Tilleggsgebyrer for bestemte virkekretser

Google Ads belaster snart nye tilleggsgebyrer for annonser som vises i bestemte virkekretser. Du kan finne ut mer om de enkelte tilleggsgebyrene ved å velge virkekretsen tilleggsgebyrene kreves inn i (du kan f.eks. velge Østerrike for å se de østerrikske DST-gebyrene).

På grunn av et teknisk problem ble noen belastninger for bestemte virkekretser, blant annet DST-gebyrer og nasjonale virksomhetsavgifter, feilberegnet i august 2023. Problemet er nå løst, og Google jobber med å korrigere gebyrene og avgiftene for kontoene dine.

Om tilleggsgebyrer for bestemte virkekretser

Nasjonale virksomhetsavgifter eller DST-gebyrer kan belastes i tillegg til annonseringskostnadene hver gang en annonse vises i bestemte virkekretser, uavhengig av bedriftens faktiske beliggenhet. Disse nye tilleggsgebyrene er knyttet til kostnadene ved å drive forretninger når en annonse vises i disse virkekretsene.

Forskriftsmessige driftskostnader for Frankrike

Fra og med 1. mai 2021 blir det lagt til forskriftsmessige driftskostnader på 2 % for Frankrike på den neste fakturaen eller kontoutskriften din knyttet til annonser som vises i Frankrike. De forskriftsmessige driftskostnadene blir lagt til for å dekke deler av kostnaden knyttet til å overholde lovgivningen for avgift på digitale tjenester i Frankrike.

Forskriftsmessige driftskostnader for Spania

Fra og med 1. april 2021 blir det lagt til forskriftsmessige driftskostnader på 2 % for Spania på den neste fakturaen eller kontoutskriften din knyttet til annonser som vises i Spania. De forskriftsmessige driftskostnadene blir lagt til for å dekke deler av kostnaden knyttet til å overholde lovgivningen for avgift på digitale tjenester i Spania.

DST-avgift for Østerrike

Siden 1. november 2020 er det lagt til en DST-avgift på 5 % for Østerrike på fakturaen eller kontoutskriften din knyttet til annonser som vises i Østerrike. Årsaken til at du belastes denne tilleggsgebyret, er den nye avgiften på digitale tjenester i den aktuelle virkekretsen.

DST-avgift for Storbritannia

Siden 1. november 2020 er det lagt til en DST-avgift på 2 % for Storbritannia på fakturaen eller kontoutskriften din knyttet til annonser som vises i Storbritannia. Årsaken til at du belastes denne tilleggsgebyret, er den nye avgiften på digitale tjenester i den aktuelle virkekretsen.

Nasjonal virksomhetsavgift for Tyrkia

Siden 1. november 2020 er det lagt til en nasjonal virksomhetsavgift på 5 % for Tyrkia på fakturaen eller kontoutskriften din knyttet til annonser som vises i Tyrkia. Den nasjonale virksomhetsavgiften legges til på grunn av betydelige økninger i kompleksitet og kostnader knyttet til å overholde regelverket i Tyrkia.

Nasjonal virksomhetsavgift i Italia

Fra og med 1. oktober 2021 belaster vi en nasjonal virksomhetsavgift for Italia på 2 % på den neste fakturaen eller kontoutskriften for annonser som vises i Italia. Den nasjonale virksomhetsavgiften innføres på grunn av betydelige økninger i kompleksitet og kostnader knyttet til å overholde regelverket i Italia.

Nasjonal virksomhetsavgift i India

Fra og med 1. oktober 2021 belaster vi en nasjonal virksomhetsavgift for India på 2 % på den neste fakturaen eller kontoutskriften for annonser som vises i India, med mindre faktureringslandet ditt er India. Den nasjonale virksomhetsavgiften innføres på grunn av betydelige økninger i kompleksitet og kostnader knyttet til å overholde regelverket i India.

