Använda Betala för konverteringar i displaykampanjer

Du kan välja att betala för konverteringar i stället för klick eller interaktioner i en displaykampanj. Det innebär att du bara betalar när kunder konverterar på din webbplats eller i din app.

Tänk på att funktionen Betala för konverteringar endast är tillgänglig för Google Ads-konton som uppfyller våra krav. I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in Betala för konverteringar för displaykampanjer.

Så fungerar det

När du betalar för konverteringar används samma budgivningsalgoritm som när du betalar för klick eller interaktioner.

• Betala för konverteringar fungerar med budstrategin Mål-CPA. I stället för klick eller interaktioner debiteras du för konverteringar som du får med din mål-CPA.
Om du till exempel anger en mål-CPA på 100 kronor och får tio konverteringar under en månad faktureras du 1 000 kronor.
  • Du debiteras inte för de exponeringar, interaktioner eller klick som leder till konverteringarna.
  • Du debiteras utifrån CPA vid exponeringstillfället.
Obs! Konverteringarna rapporteras baserat på tidpunkten för konverteringen eller interaktionen. För konverteringar som sker några dagar efter att annonsen fick en interaktion debiteras du några dagar tidigare eftersom de ligger utanför faktureringsintervallet.

Innan du börjar

Även om Google Ads visar att du kan använda Betala för konverteringar kanske ditt konto inte uppfyller behörighetskraven. Här följer några vanliga orsaker till att ditt konto inte är kvalificerat:

Konverteringsåtgärden är inte kvalificerad

Om du vill använda betalning för konverteringar utesluter du konverteringsåtgärden Besök i butik från din konverteringsrapportering:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Klicka på konverteringsåtgärden du vill redigera.
  5. Klicka på Redigera inställningar.
  6. Klicka på Visa i Konverteringar.
  7. Avmarkera rutan om du vill utesluta konverteringsåtgärden i kolumnen Konverteringar.
  8. Klicka på Spara och sedan på Klart. Konverteringsåtgärden visas nu som Nej i kolumnen Visa i Konverteringar.

Konverteringsfördröjningar

Du kan inte använda Betala för konverteringar om du har en konverteringsfördröjning (tiden mellan ett klick och en konvertering) på mer än sju dagar.

Om du har ställt in konverteringsspårning kan du använda rapporter om konverteringsfördröjning för att ta reda på hur lång tid det tar för kunder som ser dina annonser att slutföra en konvertering. Följ stegen nedan för att se rapporter om konverteringsfördröjning:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer, Annonsgrupper eller Sökord i avsnittsmenyn.
  3. Kontrollera att slutdatumet för rapporten inföll för minst 30 dagar från kampanjens startdatum (eller längre om du har en längre konverteringsperiod) och se till att rapporten innehåller komplett konverteringsdata. Du ändrar datumintervallet med hjälp av datumväljaren högst upp till höger på sidan.
  4. Klicka på segmentikonen och välj Konverteringar > Dagar till konvertering. Då delas konverteringskolumnerna i rapporten upp på 19 rader.

Inte kvalificerat av okänd anledning

Det kan hända att ditt konto inte är kvalificerat för Betala för konverteringar av okänd anledning i Google Ads. I så fall visas följande felmeddelande i Google Ads: ”Ditt konto kan inte betala för konverteringar.”

Även om du gör ändringar för att åtgärda problemen som anges här är det inte säkert att kontot blir kvalificerat. Huruvida ditt konto är kvalificerat eller inte avgörs av flera olika faktorer, bland annat API:et, och detta kan ändras från dag till dag.

Konverteringskrav

Ditt konto måste ha haft fler än 100 konverteringar under de senaste 30 dagarna för att du ska kunna betala för konverteringar. 90 % av konverteringarna måste ha skett inom mindre än sju dagar efter att någon klickade på din annons. Om det ofta tar mer än en vecka innan kunder konverterar efter att ha klickat på din annons kan du inte använda Betala för konverteringar.

