Bevaka dina annonsvarianter

Du kan bevaka resultatet av annonsvarianterna du visar. När du vet hur det går för varianterna kan du fatta välgrundade beslut om huruvida du ska ersätta de ursprungliga annonserna med annonser som ger bättre resultat.

I den här artikeln beskriver vi hur du bevakar dina annonsvarianter och tolkar deras resultat.

Innan du börjar

Om du inte har skapat en annonsvariant ännu kan du läsa Skapa en annonsvariant.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment.
  4. Klicka på Annonsvarianter. Då visas en tabell med annonsvarianterna du har skapat och information om varje variant.

För varje annonsvariant visas antalet annonser, klick och exponeringar som påverkas. När du klickar på en annonsvariant visas en jämförelse av annonsvariantens och den ursprungliga annonsens resultatmätvärden.

Om resultatmätvärden för annonsvarianter

Resultatmätvärdena för dina annonsvarianter innefattar fyra siffror:

1. Den första siffran är värdet på respektive mätvärde för endast annonsvarianten. Till exempel fick annonsvariant X antal klick.
  2. Procentandelen utanför hakparentesen [] är skillnaden mellan annonsvarianten och den ursprungliga annonsen. Till exempel fick variant Y % fler klick än den ursprungliga annonsen.
  3. De två siffrorna inom hakparentesen anger förväntat intervall med ett flexibelt konfidensintervall. Om du exempelvis valde ett konfidensintervall på 80 % har du 80 % chans att se en skillnad mellan A % och B %.
Obs! Du kan välja egna konfidensintervall (80 % är standardintervallet) och tolka experimentmätvärdena bättre med dynamisk konfidensrapportering.

Mätvärden som är märkta med en blå asterisk * är statistiskt signifikanta. Det betyder att det är minst 95 % sannolikhet för att effekten på resultatet berodde på din ändring snarare än på slumpen.

Generellt sett påverkas signifikansen av tre faktorer:

• Skillnaden i resultat mellan de ursprungliga och redigerade annonserna. Större skillnader tenderar att öka signifikansen.
  • Resultatförändringarna. En kampanj där antalet klick varierar med 50 % från dag till dag har större variation än en kampanj där antalet klick varierar med 2 %. Stor variation tenderar att ge lägre signifikans.
  • Totalt antal exponeringar av annonsvarianten. Ju fler exponeringar, desto högre kan den statistiska signifikansen vara.