Search Ads 360 Floodlight-konverteringar i Google Ads

När du aktiverar budgivning vid auktion för en konverteringsbaserad Search Ads 360-budstrategi delas alla Floodlight-konverteringar som är relaterade till budgivning vid auktion med Google Ads.

De delade konverteringarna omfattar rapporter om köpinformation som också kan göra det möjligt för återförsäljare som använder Shopping-kampanjerna med partner att optimera bud och budgetar samt rapportera data.

I framtiden kommer alla Floodlight-konverteringar att delas med Google Ads.

Floodlight-konverteringarna rapporteras, tillsammans med Google Ads-konverteringsåtgärder, i kolumnerna Alla konverteringar och Konverteringar.

Observera att andra Google Ads-kolumner, som Värden för alla konverteringar och Kostnad/alla konverteringar som baseras på mätvärdena Alla konverteringar eller Konverteringar, också omfattar Floodlight-konverteringar.

Vilka kampanjer tar emot delad Floodlight-data?

Om du delar Floodlight-data med en annonsörs Google Ads-kampanjer kan Google lära sig av mer data och ange bättre bud.

Alla Google Ads-kampanjer som hanteras av en Search Ads 360-annonsör tar emot Floodlight-konverteringsdata i Google Ads. Det innebär att alla Google Ads-konton och alla Google Ads-kampanjer som hanteras under en Search Ads 360-annonsör kan rapportera om alla Floodlight-konverteringar.

Inom ett konto rapporteras data om Floodlight-konverteringar i Google Ads-kolumnerna Alla konverteringar och Konverteringar för varje kampanj i ett konto, även om kampanjen inte hanteras av en Search Ads 360-budstrategi.

Floodlight-data skickas automatiskt från Search Ads 360 till lämpligt Google Ads-konto när länken till Search Ads 360 har godkänts. Tidigare rapporterade Google Ads-konverteringar rapporteras inte längre i kolumnen Konverteringar.

Konverteringar från Google Ads-konverteringsspårning finns kvar i Google Ads- och Search Ads 360-kontona även när kolumnen Konverteringar har ändrats. Om du vill rapportera om konverteringsmätvärden för Google Ads-konverteringsspårningen kan du skapa en anpassad kolumn i Google Ads eller Search Ads 360.
  • Google Ads: Skapa en anpassad kolumn där du väljer Alla konverteringar. Filtrera sedan tills du hittar de konverteringsåtgärder som låg till grund för dina tidigare konverteringar.
  • Search Ads 360: Skapa en anpassad kolumn för Google Ads-konverteringar och välj de konverteringar du vill ta med.

Obs! Om en annonsör är auktoriserad i Search Ads 360 för att använda budgivning vid auktion för Shopping-kampanjer ändras konverteringskällan för Shopping-kampanjerna till standardkonverteringsmålet i Search Ads 360.

Köpinformationsrapporter delas

Om du delar rapporter med köpinformation kan du optimera automatisk partnerbudgivning och budgetdelning för Googles Shopping-kampanjer med partner.

I Google Ads ingår den delade Floodlight-informationen om köp i kolumnerna med viktiga mätvärden för kundvagnar.

Så använder Google Ads konverteringsdata

Google Ads använder sammanställd data om konverteringshändelser för att gynna annonsörer. Exempel: Google Ads Smart Bidding bygger på sammanställd data om konverteringshändelser från annonsörer för att förbättra den övergripande kvaliteten och korrektheten. Om du använder budgivning vid auktion i Search Ads 360 delas Floodlight-konverteringar med Google Ads.
Google kan även publicera statistik om konverteringshändelser i form av sammanställningar från flera annonsörer, som en resurs för att gynna annonsörer.

Läs mer om hur Google Ads använder konverteringsdata i hjälpcentret för Google Ads.

Uppsättningar med Floodlight-konverteringsåtgärder i förvaltarkonton

Alla förvaltarkonto i Google Ads som är direkt länkade till ett Google Ads-konto innehåller en uppsättning med Floodlight-konverteringsåtgärder om

• budgivning vid auktion är aktiverad i en Search Ads 360-budstrategi som hanterar budgivning i kampanjer för det direkt länkade Google Ads-kontot.
  • förvaltarkontot godtar Floodlight-konverteringarna. Läs mer om hur en administratör godkänner konverteringarna senare i denna artikel.

Uppsättningen med konverteringsåtgärder visas på sidan Konverteringsåtgärder i Google Ads.

Förvaltarkonton måste godkänna delade Floodlight-konverteringar

En administrativ ägare till varje förvaltarkonto som tar emot Floodlight-konverteringar måste godkänna konverteringarna från Search Ads 360. Om konverteringarna ärgodkända länkas förvaltarkontot till Search Ads 360.

Om länken inte godkänns i förvaltarkontot aktiveras inte budgivning vid auktion i budstrategin för Search Ads 360.

Search Ads 360 meddelar dig om konverteringarna inte har godkänts.

Om länken i Google Ads tas bort uppmanar Search Ads 360 den administrativa ägaren att godkänna konverteringarna för att fortsätta använda budgivning vid auktion. Observera att Floodlight-konverteringarna inte tas bort från Google Ads. Google Ads-kontot och det direkt länkade förvaltarkontot fortsätter att inkludera de Floodlight-konverteringsmätvärden som delades före datumet då länken till Search Ads 360 togs bort. Det innebär att Floodlight-data inte uppdateras efter det datum då länken till förvaltarkontot tas bort.

Länka ett Google Ads-förvaltarkonto till Search Ads 360

Du måste ha behörighet som administrativ ägare för att kunna länka ett Google Ads-förvaltarkonto till Search Ads 360.

Även om ditt Google Ads-konto redan är länkat till Search Ads 360 länkas inte förvaltarkontot automatiskt till Search Ads 360. Du måste bevilja åtkomst till/länka varje förvaltarkonto till Search Ads 360 för att ta emot Floodlight-konverteringar och aktivera budgivning vid auktion för att använda Floodlight-konverteringar i Google Ads.

1. Aktivera budgivning vid auktion i en budstrategi för avkastning på investering i Search Ads 360.
  2. Klicka på Ja, jag förstår för att bekräfta att du vill dela Floodlight-konverteringarna med annonsörens alla Google Ads-kampanjer.
  3. Logga in på ditt Google Ads förvaltarkonto.
  4. Öppna sidan Länkade konton.
    1. Klicka på verktygsikonen   högst upp till höger.
    2. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.
  5. Klicka på Detaljer på Search Ads 360-kortet.
  6. Klicka på Godkänn under Länkförfrågningar för varje Search Ads 360-annonsör.

Offlinekonverteringar och budgivning vid auktion

Offlinekonverteringar måste laddas upp till Search Ads 360 inom 14 dagar efter konverteringens tidsstämpel för att kunna användas med budgivning vid auktion.

Sluta dela konverteringar med Google Ads

Om du vill sluta dela konverteringar med Google Ads måste du inaktivera budgivning vid auktion i alla dina Search Ads 360-budstrategier. Läs mer om hur du slutar dela Floodlight-konverteringar med Google Ads.