle annonsen, mens konverteringer som kjøp eller nye nivåer i et spill kan ta lengre tid.

Hvis du selv konfigurerer vinduer, får du kontroll over konverteringsmålingen og kan ta høyde for at tiden det tar før en bruker fullfører en konverteringshandling, kan variere i tråd med kjøpssyklusen til bedriften din samt sesongmessige variasjoner og hvor lenge du kjører den aktuelle markedsføringen. Hvis bedriften din for eksempel bruker appen til å selge biler, kan tiden før kjøpet være lengre enn om bedriften bruker appen til å selge mobilspill. Tilsvarende kan det hende at du angir et annet vindu under en høytidspromotering som varer i to uker, enn på andre tider av året. Finn ut mer om konverteringer via avspilling med deltakelse, konverteringer fra klikk og visningskonverteringer.

Viktige hensyn knyttet til vinduers lengde

Etter konverteringstidspunkt

Når du angir konverteringsvinduer, bør du ta høyde for tiden det normalt sett tar brukere å konvertere etter en bestemt handling du vil at de skal utføre.

Du får flere konverteringer med et mer omfattende vindu, men sjansen øker for å du oppnår organiske konverteringer som gir en mindre inkrementell effekt. Dette kan igjen påvirke nøyaktigheten av konverteringssporingen.

Jo kortere vinduene er, dess færre konverteringer får du totalt sett. Da reduseres sjansene for at du får registrert organiske konverteringer, og du får kanskje ikke registrert alle de inkrementelle konverteringene.

Etter kampanjeredigeringer

Optimaliser konverteringsvinduene avhengig av hvor ofte du planlegger å redigere kampanjen. Bruk kortere konverteringsvinduer for kampanjer du skal redigere ofte. Bruk lengre konverteringsvinduer for kampanjer du skal redigere sjelden. Dermed registreres dataene mer nøyaktig.

Nyttige verktøy når du skal fastsette vinduers lengde

Dager til konvertering

Med «Dager til konvertering»-funksjonen i Google Ads kan du se hvor lang tid det tar før handlinger fører til konverteringer i de ulike annonsegruppene dine. Du kan også bruke funksjonen som rettesnor når du skal fastsette lengden av konverteringsvinduer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Velg Appkampanjer på filterlinjen for arbeidsområder.
  5. Klikk på segmentikonet Segment øverst til høyre i menyen.
  6. Velg Dager til konvertering.

I radene kan du se hvor lang tid det tar før handlinger omsettes i konverteringer i disse annonsegruppene. Du kan oppdatere konverteringsvinduene dine med utgangspunkt i denne informasjonen.

Rapportering om konverteringsforsinkelser

Med en konverteringsforsinkelse sikter vi til tiden som passer mellom det tidspunktet en person har en interaksjon med en annonse, og det tidspunktet når vedkommende utfører en bestemt konverteringshandling. Med rapportering om konverteringsforsinkelser – en funksjon i Google Ads – får du se informasjon om konverteringsforsinkelser presentert i viktige beregninger som kostnad per kjøp (CPA) og avkastning på annonsekostnader (ROAS). Finn ut mer om rapportering av konverteringsforsinkelser.

Linker til beslektet innhold