Hantera fakturering efter att du har avslutat ditt Google Ads-konto

I den här artikeln beskriver vi vad som händer med eventuellt återstående belopp och saldo efter att du har avslutat ditt Google Ads-konto. Du kan också läsa mer om hur du avslutar ditt konto och kommer åt ditt avslutade konto.

Så här får du din återbetalning

Om det finns pengar kvar på ditt konto återbetalar vi dem efter att du har avslutat ditt konto. Vi återbetalar inte pengar från kampanjerbjudanden.

Om du betalar via kreditkort eller bankkonto (direktdebitering)

Vi återbetalar till det kreditkort eller bankkonto du använde för att betala med. Det kan ta upp till fyra veckor innan återbetalningen finns på ditt kreditkort eller bankkonto.

Om du betalar via överföring av pengar

Vi behöver dina bankkontouppgifter för att kunna bearbeta återbetalningen. Följ anvisningarna i ditt konto och skicka dina uppgifter till oss. Vi behandlar återbetalningen inom fyra veckor från att vi har tagit emot informationen.

Kontrollera saldot på kontot efter att ha avslutat det

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Även efter att du har avslutat ditt konto kan du logga in på Google Ads och kontrollera om du har obetalda annonseringskostnader:

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Faktureringsaktivitet.
  3. Du ser något av följande:
    • Om du använder automatiska betalningar i ditt konto visas dina obetalda annonseringskostnader under Ditt saldo.
    • Om du använder månadsvis fakturering i ditt konto visas dina obetalda annonseringskostnader under Belopp som ska betalas.
    • Om du har gjort manuella betalningar i ditt konto har du inget obetalt saldo. Eventuellt belopp som finns kvar på ditt konto efter en förskottsbetalning återbetalas via det kreditkort eller bankkonto som du har använt tidigare i ditt konto. Om du har betalat via överföring av pengar måste du ange dina bankkontouppgifter för att vi ska kunna bearbeta återbetalningen.
  4. Om du vill kontrollera att du inte har samlat på dig fler kostnader på ditt konto efter att annonserna slutade visas klickar du på Transaktioner i menyn till vänster och letar efter rader märkta Kampanjaktivitet efter det datum då annonserna slutade visas.

Betala för kontosaldon efter att ha avslutat kontot

Om du har ett kontosaldo debiterar vi dig automatiskt enligt din primära betalningsmetod inom 31 dagar. Detta innefattar eventuella upplupna kostnader som dina annonser samlade på sig innan du avslutade kontot och som du inte har fakturerats för ännu.