Raporttityökalun mittarit hotellimainoksille

Hotellimainosten raportointimittarit ovat nyt käytettävissä Google Adsissa. Voit tutkia keskeistä tulosdataa tili-, kampanja- ja mainosryhmätasolla.

Huom. Raporttityökalussa ei näy hotelliryhmien mittareita, mutta voit nähdä ne hotellin tunnuksen perusteella. Jos haluat nähdä hotelliryhmien mittarit, klikkaa sivuvalikosta Hotelliryhmät.

Raporttityökalu sisältää myös tärkeimmät hotellien määritteet, jotka näet omasta raportista.

Raporttityökalun mittarit

Google Adsin raporttityökalu tukee nyt myös hotellien määritteitä. Voit luoda omia raportteja käyttämällä monia tässä esiteltyjä mittareita. Seuraavasta taulukosta näet raporttityökalussa käytettävissä olevat hotellien määritteet sekä kunkin mittarin määritelmän.

Raporttityökalun mittarit Mittarin määritelmä
Ennakkovaraus Tämä kertoo, kuinka monta päivää etukäteen matkustaja haluaa tehdä hotellivarauksen. Jos matkustaja esimerkiksi tekee varauksen 15. elokuuta ja varaus alkaa 25. elokuuta, ennakkovarauksen numero on 10. Tämä perustuu haun tekoaikaan liittyviin määritteisiin, ei konversioajan määritteisiin.
Saapumispäivä Tämä on päivämäärä, jolloin matkustaja saapuu hotelliin. Tämä perustuu haun tekoaikaan liittyviin määritteisiin, ei konversioajan määritteisiin.
Saapumisen viikonpäivä Tämä on viikonpäivä, jona matkustaja aikoo saapua hotelliin (esimerkiksi keskiviikko tai perjantai). Tämä perustuu haun tekoaikaan liittyviin määritteisiin, ei konversioajan määritteisiin.
Klikkaukset Mainosklikkausten määrä
Konversiot Mainoksen aikaansaama toiminta, jonka olet määrittänyt yrityksesi kannalta arvokkaaksi (esim. verkossa tehty varaus)
Hinta Tämä kertoo yksittäisen mainosinteraktion (esim. klikkauksen, konversion tai katselukerran) hinnan. Interaktion tyyppi ja hinta valitaan kampanja-asetuksista.
Maa/alue Maa tai alue, jossa matkustaja sijaitsee
Matkustajan asettamat päivämäärät Tämä kertoo, valitseeko matkustaja tietyt matkustuspäivämäärät vai käyttääkö hän Googlen asettamia oletuspäivämääriä
Laite Laitetyyppi, jolla matkustaja hakee hotelleja (esim. mobiililaite, tietokone tai tabletti)
Hotel Center ‑tilin tunnus Tämä on Hotel Center ‐kumppanitilin yksilöllinen numero (aiemmalta nimeltään kumppanin tunnus). Tilin tunnus ja kumppanin nimi näkyvät Hotel Centerin Tilin asetukset ‐sivulla.
Hotellimainoksen hyväksyttävät impressiot Tämä on niiden mahdollisuuksien kokonaismäärä, joissa hotellimainoksesi olisi kohdistusasetusten perusteella voinut näkyä (eli joissa se osallistui huutokauppaan) valitulla aikavälillä.
  • Hyväksyttävät impressiot voivat näkyä murtolukuina (esim. 1,1 tai 51,8), jos ne on jaettu eri kampanjoiden kesken.
  • Jos budjettisi on rajallinen, saat vähemmän hyväksyttäviä impressioita.
Hotellin tunnus Tämä on hotellin yksilöllinen tunniste. Kumppani asettaa hotellitunnuksen hotellilistan luomisen yhteydessä. Tämä perustuu haun tekoaikaan liittyviin määritteisiin, ei konversioajan määritteisiin.
Impressiot Impressio lasketaan aina, kun mainoksesi näkyy hakutulossivulla tai muilla Google-verkoston sivustoilla.
Majoituksen kesto Tämä kertoo, kuinka moneksi yöksi matkustaja on varannut majoituksen. Tämä perustuu haun tekoaikaan liittyviin määritteisiin, ei konversioajan määritteisiin.
Hintaryhmä Tämä kertoo, kuinka kilpailukykyinen huoneen hinta on ollut.
  • Ainoa näkynyt hinta: Hinta oli ainoa matkustajan matkasuunnitelman perusteella näkynyt hinta.
  • Ainoa alin hinta: Hinta oli alhaisin, eivätkä muut näkyneet hinnat olleet tietyn prosenttiosuuden sisällä siitä.
  • Yksi alimmista hinnoista: Hinta kuului tiettyyn prosenttiosuuteen alimmista hinnoista, mutta vähintään yhden muun mainostajan hinta oli samassa kategoriassa.
  • Ei alin hinta: Hinta ei kuulunut tiettyyn prosenttiosuuteen alimmista hinnoista, mutta vähintään yhden mainostajan hinta oli samassa kategoriassa.
Huom. Hotellipromomainosten liikenne ei sisälly mihinkään hintaryhmään, ja se palauttaa arvon UNSPECIFIED Google Ads APIssa. Lisäksi huutokaupoissa, joissa hintatarjouksesi oli liian pieni tai olit ylittänyt budjetin, palautamme arvon UNSPECIFIED Google Ads APIssa.
Hotellin hintasäännön tunnus Tämä on klikatun erikoishinnan tunniste. Matkailualan mainostajat voivat halutessaan tarjota ehdollisia hintoja tietyille asiakkaille, tietyillä laitteilla ja tietyissä maissa. Voit esimerkiksi asettaa kanta-asiakasjäsenille erikoishinnan tai antaa alennusta mobiilikäyttäjille.
Hotellin hintatyyppi Tämä on hinnan tyyppi: julkinen, yksityinen tai ehdollinen. Katso termien määritelmät Hotel Centeristä.
Hotellin luokitus Voit valita 0–5 tähteä (0 = luokitusta ei ole määritetty). Google tunnistaa hotellin luokituksen, joka kertoo hotellin palvelutasosta eikä perustu asiakasarvioihin.
Hotellin maa Maa tai laaja maantieteellinen alue, jolla hotelli sijaitsee
Hotellin osavaltio Tämä on osavaltio tai maan alue, jolla hotelli sijaitsee ja jonka voi valita vain, jos maa tai alue on jaettu alaryhmiin.
Hotellin kaupunki Tämä on kaupunki, jossa hotelli sijaitsee. Jos haluat jakaa hotelliryhmän alaryhmiin kaupungin mukaan, sinun on ensin jaettava se alaryhmiin maan ja osavaltion mukaan.
Keskim. liidin arvo Tämä on vierailun keskimääräinen hinta (sisältäen verot ja maksut) klikkauksiin johtaneiden impressioiden perusteella. Keskiarvoon lasketaan mukaan vain klikkauksiin johtaneet impressiot (kaikilta huutokauppaan osallistuneilta mainostajilta).
Hotellin hintaero (%) Tämä on keskimääräisen päivähintasi ja kilpailijoidesi keskimääräisen halvimman päivähinnan prosentuaalinen ero. Hotellin hintaeroa ei välttämättä määritetä, jos kilpailijat eivät ole saaneet yhtään impressiota.

