Oikeudenkäyttöaluekohtaiset lisämaksut

Google Ads veloittaa lisämaksuja tietyille oikeudenkäyttöalueille kohdistetuista mainoksista. Jos haluat maksuista tarkempaa tietoa, valitse alta oikeudenkäyttöalue (esim. Itävalta, jos haluat lukea Itävaltaa koskevista DST-maksuista).

Tietoa oikeudenkäyttöaluekohtaisista lisämaksuista

Sinulta saatetaan veloittaa mainontakulujen lisäksi lakisääteisiä toimintamaksuja tai DST-maksuja aina, kun mainoksesi näkyy tietyllä oikeudenkäyttöalueella. Maksut peritään riippumatta siitä, missä yrityksesi sijaitsee. Nämä lisämaksut liittyvät liiketoimintakuluihin, joita mainoksen julkaisemisesta aiheutuu kyseisillä oikeudenkäyttöalueilla.

Ranskan lakisääteinen käyttömaksu

Seuraavaan laskuusi tai tiliotteeseesi lisätään 1.5.2021 alkaen 2 %:n suuruinen Ranskan lakisääteinen käyttömaksu Ranskassa näkyvistä mainoksista. Lakisääteisiä käyttömaksuja aletaan veloittaa Ranskan digitaalisten palvelujen verolainsäädännön noudattamisesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi.

Lakisääteinen toimintamaksu Espanjassa

Seuraavaan laskuusi tai tiliotteeseesi lisätään 1.7.2024 alkaen 3 %:n lakisääteinen toimintamaksu Espanjassa näkyvistä mainoksista. Ennen 1.7.2024 lakisääteinen toimintamaksu Espanjassa on 2 %. Lakisääteisiä toimintamaksuja aletaan veloittaa Espanjan digitaalisten palvelujen verolainsäädännön noudattamisesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi.

Itävallan DPV-maksu

Seuraavaan laskuusi tai tiliotteeseesi lisätään 1.11.2020 alkaen 5 %:n suuruinen Itävallan DPV-maksu Itävallassa näkyvistä mainoksista. Lisämaksu perustuu kyseisen oikeudenkäyttöalueen uuteen digitaalisten palvelujen veroon.

Yhdistyneen kuningaskunnan DPV-maksu

Seuraavaan laskuusi tai tiliotteeseesi lisätään 1.11.2020 alkaen 2 %:n suuruinen Yhdistyneen kuningaskunnan DPV-maksu Yhdistyneessä kuningaskunnassa näkyvistä mainoksista. Maksu perustuu kyseisen oikeudenkäyttöalueen uuteen digitaalisten palvelujen veroon.

Lakisääteinen toimintamaksu Turkissa

Seuraavaan laskuusi tai tiliotteeseesi lisätään 1.7.2024 alkaen 7 %:n lakisääteinen toimintamaksu Turkissa näkyvistä mainoksista. Ennen 1.7.2024 lakisääteinen toimintamaksu Turkissa on 5 %. Lakisääteiset toimintamaksut otetaan käyttöön, koska Turkin säännösten noudattaminen on entistä monimutkaisempaa ja niiden noudattamisesta aiheutuvat kustannukset ovat nousseet merkittävästi.

Lakisääteinen toimintamaksu Italiassa

Seuraavaan laskuusi tai tiliotteeseesi lisätään 1.7.2024 alkaen 2,5 %:n lakisääteinen toimintamaksu Italiassa näkyvistä mainoksista. Ennen 1.7.2024 lakisääteinen toimintamaksu Italiassa on 2 %. Lakisääteisiä toimintamaksuja aletaan veloittaa Italian digitaalisten palvelujen verolainsäädännön noudattamisesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi.

Lakisääteinen toimintamaksu Intiassa

1.10.2021 alkaen laskuusi tai tiliotteeseesi lisätään 2 % suuruinen Intian lakisääteinen toimintamaksu Intiassa näkyvistä mainoksista, jos laskutusmaasi ei ole Intia. Pakolliset toimintamaksut otetaan käyttöön, koska Intian säännösten noudattaminen on entistä monimutkaisempaa ja niiden noudattamisesta aiheutuvat kustannukset ovat nousseet merkittävästi.