Situasjoner der du blir pålagt avgifter

Automatisk betaling og månedlig fakturering

Tilleggsgebyrene blir lagt til i Google Ads-kostnadene dine én gang på slutten av hver måned, og dette beløpet skal betales neste gang du blir belastet. Hvis du har konfigurert et kontobudsjettet, pålegges disse gebyrene også der. Hvis du for eksempel har et budsjett på NOK 1000, og det påløper NOK 50 i DST-gebyrer for annonser som vises i Østerrike, blir du fakturert NOK 1050 (pluss eventuelle avgifter som påløper i virkekretsen, f.eks. mva.). Finn ut mer om justering av kontobudsjettet ditt

De nye tilleggsgebyrene omfattes av gjeldende avgifter, for eksempel omsetningsavgift, mva., GST (avgifter på varer og tjenester) eller QST som måtte gjelde i virkekretsen. Eventuelle avgifter belastes i tillegg til de nye gebyrene.

Manuelle innbetalinger eller forskuddsbetalinger

Hvis du har en konto med automatiske betalinger som betalingsinnstilling, og du betaler per forskuddsbetaling eller manuelle innbetalinger, kan du bli belastet disse tilleggsgebyrene etter at beløpet du har betalt, er brukt opp. Da kan du ha en utestående saldo som automatisk blir trukket fra den neste forskuddsbetalingen. Hvis du for eksempel opparbeider deg NOK 50 i nasjonal virksomhetsavgift for annonser som vises i Tyrkia, og du betaler inn NOK 1000, har du NOK 950 i kreditt som kan brukes på annonser (altså NOK 1000 minus NOK 50). Da har du en bokført saldo på NOK 950.

For YouTube-plasseringer som er kjøpt gjennom reservasjoner

Vi pålegger tilleggsgebyrer for YouTube-plasseringskostnadene dine én gang på slutten av hver måned, og dette beløpet skal betales neste gang du blir belastet. Hvis du har konfigurert et kontobudsjettet, pålegges disse gebyrene også der.

De nye tilleggsgebyrene omfattes av gjeldende avgifter, for eksempel omsetningsavgift, mva., GST (avgifter på varer og tjenester) eller QST som måtte gjelde i virkekretsen. Eventuelle avgifter belastes i tillegg til de nye gebyrene.

Her finner du tilleggsgebyrene

Du kan se gebyrene på disse stedene i Google Ads-kontoen din:

• Du finner dem på den månedlige fakturaen eller kontoutskriften som en egen ordrelinje for hver enkelt virkekrets.
  • De er også oppført i Transaksjoner-delen i Google Ads-kontoen din.
    • Du blir belastet for annonser som vises i bestemte virkekretser.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik kan du se et DST-gebyr eller en nasjonal virksomhetsavgift:

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Transaksjoner.

Slik beregnes tilleggsgebyrer

Gebyrene belastes ut fra antallet annonsevisninger eller -klikk som er oppnådd i et bestemt land. Hvis du annonserer i flere land, blir du bare belastet med gebyrer for annonser som vises til folk i de berørte landene. (Hvis du for eksempel annonserer i Tyskland, Østerrike og Polen, blir du bare belastet med avgifter for de landene der slike avgifter påløper.)

I kampanjer som ikke spesifikt er målrettet mot et bestemt land, for eksempel Storbritannia, kan annonser vises til brukere i det aktuelle landet fordi bedriften din kan være et sted av interesse for disse brukerne. Annonsøren står derfor selv ansvarlig for å sørge for at målrettingsinnstillingene for kampanjen er riktige, og at annonsene blir vist i de tiltenkte landene. Google refunderer ikke forskriftsmessige driftskostnader eller DST-avgifter som er belastet som følge av legitime klikk og visninger levert i tråd med målrettingsinnstillingene for kampanjen.

Du kan sjekke hvilke land annonsene dine vises i ved å opprette en egendefinert rapport på følgende måte:

1. Opprett en forhåndsdefinert avstandsrapport.
  2. Fjern alle standardradene.
  3. Legg til raden «Land/territorium (brukerens posisjon)».

Hvis du finner ut at annonsene dine vises i et utilsiktet land, anbefaler vi at du ekskluderer landet via målrettingsinnstillingene dine.