Om tillägget för Google Kalkylark

Med tillägget för Google Kalkylark kan du enkelt skapa, köra och uppdatera dina Google Ads-rapporter i Google Kalkylark. Dra fördel av de effektiva funktionerna för datahantering och presentationer i Google Kalkylark när du rapporterar dina Google Ads-resultat.

Med tillägget för Google Kalkylark kan du

• snabbt och enkelt skapa Google Ads-rapporter i Google Kalkylark
  • välja kolumner och använda filter i rapporterna
  • snabbt uppdatera rapporter i stället för att köra flera rapporter och kopiera och klistra in data
  • dela rapporter med ditt team
  • visa, skapa och ändra rapportdefinitioner från Google Kalkylark
  • skapa pivottabeller utifrån rapportdata i Google Kalkylark.

I den här artikeln beskriver vi hur du kan installera tillägget och använda det för att skapa, uppdatera, redigera och ta bort dina Google Ads-rapporter i Google Kalkylark.

Obs! Det här tillägget är just nu bara tillgängligt i USA, för den engelskspråkiga versionen av Google Kalkylark.

Tips

Du kan se inställningarna för alla rapporter du har skapat med tillägget för Google Kalkylark på fliken Rapportkonfiguration längst ned på sidan.

Installera Google Ads-tillägget för Google Kalkylark

1. Gå till Google Kalkylark.
    Obs! Se till att du är inloggad på det specifika Google-konto som har åtkomst till Google Ads-kontot du vill köra rapporter för. Du kan växla till ett annat Google-konto genom att klicka på ditt profilfoto eller din e-postadress högst upp till höger på skärmen och sedan välja önskat konto. Du kan välja det Google Ads-konto du vill använda när du skapar en rapport.
  2. Klicka på plustecknet under Skapa ett nytt kalkylark.
  3. Välj Tillägg på menyn högst upp på sidan.
  4. Klicka på Hämta tillägg.
  5. Skriv Google Ads i sökfältet högst upp till höger i fönstret som visas.
  6. Tryck på Retur.
  7. Klicka på tillägget Google Ads.
  8. Klicka på +Gratis högst upp till höger.
  9. Kontrollera behörigheterna och klicka på Tillåt för att installera tillägget.

Skapa en ny rapport med Google Ads-tillägget för Google Kalkylark

1. Gå till Google Kalkylark.
    Obs! Se till att du är inloggad på det specifika Google-konto som har åtkomst till Google Ads-kontot du vill köra rapporter för. Du kan växla till ett annat Google-konto genom att klicka på ditt profilfoto eller din e-postadress högst upp till höger på skärmen och sedan välja önskat konto. Du kan välja det Google Ads-konto du vill använda när du skapar en rapport.
  2. Klicka på plustecknet under Skapa ett nytt kalkylark.
  3. Välj Tillägg på menyn högst upp på sidan.
  4. Håll muspekaren över tillägget Google Ads och välj Skapa en ny rapport.
  5. Välj vilket Google Ads-konto som ska användas för kalkylbladet om du blir ombedd att göra detta. Om du bara har ett enda Google Ads-konto som är kopplat till det Google-konto du är inloggad på kopplas kalkylarket automatiskt till det kontot.
    Obs! Du kan bara välja ett konto per kalkylark.
  6. Ange rapportparametrarna (som datumintervall, rapporttyp, filter och annat) i fönstret till höger.
  7. Klicka på Skapa rapport.

Uppdatera rapporter med Google Ads-tillägget för Google Kalkylark

1. Öppna rapporten som du vill uppdatera i Google Kalkylark.
    Obs! Se till att du är inloggad på samma Google-konto som du använde för att skapa rapporten du vill uppdatera. Du kan växla användare genom att klicka på ditt profilfoto eller din e-postadress högst upp till höger på skärmen och sedan välja önskat konto.
  2. Välj Tillägg på menyn högst upp på sidan.
  3. Håll muspekaren över tillägget Google Ads och välj Uppdatera rapport.
  4. Markera rutorna vid rapporterna som du vill uppdatera i fönstret till höger.
  5. Klicka på Uppdatera rapport.