Tänk på att det kan förekomma en viss fördröjning från det att konverteringarna rapporteras tills du debiteras. Läs mer om konverteringsfördröjning och konverteringsperiod.

CPA-gräns

Du kan ange en mål-CPA under 200 USD (eller motsvarande i lokal valuta) för att dina kampanjer och annonsgrupper ska kunna använda Betala för konverteringar. Om du anger en CPA som är högre än 200 USD (eller motsvarande i lokal valuta) visas ett varningsmeddelande i gränssnittet och du debiteras det högre CPA-belopp du angav i inställningarna. Du kan undvika överdebitering genom att minska din mål-CPA till under 200 USD (eller motsvarande i lokal valuta) för kampanjer och annonsgrupper eller använda betalning för klick i stället.

Budget

Betala för konverteringar använder mer flexibla budgetregler, eftersom antalet konverteringar en viss dag varierar mer än antalet klick. Det innebär att om du betalar för konverteringar kan utgifterna per dag bli mer än två gånger din genomsnittliga dagliga budget. Det ger utrymme för Smart Bidding att optimera bättre i alla dina kampanjer.

Den ursprungliga månadsbudgeten för en kampanj som använder Betala för konverteringar baseras på den genomsnittliga dagliga budgeten som kampanjen börjar månaden med multiplicerat med 30,4. Om den genomsnittliga dagliga budgeten ändras under månaden gäller månadsbudgeten inte längre och ersätts med en ny baserat på återstående dagar i månaden.

Du kan inte ändra budgeten för en viss dag i efterhand. Om du ändrar budgeten samma dag justeras utgifterna den dagen till den nya budgeten. Om den nya budgeten är lägre än den föregående visas dina annonser inte mer den dagen och återupptas nästa dag enligt den nya budgeten.

Exempel

Anta att din genomsnittliga dagliga budget är 1 000 kronor i början av mars. Det innebär att månadsbudgeten inledningsvis är 30 400 kronor (1 000 × 30,4). Efter en vecka bestämmer du dig för att minska budgeten till 750 kronor. Den 8 mars gäller din tidigare budget inte längre och du får en ny budget för de återstående 24 dagarna i månaden som uppgår till 18 000 kronor (750 × 24). Sista veckan i mars bestämmer du dig för att öka den genomsnittliga dagliga budgeten till 1 500 kronor. Dag 25 gäller din tidigare budget inte längre och du får en ny budget för de återstående sju dagarna i månaden som uppgår till 10 500 kronor (1 500 × 7). Slutligen ställer du in den genomsnittliga dagliga budgeten på 1 000 kronor från den 1 april. Detta medför att månadsbudgeten för april börjar på 30 400 kronor men får ingen effekt på den befintliga marsbudgeten.

Under mars månad kan dina utgifter se ut så här:

7 000 kronor (1 000 kronor under sju dagar) +

12 750 kronor (750 kronor under 17 dagar) +

10 500 kronor (1 500 kronor under sju dagar) =

totalt 30 250 kronor under månaden

Obs! Kampanjer med Betala för konverteringar tar hänsyn till månadsbudgetar, men tempot kanske inte är jämnt. I sällsynta fall kan detta leda till att månadsbudgeten förbrukas före månadens slut.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj sedan +Ny kampanj.
  5. Välj Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.
    • Om du inte har ett tydligt mål kan du välja Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.
  6. Välj Display som kampanjtyp.
  7. Ange webbadressen till ditt företags webbplats.
  8. Ange ett namn på kampanjen.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. Välj Konverteringar i avsnittet Budgivning som ditt huvudsakliga mål för budgivning.
  11. Välj Maximera konverteringar automatiskt och markera rutan vid Ange en målkostnad per åtgärd.
  12. Ange din mål-CPA.
  13. Välj Konverteringar under Betala för.
  14. Klicka på Skapa kampanj när du är klar.