Milloin lisämaksut veloitetaan

Automaattiset maksut ja kuukausilaskutus

Lisäämme lisämaksut Google Adsin kuluihisi yhdellä kertaa kunkin kuun lopussa, ja ne erääntyvät maksuun seuraavan veloituksen yhteydessä. Nämä lisämaksut lisätään myös tilibudjettiisi, jos olet jo määrittänyt sen. Jos esimerkiksi budjettisi on 100 € ja Itävallassa näkyvistä mainoksista kertyy 5 € Itävallan DST-maksuja, sinulta laskutetaan 105 € (sekä mahdolliset oikeudenkäyttöalueellasi sovellettavat verot, kuten ALV). Lue lisää tilibudjetin muokkaamisesta.

Uusista lisämaksuista peritään mahdolliset oikeudenkäyttöalueellasi sovellettavat verot, kuten myyntivero, ALV, GST (Goods and Services Tax) tai QST (Quebec Sales Tax). Oikeudenkäyttöalueellasi sovellettavat verot, kuten myyntivero, ALV, GST tai QST, veloitetaan uusien lisämaksujen lisäksi.

Manuaaliset maksut tai ennakkomaksut

Jos käytät manuaalisia maksuja tai suoritat ennakkomaksun automaattisten maksujen tilillesi, yllä mainitut lisämaksut voidaan veloittaa sen jälkeen, kun maksamasi summa on käytetty kokonaan. Sinulle voi jäädä avointa saldoa, joka vähennetään automaattisesti seuraavasta ennakkomaksustasi. Jos sinulle esimerkiksi kertyy 7 € lakisääteisiä toimintamaksuja Turkissa julkaistuista mainoksista ja suoritat uuden 100 €:n maksun, saldosi mainosten julkaisemiseen olisi 93 € (100 € – 7 €) ja käytettävissä olevana saldona näkyisi 93 €.

Varauspohjalta ostetut YouTube-sijoittelut

Lisäämme lisämaksut YouTube-sijoitteluiden kuluihisi yhdellä kertaa kunkin kuun lopussa, ja ne erääntyvät maksuun seuraavan veloituksen yhteydessä. Lisämaksut lisätään myös tilibudjettiisi, jos olet jo määrittänyt sen.

Uusista lisämaksuista peritään mahdolliset oikeudenkäyttöalueellasi sovellettavat verot, kuten myyntivero, ALV, GST (Goods and Services Tax) tai QST (Quebec Sales Tax). Oikeudenkäyttöalueellasi sovellettavat verot, kuten myyntivero, ALV, GST tai QST, veloitetaan uusien lisämaksujen lisäksi.

Mistä voit tarkistaa lisämaksut

Lisämaksut näkyvät Google Ads ‑tililläsi

• kuukausittaisella laskulla tai tiliotteella erillisenä oikeudenkäyttöaluekohtaisena rivikohtana
  • Google Ads ‑tilisi Tapahtumat-osiossa.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin voit tarkistaa DST-maksun tai lakisääteisen toimintamaksun:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
  2. Klikkaa Tapahtumat.

Näin lisämaksut lasketaan

Maksut veloitetaan mainoksen maakohtaisten impressioiden tai klikkausten määrän perusteella. Jos mainostat useassa maassa, sinulta veloitetaan maksut vain, kun mainoksia on näytetty ihmisille kussakin maassa. (Jos esimerkiksi mainostat Saksassa, Itävallassa ja Puolassa, sinulta veloitetaan vain niitä maita vastaavat maksut, joissa maksut ovat käytössä).

Vaikka kampanja ei olisi nimenomaisesti kohdistettu tiettyyn maahan, esimerkiksi Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, sen mainokset saattavat näkyä Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille, jos yritys sijaitsee paikassa, josta käyttäjät ovat kiinnostuneita. Siksi on mainostajan vastuulla varmistaa, että kampanjan kohdistusasetukset ovat oikein ja että mainokset näkyvät oikeissa maissa. Google ei hyvitä lakisääteisiä käyttömaksuja tai DPV-maksuja (eli digitaalisten palvelujen veroa), jotka on veloitettu kampanjasi kohdistusasetusten mukaisesti saaduista todellisista klikkauksista ja impressioista.

Jos haluat tarkistaa, missä maissa mainoksesi näkyvät, luo oma raportti seuraavasti:

1. Luo ennalta määritetty Etäisyys-raportti.
  2. Poista kaikki oletusrivit.
  3. Lisää Maa/alue (käyttäjän sijainti) ‑rivi.

Jos huomaat, että mainoksesi näkyvät maassa, jossa et halua niiden näkyvän, sinun kannattaa sulkea maa pois kohdistusasetuksestasi.