Redigera rapporter med Google Ads-tillägget för Google Kalkylark

Så här uppdaterar du parametrarna i en befintlig rapport (till exempel datumintervall, kolumner eller filter) utan att skapa en ny rapport:

1. Öppna rapporten som du vill redigera i Google Kalkylark.
    Obs! Se till att du är inloggad på samma Google-konto som du använde för att skapa rapporten du vill redigera. Du kan växla användare genom att klicka på ditt profilfoto eller din e-postadress högst upp till höger på skärmen och sedan välja önskat konto.
  2. Välj Tillägg på menyn högst upp på sidan.
  3. Håll muspekaren över tillägget Google Ads och välj Redigera en rapport.
  4. Välj rapporten som du vill redigera i fönstret till höger.
  5. Klicka på Redigera rapport.
  6. Gör önskade ändringar i rapporten i fönstret till höger.
  7. Klicka på Spara och uppdatera rapport.
    Obs! När du har redigerat en rapport uppdateras rapportens nya konfiguration på fliken Rapportkonfiguration längst ned på sidan.

Schemalägga rapporter med Google Ads-tillägget för Google Kalkylark

Välj ett av följande alternativ för att schemalägga och skicka rapporter:

Schemalägga en ny rapport

1. Gå till Google Kalkylark.
    Obs! Se till att du är inloggad på det specifika Google-konto som har åtkomst till Google Ads-kontot du vill skicka rapporter från. Du kan växla till ett annat Google-konto genom att klicka på ditt profilfoto eller din e-postadress och sedan välja önskat konto.
  2. Klicka på plustecknet under Skapa ett nytt kalkylark.
  3. Klicka på Tillägg högst upp.
  4. Håll muspekaren över tillägget Google Ads och välj Skapa en ny rapport.
  5. Ange rapportparametrarna (som datumintervall, rapporttyp, filter och annat) i fönstret som visas.
  6. Scrolla ner och markera rutan vid Schemalägg denna rapport.
  7. Välj en frekvens för hur ofta rapporten ska skickas.
  8. Klicka på Skapa rapport. Du får ett e-postmeddelande och dina uppgifter uppdateras automatiskt i kalkylarket baserat på schemat du valde.

Schemalägga en befintlig rapport

1. Öppna rapporten i Google Kalkylark som du vill schemalägga.
    Obs! Se till att du är inloggad på samma Google-konto som du använde för att skapa rapporten du vill skicka. Du kan växla till en annan användare genom att klicka på ditt profilfoto eller din e-postadress högst upp till höger och sedan välja önskat konto.
  2. Klicka på Tillägg högst upp.
  3. Håll muspekaren över tillägget Google Ads och välj Redigera en rapport.
  4. Välj rapporten du vill redigera.
  5. Klicka på Redigera rapport.
  6. Markera rutan vid Schemalägg denna rapport.
  7. Välj en frekvens för hur ofta rapporten ska skickas.
  8. Klicka på Spara och uppdatera rapport. Du får ett e-postmeddelande och dina uppgifter uppdateras automatiskt i kalkylarket baserat på schemat du valde.

Radera rapporter med Google Ads-tillägget för Google Kalkylark

1. Öppna rapporten som du vill radera i Google Kalkylark.
    Obs! Se till att du är inloggad på samma Google-konto som du använde för att skapa rapporten du vill radera. Du kan växla användare genom att klicka på ditt profilfoto eller din e-postadress högst upp till höger på skärmen och sedan välja önskat konto.
  2. Välj Tillägg på menyn högst upp på sidan.
  3. Håll muspekaren över tillägget Google Ads och välj Radera rapporter.
  4. Välj rapporten som du vill radera i fönstret till höger.
  5. Klicka på Radera rapporter.
    Obs! När du har raderat en rapport visas inte längre rapportens konfiguration på fliken Rapportkonfiguration längst ned på sidan.

Relaterad länk