Om tillgångsrapporten på annonsnivå för responsiva sökannonser

I tillgångsrapporten på annonsnivå visas varje tillgång som används i dina responsiva sökannonser. Det gör att du kan jämföra tillgångarna i en responsiv sökannons. Du kan se vilka tillgångar du ska ersätta och vilka tillgångar som är mest effektiva för att kunna förbättra dina annonsers resultat.

Innan du börjar

Du måste skapa en responsiv sökannons för att se tillgångsrapporten. Läs mer om responsiva sökannonser.

Du kan också visa dina tillgångsrapporter på kampanjnivå och kombinationer av tillgångar som har skapats i kombinationsrapporten.

Så fungerar det

Så här visar du tillgångsrapporten på annonsnivå för dina responsiva sökannonser:

1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonser.
  4. Leta reda på och klicka på den relevanta responsiva sökannonsen.
  5. Klicka på Visa tillgångsinformation längst ned i den responsiva sökannonsen.

Då visas tillgångsrapporten på annonsnivå för din responsiva sökannons.

Det här hittar du i tillgångsrapporten på annonsnivå

Filter och vyer

Om du har ett stort antal tillgångar kan du filtrera dem efter aktiveringsstatus, typ och resultat. Du kan även ladda ned rapporten.

Tillgångar

I kolumnen Tillgångar visas innehållet i varje tillgång.

Typ av tillgång

I kolumnen Tillgångstyp anges hur varje tillgång används. Här är de typer av tillgångar som finns:

• Rubrik
  • Beskrivning

Fästa position

I kolumnen Fästa position visas var rubrikerna och beskrivningarna visas när de fästs på specifika positioner. Läs mer om hur du fäster rubriker och beskrivningar på specifika positioner.

Exponeringar

I kolumnen Exponeringar visas hur ofta tillgången visas. En exponering räknas varje gång tillgången visas i en annons i på en sökresultatsida eller på en annan webbplats i Googles nätverk. Läs mer om exponeringar.

Tips! Ibland kan det hända att en tillgång inte får några exponeringar om andra tillgångar förväntas ge bättre resultat. Om en tillgång inte har fått några exponeringar under flera veckor kan du överväga att ersätta den med en ny.

Resultat

I kolumnen Resultat kan du jämföra resultatet av dina tillgångar jämfört med andra tillgångar av samma typ i din responsiva sökannons. Det gör att du kan optimera dina responsiva sökannonser genom att lägga till eller ersätta tillgångar utifrån deras resultat. Läs mer om hur du skapar effektiva sökannonser.

Obs! Responsiva sökannonser kräver vanligtvis cirka 2 000 exponeringar i segmentet Google Sök: Bästa under 30 dagar för att en rankning ska kunna visas i kolumnen Resultat. Läs mer om hur du använder segment i tabeller.

När du lägger till en tillgång visas klassificeringen Inlärning medan systemet granskar tillgångens resultat i förhållande till andra tillgångar i den responsiva sökannonsen. När tillgången har fått tillräckligt mycket trafik kan den klassificeras som låg, bra eller bäst.

Obs! Ändring av datumperioden påverkar inte resultatkolumnen. Klassificeringen som visas är alltid den aktuella rankningen.

Du bör ersätta tillgångar med lågt resultat, behålla tillgångar med bra resultat och använda tillgångar som ger bäst resultat om du vill förbättra dina annonser.

Tips! Lägg till så många tillgångar du kan i stället för att bara ta bort tillgångar med lågt resultat. Ju fler tillgångar du lägger till i en responsiv sökannons, desto fler alternativ finns det för att kunna skapa högpresterande annonser.

Du kan se tillgångsrapporten på annonsnivå för att ta reda på resultatet från dina tillgångar. Du kan redigera dina tillgångar genom att klicka på redigeringsikonen bredvid respektive tillgång.

Obs! För närvarande är det bara texttillgångar som kan redigeras direkt från tillgångsrapporten.
Klassificering av tillgångars resultat Beskrivning
Väntar Det finns ingen information om tillgångens resultat än. En klassificering för tillgången visas när tillräckligt mycket information har samlats in.
Inlärning Information som behövs för att bedöma tillgången samlas fortfarande in. En klassificering för tillgången visas när tillräckligt mycket information har samlats in.
Låg Tillgången är en av de tillgångar av denna typ som ger sämst resultat. Du kan förbättra det övergripande annonsresultatet om du byter ut denna tillgång.
Bra Tillgången har ett gott resultat i förhållande till andra tillgångar av denna typ. Behåll denna tillgång och testa att lägga till fler tillgångar för att förbättra annonsens resultat.
Bäst Tillgången är en av de tillgångar av denna typ som ger bäst resultat. Om du lägger till fler tillgångar som denna kan det öka dina chanser att få ett bättre annonsresultat.
“--” (Inte klassificerad.) Ett streck betyder att det inte finns någon resultatklassificering för tillgången. Detta kan hända om det inte finns tillräckligt med tillgångar av samma typ att jämföra med, tillgången inte är aktiv eller tillgången inte får tillräckligt med trafik för att bestämma dess relativa resultat.