Tillämpa annonsvarianten

När din annonsvariant har slutat visas kan du jämföra dess resultat med originalannonsen. Om du är nöjd med resultatet kan du tillämpa annonsvarianten för att skapa nya annonser.

I den här artikeln beskriver vi hur du tillämpar annonsvarianten för att skapa nya annonser.

Innan du börjar

Det är viktigt att förstå vad som händer när du tillämpar en annonsvariant:

• När du tillämpar annonsvarianten skapas nya annonser och annonsvarianten slutar visas. Du kan inte samla in ytterligare resultatjämförelser mellan annonsvarianten och originalannonsen.
  • Du kan fortfarande se annonsvariantens resultathistorik. Läs om hur du bevakar annonsvarianter.
  • När du tillämpar en annonsvariant gäller resultatinformationen enbart de redigerade annonserna. Varianten kanske inte tillämpas på andra annonser i kampanjen.
  • När du tillämpar en annonsvariant går den igenom den vanliga godkännandeprocessen. Det kan ta lite tid innan de nya annonserna har granskats och börjar visas. Proceduren för att godkänna annonsen tar cirka en arbetsdag.
  • Google förbehåller sig rätten att prioritera granskningar som syftar till att säkerställa den övergripande systemdriften.
  • Om du tillämpar annonsvarianten innan den har börjat visas eller medan den fortfarande visas skapas nya annonser och varianten slutar visas.

Tillämpa annonsvarianten

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer på avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment.
  4. Högst upp klickar du på Annonsvarianter. . Då visas en tabell med annonsvarianterna du har skapat och information om varje variant.
  5. Klicka på Använd i kolumnen Åtgärder.
  6. Välj ett av följande alternativ:
    • Pausa originalannonser och skapa nya annonser med varianten.
    • Ta bort originalannonser och skapa nya annonser med varianten.
    • Behåll originalannonser och skapa nya annonser med varianten.
  7. Klicka på Använd.

Tillämpa annonsvarianten från sammanfattningen

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer på avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment.
  4. Högst upp klickar du på Annonsvarianter. . Då visas en tabell med annonsvarianterna du har skapat och information om varje variant.
  5. Klicka på annonsvarianten du vill tillämpa.
  6. Klicka på Använd i sammanfattningen till höger.
  7. Välj ett av följande alternativ:
    • Pausa originalannonser och skapa nya annonser med varianten.
    • Ta bort originalannonser och skapa nya annonser med varianten.
    • Behåll originalannonser och skapa nya annonser med varianten.
  8. Klicka på Använd.