Ställa in konverteringsvärden

I den här artikeln beskrivs hur du anger eller ändrar konverteringsvärden samt hur du anger valutor eller numeriska värden till dina rapporter.

Följ anvisningarna i den här artikeln under spåra transaktionsspecifika konverteringsvärden när du vill ställa in transaktionsspecifika värden, eller konverteringsvärden som varierar.

Anvisningar

Du kan ställa in konverteringsvärdet när du skapar en konverteringsåtgärd, eller följa anvisningarna nedan om du vill ändra värdet för en befintlig konverteringsåtgärd. Du kan ställa in konverteringsvärdet på nytt så ofta du vill. Men tänk på att ändringen endast tillämpas på konverteringar som sker efter förändringen och att ändringar träder i kraft inom några timmar.

Så här ändrar du ett konverteringsvärde:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Konverteringar under Mätning.
  4. Klicka på namnet på den konverteringsåtgärd du vill ändra.
  5. Klicka på Redigera inställningar nere till höger på sidan Detaljer.
  6. Klicka på Värde. Välj hur du vill spåra värdet som dessa konverteringar ger din verksamhet.
  7. Klicka på Spara.
  8. Klicka på Klart.
Tänk på att du bara kan justera onlinekonverteringar om du har använt ett transaktions-id till transaktionerna. Google Ads använder en kombination av transaktions-id och konverteringsåtgärdens namn i kalkylarket för att identifiera den konvertering du vill justera. Eftersom du också anger en justeringstid för varje konvertering, kan du segmentera konverteringsdatan för att se hur mycket tid som går mellan konvertering och justering. Läs mer om konverteringsjusteringar