Lägga till och ta bort rekommenderade kolumner i statistiktabellen

Baserat på dina kontoinställningar kan Google Ads rekommendera särskilda kolumner i statistiktabellen där du hittar viktig data, så att du får ut så mycket som möjligt av dina kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord.

I den här artikeln beskriver vi hur du känner igen rekommenderade kolumner som har lagts till i statistiktabellen och hur du hanterar dem så att du ser den data som är viktigast för ditt företag.

Känna igen rekommenderade kolumner

När en kolumn rekommenderas i ditt konto visas den automatiskt i tabellen. Du ser att det är en rekommenderad kolumn eftersom det finns en blå prickad linje nedanför kolumnnamnet. Rekommenderade kolumner kan läggas till och tas bort på användarnivå. Det betyder att när du gör en ändring återspeglas den enbart i dina inställningar. Andra kontoanvändare ser de rekommenderade kolumnerna tills de ändrar dem.

Lägga till eller återaktivera rekommenderade kolumner

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Klicka på knappen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads om du vill ändra kolumnerna i tabellen.
  4. Kolumner med en blå prickad linje nedanför namnet är rekommenderade kolumner. Du ser en lista över alla rekommenderade kolumner för den rapporten under de valda kolumnerna. Dessutom innehåller rullgardinsmenyn Rekommenderade kolumner alla aktiverade och inaktiverade rekommenderade kolumner. Kolumner med en tom kryssruta är rekommenderade kolumner som du har inaktiverat och kolumner med en blå kryssruta är rekommenderade kolumner som du har aktiverat. Du kan markera alla rekommenderade kolumner som du vill lägga till i din rapport.
  5. För att permanent lägga till en rekommenderad kolumn i tabellen kan du dra den från den nedre positionen i kolumnuppsättningen på höger sida till en plats ovanför den avdelande linjen. När en rekommenderad kolumn har lagts till i din permanenta uppsättning kolumner försvinner den blå prickade linjen under den.

Ta bort rekommenderade kolumner

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Håll muspekaren över en kolumn som det finns en prickad blå linje under och klicka på Visa inte den här kolumnen.
  4. Alternativt kan du klicka på kolumnknappen En bild på kolumnikonen i Google Ads om du vill ändra tabellkolumnerna.
  5. Alla kolumner i tabellen visas på kolumnlistan. Kolumner med en blå prickad linje nedanför namnet är rekommenderade kolumner.
  6. Klicka på X-ikonen om du vill inaktivera rekommendationen för den kolumnen.
  7. Du kan inaktivera alla kolumnrekommendationer genom att stänga av Visa rekommenderade kolumner i tabellen med aktivera/inaktivera-reglaget.

Tips

När du har lagt till kolumnerna du vill använda kan du sortera tabellen genom att klicka på kolumnnamnen. Klicka till exempel på kolumnen Annonsgrupp om du vill sortera efter annonsgrupper i bokstavsordning, eller klicka på kolumnen Exponeringar om du vill sortera annonsgrupperna från flest till minst antal exponeringar.