Om söktermsrapporten för dynamiska sökannonser

Söktermsrapporten är en lista över söktermer som ett stort antal personer har använt och som utlöste din annons. Du kan använda söktermsrapporten för dynamiska sökannonser för att se resultatet av söktermer som utlöste dina dynamiska sökannonser, rubrikerna som genererades för annonserna medan användarna tittade på dem samt resultatet av målsidorna där dina annonser visades. Du kan även använda rapporten för att optimera din kampanj och förhindra att sökningar eller målsidor som ger dåligt resultat utlöser dina annonser.

Se söktermsrapporten för dynamiska sökannonser

Söktermsrapporten visar vart kunderna leds när de klickar på din annons. Om en sökterm eller målsida inte ger bra resultat kan du välja att utesluta den.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Söktermer.
  4. Gå till den kampanj eller annonsgrupp som du vill se en söktermsrapport för.
  5. Som standard ser du rapportens målsida. Du kan växla mellan söktermsrapportens tre vyer högst upp till höger. Du kan se kampanjens resultat per
    • söktermer och målsida
    • målsida
    • söktermer.

Se resultatet av söktermer och målsidor

Det här är standardvyn. Rapporten Sökterm och målsida visar resultatet för söktermer som utlöste dina dynamiska sökannonser samt resultatet för målsidorna som du visar annonser på.

1. Klicka på rullgardinsmenyn Söktermer och målsidor för dynamiska sökannonser högst upp till höger i tabellen.
  2. Klicka på Sökterm och målsida.
    • Om det finns målsidor eller söktermer som ger dåligt resultat och som inte ska utlösa annonser kan du lägga till en uteslutning. Markera rutan vid söktermen eller målsidan du vill utesluta och klicka på Lägg till som negativt sökord eller Lägg till som negativ webbadress.

Se resultatet av målsidor

Målsidesadressen som rapporteras i söktermsrapporten är den slutliga webbadressen efter omdirigeringar. Målsidesrapporten visar resultatet för de webbadresser som visades som målsida för dina annonser.

1. Klicka på rullgardinsmenyn Söktermer och målsidor för dynamiska sökannonser högst upp till höger i tabellen.
  2. Klicka på Målsida.
    • Om det finns målsidor som inte ger bra resultat och som inte ska utlösa annonser markerar du rutan till vänster om sidorna och klickar på Lägg till som negativ webbadress i det blå fältet ovanför tabellen.

Se resultatet av söktermer

Söktermsrapporten visar resultatet för söktermer som har utlöst dina dynamiska sökannonser.

1. Klicka på rullgardinsmenyn Söktermer och målsidor för dynamiska sökannonser högst upp till höger i tabellen.
  2. Klicka på Söktermer.
    • Om det finns söktermer som inte ger bra resultat och som inte ska utlösa annonser markerar du rutan till vänster om söktermerna och klickar på Lägg till som negativt sökord i det blå fältet ovanför tabellen.

Obs! Du kan använda denna data för att hitta de avsnitt på din webbplats dit du vill fokusera trafiken. Om till exempel en av sidorna där du visar annonser ger bra resultat kan du skapa ett mål av typen Webbadressen är och höja budet på den specifika sidan för att kunna generera ännu mer trafik.

Optimera avkastningen på din investering

Du kan sortera söktermsrapporten på olika sätt beroende på hur du mäter avkastningen på din investering.

• Om du använder konverteringsspårning kan du sortera rapporten efter kolumnen Konverteringar för att se vilka sidor som ger flest konverteringar. På så sätt kan du se vilka sidor som är mest attraktiva för kunderna eller som mest sannolikt leder till konverteringar.
  • Om du inte använder konverteringsspårning kan du sortera rapporten efter kolumnen Klick.
  • Målsidesrapporten visar vart kunderna leds när de klickar på din annons. Du kan använda denna data för att hitta de avsnitt på din webbplats dit du vill fokusera trafiken. Om till exempel en av sidorna där du visar annonser ger bra resultat kan du skapa ett mål av typen Webbadressen är och höja budet på den specifika sidan för att kunna generera ännu mer trafik.

Beroende på dina avkastningsmål kan du prova att lägga till dessa sidor i din kampanj och ange specifika bud.

Avancerade tips

Målsidesadressen som rapporteras i söktermsrapporten är den slutliga webbadressen efter omdirigeringar. Om du till exempel inriktar dig på en sida med artiklar som inte finns i lager och som omdirigerar till startsidan, visas startsidan i rapporten.
I rapporten Sökterm och målsida kan du lägga till kolumner för att visa attributen Sidans webbadress och Platssignal:
  • Sidans webbadress: Här visas webbadressen från sidflödet för dynamiska sökannonser som matchades med söktermen så att den kunde visas. Ett exempel: Om sidflödets webbadress är www.example.com/abc och omdirigerar till www.example.com returneras www.example.com från fältet Sidans webbadress.
Obs! Det finns en gräns på 100 sidflöden per konto.
  • Platssignal: Dynamiska sökannonser tar hänsyn till användarens platssignaler. Kolumnen Platssignal visar om en platssignal användes för att matcha en sökterm, även om användaren inte sökte efter platsen direkt. Ett exempel: Om en användare i Malmö söker efter ”fastigheter” kan dynamiska sökannonser visa en webbsida som handlar om fastigheter i Malmö även om användaren inte uttryckligen skriver ”Malmö” i söktermen.
Tips! Vi rekommenderar att du granskar din data om dynamiska sökannonser i söktermsrapporten i stället för i den allmänna söktermsrapporten. Dynamiska sökannonser använder inte matchningstyper, så söktermer för sådana annonser visas alltid som en exakt matchning i söktermsrapporten.