Tärkeimmät tulosmittarit

Löydät seuraavat mittarit Google Adsin tulosdatasta tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolta. Näet datan Google Ads ‐raporteissa, kun valitset sarakkeisiin haluamasi mittarit.

Sarakkeen nimi Mittarin määritelmä
Kaikkien konv. arvo Kaikkien konversiotapahtumien yhteenlaskettu arvo
Osuus korkeimman sijainnin hakuimpressioista Tämä on niiden impressioiden määrä, jotka mainoksesi on saanut ylimmässä mainospaikassa (ensimmäinen mainos hotellimainosten varausmoduulissa), jaettuna niiden impressioiden arvioidulla määrällä, jotka mainoksesi olisi voinut saada ylimmässä mainospaikassa.
Osuus hakuimpressioista Mainostesi saamien impressioiden prosenttiosuus verrattuna niiden impressioiden kokonaismäärään, jotka mainoksesi olisivat voineet saada
Osuus sivun yläosan hakuimpressioista Tämä on niiden impressioiden määrä, jotka mainoksesi on saanut hakusivun yläosassa, jaettuna niiden impressioiden arvioidulla määrällä, jotka mainoksesi olisi voinut saada hakusivun yläosassa.
Menetettyjen hakuimpressioiden osuus (sijoitus) Tämä on arvio siitä, kuinka usein mainoksesi ei näkynyt missään kohtaa hotellimainosten varausmoduulia (ei myöskään laajentamattomassa hotellivalikossa) mainoksen heikon sijoituksen vuoksi.
Menetettyjen hakuimpressioiden osuus (budjetti) Tämä on arvio siitä, kuinka usein mainoksesi ei ole näkynyt missään kohtaa hotellimainosten varausmoduulia budjetin loppumisen vuoksi.
Hintaryhmä Tämä kertoo, kuinka kilpailukykyinen huoneen hinta on ollut.
  • Ainoa näkynyt hinta: Hinta oli ainoa matkustajan matkasuunnitelman perusteella näkynyt hinta.
  • Ainoa alin hinta: Hinta oli alhaisin, eivätkä muut näkyneet hinnat olleet tietyn prosenttiosuuden sisällä siitä.
  • Yksi alimmista hinnoista: Hinta kuului tiettyyn prosenttiosuuteen alimmista hinnoista, mutta vähintään yhden muun mainostajan hinta oli samassa kategoriassa.
  • Ei alin hinta: Hinta ei kuulunut tiettyyn prosenttiosuuteen alimmista hinnoista, mutta vähintään yhden mainostajan hinta oli samassa kategoriassa.
Huom. Hotellipromomainosten liikenne ei sisälly mihinkään hintaryhmään, ja se palauttaa arvon UNSPECIFIED Google Ads APIssa. Lisäksi huutokaupoissa, joissa hintatarjouksesi oli liian pieni tai olit ylittänyt budjetin, palautamme arvon UNSPECIFIED Google Ads APIssa.
Hotellin hintaero (%) Tämä on keskimääräisen päivähintasi ja kilpailijoidesi keskimääräisen halvimman päivähinnan prosentuaalinen ero. Hotellin hintaeroa ei välttämättä määritetä, jos kilpailijat eivät ole saaneet yhtään impressiota.
Klikkausosuus Hakuverkostossa saamiesi klikkausten määrä jaettuna niiden klikkausten arvioidulla enimmäismäärällä, jotka olisit voinut saada

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Jos tarvitset tukea varauslinkkien käytössä, ota yhteyttä meihin tai lähetä chat-pyyntö tukiasiantuntijallemme.