Om samtalskampanjer

Om du vill få telefonsamtal till ditt företag skapar du en samtalskampanj som uppmuntrar kunderna att ringa dig genom att klicka eller trycka på din annons. Du kan ställa in dina annonser så att de visas endast när ditt företag kan ta emot samtal, så att du inte missar några möjligheter till kontakt med dina kunder.

I den här artikeln beskriver vi hur du använder samtalskampanjer. Läs mer i Skapa en samtalskampanj. Om du vill lägga till telefonnummer i befintliga textannonser kan du läsa Om samtalstillgångar.

Så fungerar de

Annonser som har skapats i kampanjer med samtalsannonser visas bara på mobila enheter som det går att ringa med. De här annonserna är flexibla vad gäller hur de kan visas. Eftersom vi vill optimera annonserna för mobila enheter och få bättre resultat kanske alla textrader du skriver in när du konfigurerar kampanjen inte alltid visas. På samma sätt kan utvalda tillgångar som är tillgängliga för samtalskampanjer också döljas så att det mindre skärmutrymmet på sådana enheter utnyttjas på bästa sätt.

Tillgångar utökar annonsen med ytterligare information vilket kan göra att de syns bättre på sökresultatsidan genom ökad synlighet och prominens. Det kostar inget att lägga till tillgångarna, och vi rekommenderar att du lägger till alla tillgångar som är relevanta för ditt företag. Klick på din annons, inräknat tillgången, debiteras som vanligt. Läs mer om tillgångar.

Här följer några saker som är viktiga att känna till när det gäller kampanjer med samtalsannonser:

Budgivning och rapportering

Om du lämnar fältet Slutlig webbadress tomt i dina samtalsannonser tillåter dina samtalskampanjer endast klick för att ringa. Då kan du lägga bud på samtal till ditt företag i stället för klick till din webbplats. Det betyder att din kostnad per klick bör matcha det värde du skulle ge ett telefonsamtal från din annons. Den vanliga budgivningsstrategin är att maximera antalet klick eller i det här fallet, antalet samtal. Om du har ställt in konverteringsspårning för samtal kan du maximera antalet konverteringar eller budgivning med mål-CPA.

Samtal från dina annonser visas i kolumnen Klick i rapporttabellen för varje samtalskampanj.

Om du anger en slutlig webbadress gäller budet både för samtalsklick och webbplatsklick och representerar värdet du skulle sätta på ett telefonsamtal från annonsen. Standardbudstrategin är att maximera antalet klick. Om du har ställt in konverteringsspårning för samtal kan du maximera antalet konverteringar eller budgivning med mål-CPA. Samtal från dina annonser och klick till din webbplats visas tillsammans i kolumnen Klick i rapporttabellen för varje samtalskampanj. Om du vill visa samtalsklick och webbplatsklick separat kan du segmentera efter klicktyp.