Om budgivning i appkampanjer för engagemang

Budgivning i appkampanjer för engagemang fungerar lite annorlunda än budgivning i appkampanjer för installationer. Appkampanjer för engagemang fokuserar på åtgärder i appen, och därför anger du ett bud för apphändelser. Detta kallas målkostnaden per förvärv (mål-CPA). På så sätt kan du välja hur mycket du vill betala i genomsnitt för att en befintlig användare av appen ska slutföra en åtgärd i appen.

När du väljer ditt bud anger du för Google Ads vilket genomsnittligt belopp du vill betala varje gång någon utför en specifik åtgärd i appen. Vissa konverteringar kommer att ligga över ditt bud och vissa under. Tänk på att din budget används för att maximera det antal åtgärder i appen som annonsen genererar. Om du till exempel anger en daglig budget på 3 000 kronor och din mål-CPA är 100 kronor siktar du på minst 30 åtgärder per dag från dina annonser.

Exempel

Anta att du vill få fler konverteringar i appen som är värda 100 kronor för ditt företag. Ditt bud bör då ligga mellan noll och 100 kronor, men det perfekta budet ligger så nära värdet på åtgärden i appen som möjligt. Om Google Ads kan ge dig konverteringar som kostar mindre än ditt bud och ändå förbruka din budget gör Google Ads det.

Vi rekommenderar att du

• anger en daglig budget som är 15 gånger högre än din mål-CPA
  • justerar din mål-CPA efter värdet på de konverteringar du optimerar för och baserar din mål-CPA på den faktiska CPA som har uppnåtts för händelsen i appen.
    • Obs! Om din kampanj inte får tillräckligt många konverteringar kan du testa att höja ditt mål-CPA-bud. När du höjer ditt mål-CPA-bud kan annonsen delta i fler auktioner och samla in mer data så att Google Ads kan lära sig vad som fungerar bäst för din app.